Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,443
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

spariş konusunda bana yardımcı olun arka kilit sparişi verecem motor ustama arka def. frezesi kaç diye sordum arka jantın kapağını açtı oradaki aksın dişlerini saydı. 24 diş di bu durumda 24 freze sonucuna vardı bu doğru bir tespit yöntemimidir doğruysa resmini koyacağım kilit araç için doğru kilit midir?

Drop in type Detroit Locker.jpg>> Here is photo of the Detroit Locker
for Salisbury 24 spline rear. This particular model fits inside of the
factory two piece carrier case.

untitled.jpg

Etiketler

kolay gelsin, sabır diliyorum.. gayet güzel bir çalışma oluyor.. gelişmeleri takip edeceğim.. belli mi olur, belki bir gün ben de toparlarım bunlardan.. tabi önce elimdeki ufaklığın işini halletmem gerekiyor..

teşekkürler asıl allah sana sabır versin ben bunla zor uğraşıyorum senin aracı hiç düşünemiyorum.

benim araç birzdan fazla sabır istiyor.. sonucu güzel olacak diyerek kendimi avutuyorum.. yavaş olsun, düzgün olsun.. kışa doğru biter benimki diye tahmin ediyorum ( bir aksilik çıkmazsa tabi..)

Baya ağır yol aldım son bir ayda. Yeni enjektörler, yeni i.c radyatör, turbo valfi, direksiyon boruları, baskıbalata, alt üst deb. merkezi, turbo hortumları, gaz teli, bütün yürür aksamdaki lastik parcalar vb.. derken iş biraz uzadı. Onu yenilemişken bunuda yenileyim, onu yapmışken bunuda yapayım mantığında yol alınmıyor. bugün itibariyle son durum bu :(

001.jpg

Taha bey çok yavaş ilerliyorsunuz yeni resimler istiyoruz :smiley:

Bende rahat duramıyorum, haftaya Osman Usta'ya (bosch) götürcem arabayı birkaç ufak göcük ve çürük kaporta işim var onları yaptıracam.Bir de aracı kupadan yükselttiğimiz için bagajla tampon arası açıldı o araya bişeyler uyduracaz.

:D şu motor detaylarını halletsem hızlanacam inşalah. bugün sizin aracı gördüm meydan da heybetli bir görüntsü ve sesi vardı nazar duası oku bence :p

tahaozak' Alıntı:
spariş konusunda bana yardımcı olun arka kilit sparişi verecem motor ustama arka def. frezesi kaç diye sordum arka jantın kapağını açtı oradaki aksın dişlerini saydı. 24 diş di bu durumda 24 freze sonucuna vardı bu doğru bir tespit yöntemimidir doğruysa resmini koyacağım kilit araç için doğru kilit midir?

Drop in type Detroit Locker.jpg>> Here is photo of the Detroit Locker
for Salisbury 24 spline rear. This particular model fits inside of the
factory two piece carrier case.

Difransiyel kilidi siparişini eğer hala vermediyseniz aşağıda linkte arka difransiyelinizin Rover'mı, yoksa Salisbury'mi olduğunu fotoğraftan bakıp ona göre sipariş verebilrsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61193.0

Diş-freze sayısı 24 ise doğru tespit. Daha güçlü tip akslı model.

Takipteyim.

Kolaylıklar.

orsa' Alıntı:
Difransiyel kilidi siparişini eğer hala vermediyseniz aşağıda linkte arka difransiyelinizin Rover'mı, yoksa Salisbury'mi olduğunu fotoğraftan bakıp ona göre sipariş verebilrsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61193.0

Diş-freze sayısı 24 ise doğru tespit. Daha güçlü tip akslı model.

Takipteyim.

Kolaylıklar.

dün gece okudum. Engin ve Ertuğrul beye sorup sparişi vermiştim. İlginize teşekkürler

Sevgili tahaozak;
Mesajınıza cevap vermesini beceremedim ama bilgi için teşekkür ederim. Sayenizde "Bir Yıldız Doğuyor" konulu bu toplama serüvenini de okudum. Allah kolaylık versin. Bu emeğe mutlaka çok güzel bir arazi aracınız olacak.

motkun' Alıntı:
Sevgili tahaozak;
Mesajınıza cevap vermesini beceremedim ama bilgi için teşekkür ederim. Sayenizde "Bir Yıldız Doğuyor" konulu bu toplama serüvenini de okudum. Allah kolaylık versin. Bu emeğe mutlaka çok güzel bir arazi aracınız olacak.

İnşallah güzel bir araç olacak çoğu gitti azı kaldı diyelim de kendimizi avutalım :smiley:

Arka kilit sparişini verdim 2 haftaya elimde. Araca yeni eksoz yaptırdım 60'lık turbo susturuculu. Allahıma şükürler olsun yeniden kaportacıya döndüm. Kupa diziliyor ::smiley:

001.jpg

002.jpg

Taha bey geç uyardığım için kusura bakmayın ancak gerçeklerle bugün yüzleşebildim.Eğer sipariş ettiğiniz parça 150 $ nun üzerindeyse gümrüğe takılıyor.Ancak bu takılma mevzusu gönderiyi özel kargo şirketi ya da ptt ile gelmesi arasında farklılık gösteriyor.Şöyleki PTT kara düzen tam bir karambol 500 euroluk parçanız takılmadan geçebilir 200 euroluk parçanız takılabilir tam şans işi yani.Ancak eğer takılırsa (trabzon için konuşuyorum) gümrük işlemlerinizi Trabzondan yaparak parçanızı teslim alabiliyorsunuz.Yapacağınız masraf ise paket değerinin %10 'unu vergi olarak vermek ve 2tl gibi bir pul ücreti.

Ancak eğer olur da benim gibi hataya düşüp parçam hızlı gelsin diye özel kargo şirketi ile yollatırsanız (Fedex, Ups, Dhl) gibi kargonuz 151 euro dahi olsa istisnasız gümrüğe taklıyor.Hemde İstanbulda yani Trabzona gelmiyor işlemleri İstanbulda halletmeniz gerekiyor.Özel kargo şirketlerinde ise İstanbula giderseniz yani bizzat kendiniz giderseniz izleyeceğiniz yol şu şekilde.Kargo firmasından ürünün size ait olduğuna dair bir takım belgeler alarak (ordino adı altında) PTT ye gidiyorsunuz ki bu belgeleri kargo şirketi 150 TL ye size veriyor.Bu yasal bir işlem değil evrak satma suçuna dahil oluyor, ve bu ücret için de fatura verilmiyor (vergi kaçırma) bu belgeyle PTT ye gidip %10 vergisini ve pul parasını ödeyip işlemi onaylatıyorsunuz.Kargo şirketine evrakları getirip kargonuzun depoda kaldığı hergün için günlük 50 TL depo parası ödeyip paketinizi teslim alabiliyorsunuz.Ya da bu özel kargo şirketinin (afedersiniz namı diğer ÇAKALLARIN) anlaşmalı gümrük müşavirliği şirketine vekalet verip işlemleri onlara yaptırtıyorsunuz aynı masrafların üzerine bir de kendi ücretlerini ekleyerek size fatura ediyorlar.

Amerikadan verdiğim 350 dolar değerindeki karbüratörüm dün anlattığım şekilde gümrüğe takıldı ve şu an resmen bir soygun yapılmaya çalışılıyor.Ancak ben bu işin peşini bırakmayacağım, şu an ne derlerse paketi teslim almak için ödemek zorundayım ancak yapılan bu usulsüzlük ve hayret edilecek bir şekilde Türkiyede kimsenin bu işin peşine gidip hakkını aramaması beni hayrete düşürüyor.Şikayet edilebilecek ne kadar yer varsa bunları şikayet edeceğim, gerekirse yargı yoluna giderek haksız bir şekilde bana ücretsiz vermeleri gereken evrakları sattıkları için dava edeceğim.

Umarım sizin de kargonuz özel kargo şirketiyle gelmez, ben ettim siz etmeyin.

bir anda içim karardı :S. Parçayı yolladılar ama hangi şirketle belli değil. Kaderimizde ne varmış bakıp göreceğiz. Uyarın için teşekkürler

Gümrük Müşavirinin bana attığı mail, gümrük masrafı parçanın fiyatını geçti + vekalet ücreti de verecem.

" Uğur bey merhaba

Masraflarınız ortalama olarak bildirilmiştir. Masraflarınızın tam olarak bildirilebilmesi için konşimento bedelinin yatırılıp dosyanızın işleme alınması gerekmektedir. Dolayısıyla ilk olarak masrafları onaylıyorsanız 150 liralık konşimento bedelini yatırıp işlemleri başlatabilirsiniz geri kalan meblağ dosyanız açıldığında netleşecek ve sonrasında size bildirilecektir.Ekte ayrıca gümrük işlemlerinizi takip edebilmemiz için gerekli vekaletname örneği bulunmaktadır. Vekaletname noter tasdikli tek bir nüsha olarak hazırlatabilirsiniz. Vekaletnamenin faksı ile işleme girebiliyoruz fakat daha sonra orijinalini adresimize kurye ile göndermeniz gerekmektedir.

Eşyanıza ilişkin tahmini masraflar şu şekildedir:

ORDİNO:150 TL

ARDİYE:100 TL (TAHMİNİ GÜN BAZINDA ARTAN MALİYET)

VERGİ: 140 TL (TAHMİNİ KUR BAZINDA ARTAN MALİYET)

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ HİZMET BEDELİ: 75 EUR+KDV

Aracınıza ilişkin ruhsat fotokopisini de yollamanızı rica ederiz. Eşyanızla ilgili olarak gümrük idaresinden alınacak zati eşya uygunluk dilekçesine,gümrük idaresi tarafından onay verilmesi durumunda oluşabilecek tahmini masraflarınız bu şekildedir. Zati eşya uygunluğu gümrük tarafından verilmezse eğer eşyanıza ilişkin ithalat beyannamesi açılması gereklidir.Şahsınız adına Türkiye’ye son bir ay içerisinde giriş yaptığınızı gösteren bir pasaport var ise tarafımıza iletmenizi rica ederiz. "

Vergi de %10 değil %20 imiş, ancak nedense ptt de fiyatı dolayısıyla gümrüğe takılan arkadaşlar hep %10 vermiş. bu da 15481 nolu gümrük yasası

"Vergileri ödenmek suretiyle yolcu beraberinde veya posta yoluyla ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya
MADDE 62- (1) Önemli değeri olmayan eşya ve yolcu beraberinde getirilen hediyelik eşya muafiyeti hükümleri saklı kalmak üzere, her bir sevkiyat ya da 18 ve daha yukarı yaştaki her bir yolcu için kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen eşyanın;
a) Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18,
b) Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20,
oranında ve kıymeti üzerinden tek ve maktu bir vergi tahsil edilir.
(2) Birinci fıkrada sözü edilen limit dahilinde getirilen eşyanın;
a) Yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya bir ay sonra gelmesi ya da yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
b) Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
c) Kişinin şahsına ve ailesinin kullanımına mahsus olması,
ç) Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,
gerekir."

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR