Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,446
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

Gümrük yapmadan kargo masrafını karşılayıp geri yollama imkanın yokmu?

Etiketler

Var, geliş kargosunu ödedim zaten, ancak ne hikmetse geri göndermesi ordan buraya göndermesinin 3-4 katı.Yani adam 80 dolara bana gönderiyorsa ben ona geri göndermeye kalktığımda fiyat 300 dolarlara vuruyor ne güzel ülkemiz var değil mi ?

her türlü çıkmaz yol. Ama diğer iş daha fazla zarar ettitecekse geri yolla. Gelen kutunun üzerinde kıymet bedeli yazar acaba oraya ne yazmışlar haberin varmı ?

Abi bi çin atasözü var burda yazmak istemiyorum şimdi, gerçekten çok sinirliyim.Artık bu saatten sonra yapabileceğim hiçbirşey yok, karbüratörün kargosu dahil ödediğim ücret 600 lira civarıydı, bir o kadar da gümrük masrafı çıkıyor.Bu parçaya ihtiyacım var, arabanın üzerinde uydurma küçük bir karbüratör var araba benzinde düzgün çalışmıyor dağa taşa vurunca da tüple araba çekmiyor.

Parçanın üzerinde yazan fiyat $ 350.79 dolar.Herşey burda bitiyor zaten bu fiyat 290 dolar civarı birşey olsaydı (150 euro altı) bunların hiçbiri başıma gelmiş olmayacaktı parçam da çoktan bugün elime ulaşmış olacaktı.

Siparişi verirken bunun bilincindeydim, hatta siparişi vermeden önce onlardan fiyatı düşük göstermelerini de rica ettim ancak yanlış evrak hazırlayamayacaklarını illegal olacağını vs. söylediler yani yanaşmadılar.Ancak hiç aklımdan fedexle gelir diye geçmedi shipment seçeneğinden priority yi seçtim, usps le göndereceklerini bizim ptt nin aps si gibi birşey olduğunu düşündüm.PTT ile gelseydi yüksek oranda geçerdi, geçmese bile 100 TL civarı bir vergi ücreti ödeyip kargomu alacaktım.

Dediğim gibi sizin parçanız da 150 euro üzerindeyse göndericiden fiyatı düşük göstermesini, mümkünse kutuya "repaired" ibaresini koymasını (ürün satın alınmış değilde tamir ettirilmiş ifadesi vermek için) olmazsa "gift" (hediye) ibarelerinden birini mutlaka koydurun.

bu üründen geçti yola çıktı kargo :smiley: sıkıntı çıkarsa uğraşacagız. Senin işi bir arkadaşım var ona danıştım (gümrükte) belge bedeli istenir diyorlar ama150 tl için çok fazla dedi. ayrıca senin ürünün yolladığında bu gümrük işleri için belirtilen bir süresi oluyormuş eger bu günü aşarsa depolama ücreti alınıyormuş. Ama 50 tl olmaması gerekir diyor.

Merhaba..
Yurt dişi sitelerden ürün aldığımızsa sanırım en ucuzu kargo seçeneğini seçmek mantıklı keza ptt ile böyle elimeze ulasması muhtemeldır.. hızlı olanı seçersek şirketler devreye giriyor yanlış bilmiyorsam.... Mantık geç olsun güç olmasın...

tahaozak' Alıntı:
bu üründen geçti yola çıktı kargo :smiley: sıkıntı çıkarsa uğraşacagız. Senin işi bir arkadaşım var ona danıştım (gümrükte) belge bedeli istenir diyorlar ama150 tl için çok fazla dedi. ayrıca senin ürünün yolladığında bu gümrük işleri için belirtilen bir süresi oluyormuş eger bu günü aşarsa depolama ücreti alınıyormuş. Ama 50 tl olmaması gerekir diyor.

Bunların hepsini daha kargom gümrükte takılmadan internette araştırıp okumaya başladım tüm özel kargo firmalarının aldığı bir ücret bu ordino ücreti 150 TL depolama-ardiye ücretini de ilk günden itibaren hergün alıyorlar katlamalı bir şekilde.

Teşekkürler, işin zor olan bölümünü aştım diye umut ediyorum :smiley:

Kaporta işi yarın itibariyle sonlanıyor. Sıra boyada 8)

002.jpg

004.jpg

002.jpg

Merhaba
Bende Defender topladım ve evrak işleri beni delirtti.Bir dahamı TÖVBE.
Sağlıcakla.

Evrak işleri konusunda aracı askeriden almadığım için şanslıyım. Ama bir araç toplamak gerçekten büyük bir sabır istiyor.

Boya için ön hazırlık yapılıyor. Macunlama , zımpara, boya kazıma vs...

001.jpg

002.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR