Bidon sepeti harika olmuş.Ustan ustaymış vesselam.Hakkı bey ben bu bidonları (önceki Willys'i de dahil edersek) yaklaşık 50 yıldır taşıyor ve kullanıyorum.Hem sizdeki olandan ( Avrupa) ve hemde USA modeli olanlardan birkaç tane var.Bidonun arka kısmında kalan sepete kayışın sabitlendiği yer aşağıda kaldığından bidonun öne arkaya gezmesini kayışı ne kadar gerersen ger kesmek pek mümkün olmuyor.Bir süre sonra da sürtünme kayışı aşındırıp koparıyor.Ben önceleri arka kapağın üst kenarındaki borumsu kısmın hemen altına gelecek şekilde tente eteklerini bağladığımız "U" lardan ( footman loop) birer tane monte etmiştim ve bidonun arka kısmında kalan kayışı yukarıda bu footman loop içinden ayrıca geçirmek suretiyle bağlıyordum.Böylece yukarıdan bidonu geriye doğru sağlama alıyor ve sarsıntıyı kesiyor.Sonradan bu iş için özel parçalardan iki adet getirttim( resim ekliyorum) ve her iki bidonu da bunlarla sağlama aldım.
Kayış konusuna gelince; acele etmezsen ben sana yapar gönderirim.
Şu an benim Willys de sanayide ağır bakımda.Sağ taraf kapı boşluğu altında ,takım dolabı içinde kalan kısımdan eteklerde biraz çürük oluşmuştu,bu vesile tamamen kazıtıp kaporta bakımını iyice elden geçirdikten sonra yeniden boyatacağım.Aslında geçen yıl yapacaktım ama bazı aksilikler araya girdi.Ardından bildiğin üzere kapılar yeniden yapılacak.Sonra oturup tentesini kendim dikeceğim,işte o zaman tüm bu toka-kayış vs ortaya dökülecek.Sanırım sana bir adet ayarlamam mümkün olur.
Yukarıda unuttum,bir de sepetin kapağa bağlandığı delikler her nekadar arkaya ve dışa doğru çıkıntılı olsada bu yeterli olmuyor.Önceleri ahşaptan takoz yapmıştım ama çürüyor.Bu kez polly amid den ortalarını delip her dört civata deliğine kapakla sepet arasına koyacağım.( yaklaşık 2.5 Cm yüksekliğinde)Bu da aklında olsun.Bu olmazsa kapağın üst kısmı bidonları dışa doğru itiyor.