Bir 54'ü Daha Kurtardık.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKKI BABALIK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,935
Ynt: Bir 54'ü Daha Kurtardık.

Arka kapak yapılıyor.

02.05.2012 (9).jpg

02.05.2012 (13).jpg

02.05.2012 (17).jpg

02.05.2012 (18).jpg

Etiketler

Öncelikle 54'ü en son civatasına kadar sökülebilecek neyi varsa hepsini söktük ve temizledik. Aydın ve Nazilli sanayisinde eksik ve orjinal olmayan civataları hurdacılardan tek tek topladım. Şu an üzerinde orjinal (stock) olmayan hiçbir civata (özellikle üzeri çukur olanlar) yoktur.

54'ün üzerinde hiçbir boya lekesi kalmayacak şekilde itina ile temizlendi. En ince yerlerine kadar tek tek kazındı.
Bütün parçalar taşlama ve zımpara işlemlerinden geçirildi. Tüm doğrultma işlemleri ABD'den gelen kitaplara göre doğrultuldu. Daha yazamadığım bir çok işlem fabrika çıkış özelliklerine göre itina ile araştırılıp doğrultuldu. Tabi, yukarıda bir kaç satırda yazdığım işlemeler buz dağının görünen kısmı, altında onlarca işlem var. Bu işlemlerin 2 yıl sürmesi ne kadar hassas ve itinalı çalışıldığının bir göstergesidir.

Bu araç uzun yıllar sağlık bakanlığının emrinde, Manisa Veteriner müdürlüğünde hizmet görmüş bir araçtır.
Buradan ihale ile alan şahıs 2 yıl öncesine kadar aracı kullanmış. Yani ben 3 sahibi oluyorum. Bunları belgeleyen tüm evraklar elimde mevcut. Eski bir dosya içerisinde. Aracın rengi konusunda incelemeler yaptık. Veteriner müdürlüğünün rengi olan gri renk çok iyi uygulanmış. Yeşil rengin altından gri renk çıktı. Çok araştırdım ve 1954 yılında üretilen Willys'lerin renk kataloğunu internetten buldum. Çok fazla bir renk çeşidi olmadığını gördüm. Zaten üç boya firması ile çalışılmış. Toplam 8-9 renk kullanılmış 1954 yılında. Bizde aracın her yerini inceledik. Rengin bej renk olduğuna karar verdik. 1954 yılında kullanılan bej rengin DUPONT Boya firmasının ürettiği CORONADO SAND rengi olduğunu gördük. Bu rengi bulmak için çok araştırdım. Alman boya firması olan STANDOX' da CAMEL BEJ rengi CORONADO SAND'in tam karşılığı olduğunu gördük. Çok pahalı olmasına rağmen orjinallikten (stock) vazgeçmeme adına bu boyayı aldım ve uyguladık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR