Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,463
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

ok bora bey bi soruşturayım en iyisi bu malzememiymiş pekii ben hiç anlamıyorum bu izalasyon işinden ama kesinlikle yaptıracam....

Etiketler

NVR01' Alıntı:
ok bora bey bi soruşturayım en iyisi bu malzememiymiş pekii ben hiç anlamıyorum bu izalasyon işinden ama kesinlikle yaptıracam....

bizim çukurova sıcak yer bilirsin. sıcaktan koku yapmayıp erimeyecek malzeme olmasına dikkat et bence :smiley:

bora1071' Alıntı:
bizim çukurova sıcak yer bilirsin. sıcaktan koku yapmayıp erimeyecek malzeme olmasına dikkat et bence :smiley:

dogru keçeyi bizde istemiyoruz hem koku hem kaba onun için ince ama işlevi güzel bişe istiyoruz...bakalım nerden bulucaz acaba araştırma yapmak lazım

Serhat abi inşallah gelebilirim dün akşam okudum buluşma topiğini. Yeri daha merkezi yapsalardı katılım daha fazla olurdu. Ama imkanları zorlayacağım.

Duran bey kapı içlerine ve tavana kullanacağım malzeme İZOPAN sert, bir yüzü aleminyum kaplı camyünü. Nalburlarda plaka halinde satılıyor plakası 7 tl. Bora beyin dediği malzemeye benzer bir malzeme buldum onuda tabana döşeyeceğim.

Taha , kapıların içinden alt kısımlarını incelersen buralarda su tahliye etmek için delikler vardır ... bir müddet sonra bu delikler tıkanır ve kapı içindeki demir alt kasnak burdan çürümeye başlar ... Bu demek ki cam fitillerinden içeri mutlaka su giriyor ve alt deliğinden tahliye ediliyor . Kapının içine izelasyon yaptırmanın tek bir faydası olur , kapı içinde sürekli ıslak bir materyal hem kapı kasnaklarını hem cam kirikolarını normalden çok daha erken çürütüp kullanım ömrünü bitirir. Ustalara bakarsan yandın demektir"oraya onu takalım abi buraya bunu ..." Bence ordaki izocamları çıkartıp atman lazım ... Kapı içlerine boyadan önce pütür veya Erol beyin Toyota da yaptırdığı bir plastik kaplama var öyle bir şey yaptırabilirdin ancak , cam çerçece olduğu için onların da hiç bir faydası olmazdı bana göre. Kapılara yapabilecek en doğru operasyon , altdaki su hayliye deliklerini tıkanmayacak şekilde büyütmek ve zaman zaman kontrol edip temizlemek ...

Abi su tahliye deliklerinin farkındayım hatta beniki şu anda yok delinecek. İzolasyon malzemesinin üzerine kesik yerlerine mum sıktıracağım. Yine performans alamazsak söktürürüm.
Ugur başta rollbarları,far plastiklerini ve ızgarayı krom rengi yapacaktım. Benzer uygulamayı başla bir araçta gördüm hoşuma gitmedi.

Herkese Merhaba,

Uğur Bey bu tampon çok çok pahalıya üretilir bence, Amerikalı resmen metal fazlalığından olsa gerek kalıp şovu yapmış ;D ;D ;D Acaip acaip yüzeyler ve açıları var.
Bu tamponun takıldığı araç yok olsa da bu tampon sağlam kalır bence :D Eğer, resimlerdeki pütürlü elektroliz boya yapılırsa. 5020 veya 6800 yıllarında bile, arkeolojik kazılarda falan sağlam çıkar gelecek nesillere :D :D :D

İyi ve ucuz bir ustaya ihtiyacınız olacak, kolay gelsin.

Barış

ugur_tampon.jpg

hahahaha :D barış bey çok teşekkür ederim ellerniize sağlık, tamponu sizin çizimlerinizinde yardımıyla kendim yapacağım inşallah usta nazı çeke çeke bi yere kadar:smiley:

Önce tamponu fotoşopta kendi aracıma göre uyarlayacağım ardından, ön tamponu söküp kartondan bu tamponu yapacağım, daha sonra bu kartonu açarak (yüzeysel hale gelecek yani) Autocadde çizdirip plasma ile 5mm (4 de olabilir kararsız kaldım) lik saçtan kestireceğim.Kesim sırasındada parçalar arasında bağlantıyı koparmayacak ince ayaklar bırakacağım bu sayede tamponu kesim sonrası bükerek şekline getirip daha sonra da kaynattıracağım.

Tamponu bu şekilde yaptığımız taktirde maliyetinin fazla olacağını zannetmiyorum, tahminlerim doğrultusunda montaj dahil 500 TL civarı tutar, vinçimi alır almaz tampon yapımına da başlayacağım olmazsa tahayla beraber yaparız :smiley:

Çiziminiz için tekrardan teşekkür ederim :smiley:

taha abi senin istediğin tampon şeklini antalyadaki ahmet usta yapmış defendere onunla irtabat kurarsan teknik çizimi vardır.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]
çokta hoş durmuş bence

100_3652.jpg

100_3653.jpg

100_3654.jpg

Dün mesaj atmıştım Ahmet ustaya "çizimi veremem" dedi malesef. Onuda anlıyorum bu işin ticaretini yapıyor. Ben araçta yapabileceğim her şeyi kendim yapmak istiyorum bana ayrı bir zevk veriyor. Ellerimi görseniz motor ustasının ellerinden daha yağlı ve nasırlı oldu :smiley:. Tampon işine yoğunlaşamadım 2-3 gündür cam işi ile uğraşıyorum. Kapılarda ayarsızlıklar var kırdık döktük. Tam olarak istediğim gibi oldumu o da meçhul. Şimdi araç yeniden boyada, zaman geri işlemeye başladı.

Başka bir sıkıntım da tavan döşemesi eski döşeme kalıbı şeklini kaybetmişti yenisini spariş vereyim dedim Haluk beye Taha bey sormamış olun dedi :smiley: Malesef 3 parçadan oluşan o mukavva ayarındaki malzemenin fiyatı 4000 tl civarında. Mecbur elimizdeki malzemeleri kullanılır bir hale getireceğiz. Tavan işinine 2 günden beri araştırıyorum bir çözüm yolu bulduk bakalım ne kadar işe yarıyacak. Bir aksilik daha var koltuk kılıfları için beğendiğim malzeme satılmış, aynı desen ve kaliteden hiçbiryerde bulamadım. Hakeza tavan döşemesi için malzemede aynı...

Denizi geçtim derede boğulmak üzereyim :(

Taha selam hoşgeldin;

Derede boğulmazsın sen, buraya kadar gelmişin olurmu öyle şey.

Tavan için nasıl bir formül buldun, ne yapıyorusun?

Hoşbulduk :smiley: 70x120 ebadında muhavvalar aldım tavan parçalarının üzerine yada arkasına destek olacak biçinde yerletirip bakalitçilerde kullanılan serleştirici sıvıyıda arasına sürüp birbirine yapıştıracağız. Uygulamayı yaparken resimlerim eğer işe yararsa burada paylaşırım ;)

tahaozak' Alıntı:
Hoşbulduk :smiley: 70x120 ebadında muhavvalar aldım tavan parçalarının üzerine yada arkasına destek olacak biçinde yerletirip bakalitçilerde kullanılan serleştirici sıvıyıda arasına sürüp birbirine yapıştıracağız. Uygulamayı yaparken resimlerim eğer işe yararsa burada paylaşırım ;)

Güzel fikir, ne zaman başlıyorsun bu işleme? Benim de tavana bir opreasyon yapmam lazım bu fikiri beğendim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR