Bir 54'ü Daha Kurtardık.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKKI BABALIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,909
Ynt: Bir 54'ü Daha Kurtardık.

yılmazjeep' Alıntı:
O DÜŞÜK MODELLERDE OLABILIR AMA BU ARABADA ONA GEREK YOK SANIRIM.BEN SU ANA KADAR 20 TANE DDAMACANA YERI YAPIP BAGLAMISIMDIR HICBIRININ ARKA KAPAGI CCATLATTIGINI GORMEDM
Yılmaz usta o bidonlar boş mu yoksa dolumu olduğuna bağlı.Birincisi arka kapak dizayn ve malzeme olarak baştan beri hep aynı(askeri olanlar hariç) Şayet bidonlar benzin dolu olarak da taşınıyorsa civata delikleri çevresinden kapağı çatlatıyor.Büyük pul da koysan fayda etmiyor.Bu da benim kişisel tecrübem.Üç kez kapak çatlak tamiri yaptırmak zorunda kaldım ve sonunda içeriden takviye edip o dertten kurtuldum.Sepetlerde yapma olmayıp orijinal sepetler. Ancak bidonlar sadece nostaljik ve aksesuar olarak boş taşınacaksa durumu idare eder.

Etiketler

yılmazjeep' Alıntı:
HAKLISIN SEYİT ABİ BİZİM BURALARDA BİDONLAR PEK DOLMUYOR :D MALUM BENZIN BELLI DEPOYU ZOR DOLDURUYORUZ ZATEN
Yılmaz ustam,benim ve arkadaşlarımın da artık şu son yıllarda geçmiş dönemlerdeki hareketliliğimiz kalmadı.Geçmişte hem benzin ucuzdu ve ayrıca bizlerde daha erken yaşların enerji ve dinamizmi ile biraz da maceraperest insanlar olunca pek yerimizde durmuyorduk.Ülke koşulları da farklıydı.Kasaba ile tek göbek bağı ancak yılın belli zamanlarında kullanılabilecek kağnı hatta katır yolu olan pekçok dağ köyü şimdilerde üzeri bol çukurlu da olsa asfalt kaplama yola kavuştu.Bu köylerin hiç birinde elektirik yoktu ve gaz lambaları kullanılıyordu.Özellikle sonbahar -güz dönemlerinde şu pastırma yazı denilen yılın son ılıman günlerinde kendimize bir mıntıka belirler ve birkaç gün arazide kalacak şekilde ava giderdik.Çadır,uyku tulumu vs gibi kamp malzemelerini hayal etmek şurada dursun evden yanımıza alacağımız fazladan birer battaniye bile olmazdı.Gece yaktığımız ateş başında kaban-kocuk içine kıvrılıp öylece toprak üzerinde yatardık.
İşte bu yolculuklar sırasında jeepin kendi deposu dışında iki çanta bidon benzini de bitirdiğimiz çok oldu.İkinci bidon yarı olmaya başladığında ise o dağ köylerinde gaz yağı aramaya başlardık.Gazoz şişeleriyle toplayabildiğimiz gaz yağını tamamını bitirmeden benzine katıp benzin alacağımız biryerlere ulaşabilmeye gayret ederdik.
Benim bidonlar içleri dolu olarak çok yolculuk etti.Geçmişten bugüne yukarıda söylediğim gibi civata delikleri çevresinden başlayarak arka kapağı çatlattılar ve üç kez çatlak tamiri yaptırdım.Sonrada içeriden takviye ettim.
Şimdilerde ise sen de haklısın;Dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyoruz.Eskiden devlet %50 sübvansiyon uygulardı,şimdi biz % 85 fazladan vergi ödüyoruz.

Yedek benzin deposu için kayış ve toka buldum. Yoğunluktan bir türlü takamıyorum. En kısa sürede takıp resimlerini paylaşacağım.

HAKKI BABALIK' Alıntı:
Yedek benzin deposu için kayış ve toka buldum. Yoğunluktan bir türlü takamıyorum. En kısa sürede takıp resimlerini paylaşacağım.
Elini çabuk tut,bidonu arkadan düşüreceksin.

Sayın hakkı babalık şapkamı çıkarttım ve saygıyla eğiliyorum .
Ellerinize sağlık allah size uzun ve sağlıklı ömürler versin

Hocam, senden övgü almak aslında en güzeli. Senin yorumların ve düşüncelerin tüm Willys'ciler için önemli.

HAKKI BABALIK' Alıntı:
Hocam, senden övgü almak aslında en güzeli. Senin yorumların ve düşüncelerin tüm Willys'ciler için önemli.

Teşekkürler Hakkı bey.Willys de ben de Türkiye'de herhalde türün son örnekleri olsak gerek.Şu internet keşke cilalı jeep devrini yaşadığımız günlerde var olsaydı diye düşündüğüm oluyor.
Sen bu çalışmayı Kaiser Willys de " Willys of the Week" bölümüne ( seçme az foto ile) ve birde CJ 3B Bulletin Board da " Builders' Thread" kısmına yollasana.

Merhaba Arkadaşlar,
Araç 'Kaiser Willys' (ABD) sitesinde haftanın Willys'i seçilmiştir.
http://blog.kaiserwillys.com/kaiser-willys-jeep-of-the-week-181 bu adresten bakılabilir.

Hakkı bey,tebrikler.Söz konusu siteye göndermen durumunda böyle bir ilgi görmesi beklenen bir restorasyondu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,740
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

SON KONULAR

Geri