Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenanyama Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 217
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 94,972
Ynt: Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

Dün bugün aracın gösterge panelinin yetersiz aydınlatması için led ışık montajı yapıldı.
Led ışıkların iç kısmı aydınlatması için göstergelerin sac kenarlarını ledlerin denk geldiği yerden delerek led şeridini dışardan bantladım.
İlk denemede hararet göstergesini yanlış yerden delerek camının kırılmasına sebep oldum. Camcıda kestirdiğim cam ile sorunu hallettim.

Kenan YAMA

Gösterge 01.0.jpg

Gösterge 01.1.jpg

Gösterge 01.2.jpg

Gösterge 02.jpg

Gösterge 03.jpg

Etiketler

Şerit led ışıkların dışına kısa devreye engel olmak için büzüşen makaron geçirdim.

Gösterge 04.jpg

Gösterge 05.jpg

Gösterge 06.jpg

Gösterge 07.jpg

Gösterge 08.jpg

Göstergenin ışıkları park lambaları ile beraber yanıyor. İlave ettiğim led lambalar için ilave anahtar koyabilirim. Şimdilik gece rahatsız edene kadar birlikte yanacaklar.

Gösterge 09.jpg

Gösterge 10.jpg

Gösterge 11.jpg

Gösterge 12.jpg

Gösterge 13.jpg

Çoşkun Bey
Forumda arkadaşlar paylaşmıştı, Bende avare kalınca okuduğumu tatbik edeyim dedim.
Oldu galiba.
Selamlar
Kenan YAMA

Kenan bey merhaba,

gece ışık yoğunluğu nasıl bilgi verirmisiniz? benim göstergemde ışık kalitesi çok düşük benzer uygulamayı istiyorum ancak
gece göz alırmı diye tereddütüm var.

Üstat seyyah54 hocama katılmamak elde deyil gercekten cok güzel düşünce ( düşlerine sağlık )

güngör' Alıntı:
Kenan bey merhaba,

gece ışık yoğunluğu nasıl bilgi verirmisiniz? benim göstergemde ışık kalitesi çok düşük benzer uygulamayı istiyorum ancak
gece göz alırmı diye tereddütüm var.

Levent Bey
Henüz uzun yol yapıp deneme fırsatı bulamadım. Kısa mesafede bir sorun olmadı. İlave ışıklara anahtar koyarak orjinal şekilde kullanılabilinir. Bolu ya giderken ve gelirken deneme fırsatı bulabileceğim. Görüşlerimi paylaşacağım.
Selamlar
Kenan YAMA

Merhaba
5. Gezenbilir & Boloff Doğa Sporları Festivali (30 Haziran - 01 Temmuz 2012) yolculuğumuzu tamaladık.
İsminde her ne kadar GEZENBİLİR olsada festival alanında GEZENBİLİR ile ilgili ne afiş nede bir flama, aramama rağmen gözüme ilişmedi. Araçların üzerinde yapıştırılan çıkartmalar hariç.
Boloff u hazırlıklarından dolayı tebrik ediyorum. Gayet eksiksiz bir organizasyon oldu. (Adres tarif tabelaları haricinde.)
Festival alanında Arif bey ve Ferhat Bey ile karşılaştık. Ankara'dan da Mustafa Bey vardı toplam 4 karavan. Birde 8,5 aydır karavan ile gezen ve kızık yaylasında karşılaştığımız hoş sohbetinden faydalandığımız Yusuf Bey ile karşılaştık.
iyiki gitmişiz.

Resimleri paylaşıyorum,

Kenan YAMA

Levent Bey
Bolu gezimizde denediğimiz gösterge aydınlatması göz almıyor.

DSC09415.JPG

DSC09409.JPG

DSC09410.JPG

DSC09412.JPG

DSC09413.JPG

Karavanın muayenesi 13.08.2012 tarihinde doluyordu. 07.08.2012 tarihinde randevu alarak muayeneye gittim.
Aracın içine bakmadılar. Yağ kaçakları haricinde kusurda bulmadılar, sorunsuz bir senelik vizeyi 149 TL karşılığında aldım.

Kenan YAMA

P0372_070812.jpg

P0374_070812.jpg

P0376_070812.jpg

P0379_070812.jpg

Ekli dosyalar

• P0375_070812.jpg
    P0375_070812.jpg
    89.8 KB · Görüntüleme: 201

Bir yıl daha rahatsınız inşallah. kazasız belasız seyahatler dilerim.

kenanyama' Alıntı:
Levent Bey
Bolu gezimizde denediğimiz gösterge aydınlatması göz almıyor.

Kenan bey bilgi için teşekkürler, geçen hafta göstergeyi söktüm,özel dipsiz ampulün takıldığı minik yuvalar ile aydınlatma
yapılmış ona uygun bir çözüm bulunca deneyeceğim. Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri