ARB Tampon ve Bull Bar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 156
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,222
Ynt: ARB Tampon ve Bull Bar

Jeepcj7' Alıntı:
Toplam 10-15 tane düz şanzımanlı araba var çoğu 1995 öncesi gümrükten girmiş arabalar, bir kısmı dağıldı çıkan şanzımanlar CJ'lere takıldı motorlar aynı olduğu için ( bloklar aynı diyelim) uyum problemi yok.

Hummer H1'in imalatını yapan (askeri tipin) AM General şirketi esasında AMC (American motors)'un kurduğu bir firmadır. AMC 1970'de Jeep'i Kaiser'den alınca, Jeep'i AMC'nin normal oto bölümünden ayırıp AM General'ı kuruyor. 1982'de Renault ile AMC ortaklığa gidince ABD hükümeti dur bakim sen stratejiksin ordan bir ayrıl özel şirket ol diyor ve AMC'nin bir kolu olan AM General gruptan ayrılıyor. AM general ayrılmadan önce 1979'da hummer'ın tasarımına M998 kod adıyla başlıyor ve Mart83'de amerikan ordusuna 55.000 adet teslim ediyor.Jeep'le Hummer aynı kökenden geliyor. Mesela H1'in arka dingilinin modeli AMC20'dir. 1976-1986 CJ'lerde arka dingil AMC20 gibi...

Şanzımanlarda çok çeşit var ve bir sürü tedarikçi firma var, Cheeroke için en başarılı şanzımanlar 2000yılına kadar AX-15 denilen 5 ileri Aisin ( toyota-ethsu /Japon) , 2000 yılından sonra daha kuvvetli olan NV3550 (amerikan New Venture Gear üretimi)... bunların dışında Ax-5 (japon), B/A 10 (peugeot) gibi şanzımancıklar var ki bunlar 4 silindirli arabalarda bile zayıf kalıyor.... Hummer'da ise Jeep'ten ayrıldıktan sonra motor ihalelerini hep GM'in dizelleri kazandığından, şanzımanlarda genelde GM hatta ülkemizde çok sık kullanılan TH400 otomatik bile var içinde. Son dönem Allisonu kullanıyorlar. H2 derseniz sanırım Tahoe veya Silverado ile aynı...

IKSJE bey buyrun konuşalım şanzıman için...

Sizinde beyninizi benimki gibi gereksiz bilgilerle doldurdum galba:D
selamlar eğer cherokee nin şanzumanı cj lere oluyorsa motor bloğu aynı diyorsunuz cj lerinde şanzumanı cherokeeye olması gerekmezmi?

Etiketler

3 ileri yada 4 ileri şanzıman takmak isterseniz uyar tabii :smiley:
CJ'lerin en sağlam şanzımanı 3 ileri şanzımanlar T15, T14, T150 ve 4 ileri T18 ( bu kamyon şanzımanı 1. vitesde senkromejsiz).... son dişliler 1:1 yani AX-15 cherokeenin 4. vitesi gibi... hızlanma ve top speed düşer.. Bunlardan da büyük problem CJ serisinin arazi şanzımanı sağdadır, yani ön diferansiyel yolcu tarafında cherokee de sürücü tarafında, AX-15 ve NV3550 ye dana300 (80-86 CJ arazi şanzımanı ) uymakta ama Cherokee arazisi CJ'in hangi şanzımanına uyar bilemem...80 sonrası CJ lerden 4 ileri SR4 ve T4 çıkar ki bunlar asfalt şanzımanıdır arazide kırılır. Cj-8 lerden medium duty T176 serisi çıkar AX*15'e muadildir ama arkasına cherokee arazisi takılır mı araştırmak lazım.... isterseniz araştıralım...

cherokeelerin tamamı otomatik sanırım hobi amaçlı olarak 3 ve ya 4 ileri vites çok önemli değil amaç otomatiği manuele çevirmekse araştırılabilir.

Bu arada biz 4.0lt cherokee'lerden konuşuyoruz, düz 6 silindir...V8 ise iş daha karmaşık ve zor bir hal alıyor...

iksje' Alıntı:
En doğru bilgileri almak için Atilla Özel'i arayın. Benim buraya yazacağım hatalı bilgiler sizi yanlış yönlendirir. Ve zannediyorum kendiniz uğraşarak yapacağınız bir tampon benim telaffuz ettiğim rakamlardan çok daha ucuza mal olacaktır. Sonuçta ben Atilla Özel'in emeği için de para verdim ve işin asıl zor pahalı olan tarafı işçiliği montajı.

fırsatınız olursa tamponun alttan alt yandan tam karşıdan fotoğraflarını çekebilirmisiniz?

Arkadaşlar Suzuki vitara tek kapı(2005) olan çok samimi bir arkadaşımda aramıza katılacak.
Aracı için lastik vinç vs. ayarladık..Ama çelik tampon bu araç için ARB de yok..ısmarlayamadık..belki daha iyi oldu..çok daha ekonomik yaptırtabiliriz..

Suzuki Vitara için çelik vinç tamponunu istanbulda nerede yaptıralım...(Bizim için önemli)
yardımcı olabilirseniz seviniriz...

Uğur Bey aciliyeti var mı konunun? Eğer aciliyeti yoksa ben size benim ustamı önereceğim fakat öncelikle benim aracı yaptırıp sonucu görmem lazım ;D

Jeep34' Alıntı:
Arkadaşlar Suzuki vitara tek kapı(2005) olan çok samimi bir arkadaşımda aramıza katılacak.
Aracı için lastik vinç vs. ayarladık..Ama çelik tampon bu araç için ARB de yok..ısmarlayamadık..belki daha iyi oldu..çok daha ekonomik yaptırtabiliriz..

Suzuki Vitara için çelik vinç tamponunu istanbulda nerede yaptıralım...(Bizim için önemli)
yardımcı olabilirseniz seviniriz...

http://www.4xfourart.com/trk_4x4.asp

olabilirmi acaba?

Selamlar

VitaEsMorte' Alıntı:
Uğur Bey aciliyeti var mı konunun? Eğer aciliyeti yoksa ben size benim ustamı önereceğim fakat öncelikle benim aracı yaptırıp sonucu görmem lazım ;D
Teşekkür ederim..haberi merakla bekliyorum..

Aradım..vitara için seri üretim var grand vitara için sipariş üzerine yapılır diyor 500-600 ytl civarı ...
Buraya gidip örnek bakıcaz..

Ben kendi aracım için 1500€ ya ARB ısmarladığımı düşündükçe çıldırıyorum:smiley:)

tekrar teşekkürler...

Cem merhaba, senin tamponlar olay oldu, kıskandım valla :smiley:
Cumartesi toplantıya gelicenmi, konvoy yaparak gidelim istersen.
Bu arada üst bagajın bağlantılarını hallettinmi?
Sevgiler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR