Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 136,185
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

tahaozak' Alıntı:
benim bulduğum motorda ufak tefek işlemler yapmak gerekiyor ama rektefiye istemiyor gibi görünüyor (bu gün geldi motor bakacam). Landın tdi motorunu en ucuz bunu buldum rakam diğerlerinin yanında şaka gibi 7000 tl den aşağı ağzını açan olmadı ( bütün parçaları üstünde). 300 tdi sandık motor buldum 6500 tl ama parçaları yok onlarda 4000 tl gibi bir rakam tutuyor.
bilgi için çok teşekkürler.iki hafta önce ankarada sordum bitik td300 motor 3000 tl rektefiyesi 4 ile 5 bin arası dediler.vazgeçer gibi olmuştum.düz dizele turbo attırayım diye düşünüyordum.demekki araştırınca daha hesaplı fiyatlara td motor bulunabiliyormuş.
aracınız toplandıktan sonra motor performansı hakkındada bizi aydınlatırsanız memnun olurum çok teşekkürler.

Etiketler

kaptan_11' Alıntı:
bilgi için çok teşekkürler.iki hafta önce ankarada sordum bitik td300 motor 3000 tl rektefiyesi 4 ile 5 bin arası dediler.vazgeçer gibi olmuştum.düz dizele turbo attırayım diye düşünüyordum.demekki araştırınca daha hesaplı fiyatlara td motor bulunabiliyormuş.
aracınız toplandıktan sonra motor performansı hakkındada bizi aydınlatırsanız memnun olurum çok teşekkürler.

bir yanlış anlasılma var onu düzelteyim aldığım motor 200 tdi . Başka bir sıkıntı daha var motoru yerine takmadan farkettik Allahtan motor numarası ile oynanmış bakalım ne olacak :S

Gözümüzden kaçan çürük şase parçasını yakaladık :smiley: içinden çıkan toprağa bakarmsınız. Araç yeniden toplanmaya başlandı.

002.jpg

003.jpg

tahaozak' Alıntı:
bir yanlış anlasılma var onu düzelteyim aldığım motor 200 tdi . Başka bir sıkıntı daha var motoru yerine takmadan farkettik Allahtan motor numarası ile oynanmış bakalım ne olacak :S
aldığınız motor 200tdı yazmışsınız land rover in 200tdı motoru varmıydı?ayrıca motor numarası inşallah problem yaratmaz.

Arkadaşlar Trabzonda bir adet Defender 110 sw var yapılmamış , hurdasandan fazla almıştım , isteyen olursa 7000 tl son fiyatı aklınızda olsun ...
Tahanın şaseyi motorcuya inerken gördüm , boyanınca çok güzel görünüyor , tekrar hayırlı olsun ....

ndogru' Alıntı:
Arkadaşlar Trabzonda bir adet Defender 110 sw var yapılmamış , hurdasandan fazla almıştım , isteyen olursa 7000 tl son fiyatı aklınızda olsun ...
Tahanın şaseyi motorcuya inerken gördüm , boyanınca çok güzel görünüyor , tekrar hayırlı olsun ....

Nevzat Bey,

Defender'in resmini yükleme imkanınız var mı? Araçın herhangi bir çalışmayan kısmı var mıdır? Bilgi verirseniz sevinirim.

Tşk.

ndogru' Alıntı:
teşekkürler abi. iş uzadıkça uzuyor :S harbiden zor iş

kaptan_11' Alıntı:
aldığınız motor 200tdı yazmışsınız land rover in 200tdı motoru varmıydı?ayrıca motor numarası inşallah problem yaratmaz.

evet 200 tdi motoru var bende bu forumda öğrendim :smiley: link te detaylı bilgi var

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59268.msg693023#msg693023

selamlar kolay gelsin bende Nevşehir'de bir land topluyorum. boya aşamasındayım.
ben tdi motoru nerden aldığınızı soracaktım. bende düşünüyorum. fiyat uygun geldi. cevp verirseniz sevinirim

Ankarada Yıldızoto sanayinde. Firmanın ismini hatırlamıyorum ama isterseniz telefon numarasını yazabilirim arkadaşın. Elindeki son motoru ben aldım. Siz sorarsınız yine getirebilirmisiniz diye.

tahaozak' Alıntı:
Trabzon makine mühendisleri odası yasal bütün evrakları olmasına rağmen aracıma land motoru hariç motor atamassın diyor. Araca 130 luk ford puma motoru atmayı düşünen biri olarak ne yapmam gerekiyor?
Taha bey öncelikle kolay gelsin,sanayide kaportacı Ali İhsan usta varmış aynı zamanda motor değişimide yapıyormuş kendisi bir kaç ay önce bizim burda(Tirebolu) bir defender a ford motoru koymuştu.Tam olarak emin değilim ama evrak işlerinide hallediyor diye duydum.İsterseniz ustaya bi danışın,yardımcı olabilir belki.

aras' Alıntı:
Taha bey öncelikle kolay gelsin,sanayide kaportacı Ali İhsan usta varmış aynı zamanda motor değişimide yapıyormuş kendisi bir kaç ay önce bizim burda(Tirebolu) bir defender a ford motoru koymuştu.Tam olarak emin değilim ama evrak işlerinide hallediyor diye duydum.İsterseniz ustaya bi danışın,yardımcı olabilir belki.
Ali İhsan ustayı tanıyorum ama benim için artık geç. 200 tdi aldım. Bilgi için teşekkürler.

Taha bey selam , bu gün sanayiye uğradım , motor hayırlı olsun üstüne atılmıştı ama Şenolu çok yalnız bırakma orda ...

Şenolu dürte dürte o kadar yaptırabildim abi :smiley:
motor atıldı sonunda

006.jpg

005.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR