Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,447
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

bir türlü toplanmıyor :smiley: araç şu an demirkırlar sanayinde jeepçi Şenol ustada ( babası Hasan usta). Hayrola sizin sıkıntınız ne sayilerde kaldınız ?

Etiketler

Aracın altını yükseltiyorum, bugün aldım arabayı 3" yükseldi.Ancak istanbuldan aldığım jantlar uymadı ölçümde hata yapmışız şimdi de flanş yaptırıyorum.Bugün yine sanayideyim :smiley:

tahaozak' Alıntı:
süspansiyon ve yayları değiştinmi?

Benim araç makaslı ön tarafta serbest kupa ile şasi arasına 3" lik takoz koyduk.Araç kupadan yükseldi şasiden değil yani.Birkaç kablo hortum uzatması ve vites kolunu uzatmak gerekti.Ancak arkayı birkaç santim kadarda makasların altına ek yaparak, çn tarafı da vidalardan biraz daha yükseltmeyi düşünüyorum.31" lastik taktık önler dönüşlerde sürtme yaptı kupayı kestik biraz haftaya kaportacıya gidip davlumbazları filan ayarlatacam.

büyük sanayide emre pide salonunun 5 dükkan aşağısında kardeşler kaporta var (inceismail) eskiden beri jeep yapıyorlar ve uygun yapıyorlar tavsiye ederim.

allah kolaylık versin aksesuar ihtiyaçlarınız için yardımcı olabilirim...

HPIM2266.jpg

HPIM2376.jpg

HPIM2383.jpg

HPIM2227.jpg

Taha bey tavsiyeniz için teşekkür ederim, ustamın beni göndereceği kaportacıda sorun yaşarsam sizin tavsiyenize uyacağım kim bilir belkide aynı yerden bahsediyoruz.

Ercan bey siz de Trabzonda mısınız ?

allah kolaylık versin aksesuar ihtiyaçlarınız için yardımcı olabilirim...
[/quote]
Amin. Gerçek anlamda sabır gerektiren bir iş Karadenizliler için pek uygun değil yani özellikle Ramazan ayında :smiley:

Taha bey çamurlukları kestirip davlumbazları ayarlatacağım yer ayakkabıcılar sitesinde dr. vinyl adlı yermiş.Bugün gittim konuştum anlaştık, yarın sabah götürüp arabayı bırakacağım.Bu işi de hallettikten sonra geriye pek birşey kalmıyor diyecem ancak sürekli yeni şeyler ortaya çıkıyor aracı kupadan yükselttiğimiz için radyatör fanı aşağıda radyatör yukarda kaldı, yani fanın yarısı boşta kaldı :D Bir de radyatör yaptırmamız gerekecek :smiley:

Boyayı da orada mı yaptıracaksın ?
Tam bir haftadır aracın ön gögüsü ile uğraşıyorum kumlandı macunlandı, astarlandı,pütürlendi son olarak izolasyonu yapılacaktı bugün yarın bayramadan sonra kelimeleri aynı insanın ağzından dökülünce sinir tavan yaptı ve döşemeciyi fırçaladım ve ondaki malzemeyi alıp başkasına verdim. O yüzden terkrar söylüyorum sabırsız bir insansanız verilen sözlerin yerine gelmesi sizin için önem arz ediyorsa araç toplama işine bulaşmayın !

Diğer şehirlerde durum nasıl bilemiyoruz tabii ama Trabzonda özelliklede sanayide ramazan olduğu için iş yapmayan, erteleyen insanlar var.Aslında aynı halsizlik benim üzerime de çöküyor hiçbirşey yapasım gelmiyor.

Tabii birilerine iş yaptırmak istiyorsan özelliklede ustaya gidip başında beklemek lazım.Yoksa araya başka iş sokuyor, sallıyor erteliyor vs.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.