Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,251
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

Nevzat abi kaportacılarla paylaşacam bakalım yapabilirlermi. Bu arada sende motor değişmek istiyordun abi (acelen olmasada) land motoru hariç taktırma işimiz baya zor.

Etiketler

hayırlı olsun allah sabır versinn
inşallah güzel şeyler çıkacak ortaya eminim
trabzonda landın çoğalması çok güzel
ustalar alışsınn bende düşünüyorum nasipse

wanted' Alıntı:
hayırlı olsun allah sabır versinn
inşallah güzel şeyler çıkacak ortaya eminim
trabzonda landın çoğalması çok güzel
ustalar alışsınn bende düşünüyorum nasipse

teşekkür ediyorum. Bütçe ve bilgi sınırları dahilinde iyi birşeyler yapmaya çalışacağım. İnşallah sizede nasip olur gerçekten güzel bir araç

Yanlış hatırlamıyorsam 50 NC motorlu bir Unimog vardı sitede, hatta sahibi Karadeniz bölgesinden almıştı aracı.
Sayfayı buldum, linkini veriyorum.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57709.0

bir defender'ın bu kadar çürüyeceği kimin aklına gelir :-\
ve 21 yıllık yağ kir temizlendi.

001.jpg

003.jpg

006.jpg

Birkaç sorum olacak
1- Araçı şaseye kadar söktüm kumlamadan önce diğer parçalarıda söktüreyim mi? (difransiyel,şaft, kollar vs)

2- Elektrostatik boya yapmayı düşünüyordum şuana kadar fakat kumlama yapan usta statik boyayı tavsiye etmiyor. Statik boya bir noktadan pas adımı işi bitmiştir içten içten çürür diyor. statik boya yerine epoksi astar kullan üzerine boya sür diyor. Bu konu hakkında net bilgisi olan varmı?

3- Şasede su tahliye delikleri var malumunuz. Bir ustada Şaseye ilave delikler açmamı böylelikle daha uzun ömürlü bir şase ye sahip olacağımı söyledi sizce mantıklımı?

motor ve yürür aksam söküldü. şasenin içinden bol bol deniz kumu ve kabuğu çıktı. şase kumlamaya verildi

001.jpg

005.jpg

005.jpg

007.jpg

tahaozak' Alıntı:
Birkaç sorum olacak
1- Araçı şaseye kadar söktüm kumlamadan önce diğer parçalarıda söktüreyim mi? (difransiyel,şaft, kollar vs)

2- Elektrostatik boya yapmayı düşünüyordum şuana kadar fakat kumlama yapan usta statik boyayı tavsiye etmiyor. Statik boya bir noktadan pas adımı işi bitmiştir içten içten çürür diyor. statik boya yerine epoksi astar kullan üzerine boya sür diyor. Bu konu hakkında net bilgisi olan varmı?

3- Şasede su tahliye delikleri var malumunuz. Bir ustada Şaseye ilave delikler açmamı böylelikle daha uzun ömürlü bir şase ye sahip olacağımı söyledi sizce mantıklımı?
1.sorunuzu zaten cevaplamışsınız
2. ::smiley:
3.sorudaki tavsiyede bulunan ustaya bence biraz teknik bilgi vermek gerekir... ilave delikler açılarak daha uzun ömürlü bir şase ye sahip olmak konusu yani.. deliklerin çap ve sayısına bağlı olsada bu yöntemle olsa olsa daha kısa bir ömür (korozyon) ve ciddi oranda bir mukavemet azalması elde edilebilir..
kolaylıklar diliyorum

cevap geç gelince ustanın tavsiyesine uydum epoksi boya yaptırdım. şaseyi önce basınçlı hava ile sonra tazikli su ile yıkadım bir 21 yıl daha gider heralde :smiley:

tahaozak' Alıntı:
Trabzon makine mühendisleri odası yasal bütün evrakları olmasına rağmen aracıma land motoru hariç motor atamassın diyor. Araca 130 luk ford puma motoru atmayı düşünen biri olarak ne yapmam gerekiyor?

Onlara bir laf etmek istedim şimdi ancak neyse, benim aracımın 2.8 olan motoru ruhsatta 3.5 gözüktüğü için trabzon makina mühendisleri odasından yazı almaya gittim, ve adamlar 4 gün boyunca beni uğraştırdılar.Yaptıkları şey ise internetten araştırıp o marka o model aracın kaç motora sahip olduğunu bulmak ve bana internette bulamadıklarını söyleyince kafayı yiyecektim resmen.(araç chevrolet blazer s10 1985).Dedim ben bulayım size istemediğiniz kadar yollıyayım mailinize olur dediler.Daha sonra ise ordaki mühendis arkadaş aracın şasi numarasından motor hacmini hesapladığını gerek kalmadığını söyledi ve sonunda yazıyı alabildim.

Adı mühendisler odası ama mühendislik adı altında hiçbir çalışma yaptıklarını göremedim, daha marka modeli belli aracın googledan aratıp motor hacmini bulamıyorlar.

Tabii bu yaptıkları işlemin ne kadar sağlıklı bir işlem olduğu da tartışmaya açık bir konu hatta açık değil tamamen tartışmalık bir konu motoru değiştirmiş olsam onun bile farkında olmayacaklar.

Ben yasal yolları takip ettim diye cezalandırılıyorum. Diğerleri gibi çakma yapsam dediğin gibi kimsenin haberi olmayacak.

kolay gelsin.bir defender sever olarak takipteyim.inşallah dilediğiniz gibi olur.

kaptan_11' Alıntı:
kolay gelsin.bir defender sever olarak takipteyim.inşallah dilediğiniz gibi olur.

Teşekkürler, şuana kadar tek sıkıntım yapım süresinin tahmin ettiğimden uzun sürmesi.

allah kolaylık versin

acele hiç etmeyin... ne zaman nasıl olursa olsun, sonra işleri sıkıştırıp yanlış eksik şeyler olmasın...

ben de aynı şekilde kaportadan çıkması için gün sayar haldeyim bakalım 1 hafta 10 güne çıkacak gbi geliyor ama hayırlısı:smiley:

defender yapanlara Allah şu ramazan ayında bol sabır versin..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR