Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,090
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

ankara ivedikte tuv turk istasyonu açtılar. nedendir anlamıyorum ama her sabah işe gelirken yaklaşık 1 km kadar kuyruk oluyor. akşam 7 de dönerken hala adamlar sırada bekliyor ve istasyon muayeneye devam ediyor. nasıl iş bu??

Etiketler

Arkadaşlar benim araba hilux 4x4 ruhsatta kamyonet geçiyor. Bizim muayenelerde 2 yıllık mı olacak bilgisi olan var mı

Bildiğim kadarıyla ticari araçlarda (kamyonet dahil) bir yıl olarak muayene uygulamasında değişiklik yok.

Selamlar,

Alper Zümrüt,

benim 25 gün vardı salı günü yaptırdım perşembe akşamı bursa da kara yolları bitti p tesi özel başlıyor

zaten araba 30 yaşında topladım kompile  ama sıkıntı yapıyordum 2 sene sonra kısmet

salı günü duyduğum kadarıyla sohbet ederken muayene sırada millet aralarında konuşurken manisa da bıcaklama olayı gercekleşmiş arac sahibi 5 kere giidp gelmiş birde sakaryadamı orada biyerdede adamı topuğundan vurmuşlar diye duyumlar oluyor

Alps' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla ticari araçlarda (kamyonet dahil) bir yıl olarak muayene uygulamasında değişiklik yok.

Selamlar,

Alper Zümrüt,

İlginize teşekkürler. Her ne kadar kötü haber olsada. :'(

kcs' Alıntı:
SELAMLAR ARKADASLAR

ARAZİ TAŞITLARININ MUAYENESİ 2 YILDA BİR Mİ?
BU KONUDA NERDEN BİLGİ ALABİLİRİM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

evet arkadaşım , benim araç vitara 1.6 jlx bende yeni tüv de muayene yaptırdım, çeki demiri projelendirdim, projede 6 vita ile montaj yazıyordu, araç üzerinde 4 vita, geri gönderdiler 2 vita daha eklettim, muayenem okeylendi ve denildiği gibi muayene süresi 2 yıl verildi. Araç sınıfım ise M1G,
birde ön koruma demirini sökmek zorunda kaldım, plastik olacakmış....bilginize....

arkadaşım o kadar söyledi "git muayeneni yaptır kemer'de" diye. biz daha vakit var diyerek bu günü bekledik. şimdi dudulluya gidip tüv türk te muayene yaptırdık. iki ağır hasar, 3 te hafif hasarla muayeneyi tekrarlayacaz.
güzelim demirleri söktürdüler, spoyleri, extra sis lambalarını..
ama baya güzel muayene ettiler arabayı. chek up resmen.
baya para bayıldık tamirciye. he he.
yarın inşaallah tekrar getireceğiz muayeneye. sonra tekrar taktıracağız tabii ki söktüklerimizi. :smiley:

arabanın sağında, solunda, önünde demirler vardı, diğeri de arka koltuklar için emniyet kemeri istediler. benim kango hususi- oto göründüğünden emniyet kemeri şartmış.

en çok neye şaşrdım, bir set almıştım içinde yangın tüpü, reflektör, takoz, çekme halatı vb her şey var. hatta sağlık çantası da. ama görevli içinde tendürdiyot yok diye bir şeyler söyledi, kanun değiştiğini hatırlattım, ama o yinede lastik filan bir kaç şey daha söyledi. bende tam teşekküllü ilk yardım çantası almak zorunda kaldım.
ama memnun kaldım sonuçta. herşey bizim için. demirlerin sökülmesi hariç.

bu tablo bu sitede varmıydı bilmiyorum ama yinede ekleyelim.
http://www.tuvturk.com.tr/kusurlartablosu.pdf

buradan tek tek kontrol edersek hem doğru bilgimiz olur hemde aracımıza modifiye yaparken dikkatli oluruz...

bugün imes in ordakii tüvde muayene yaptırdık sabah 8 de sırada 300 kişi vardı
max 500 kişi ye kadar numara verıyorlar aksam 500 kısı bıtene kadar muayene yapıyorlarmış 10-11 gece
300 kısı sıra 7 saatde geldi öğle arası filan yok.
numarayı alıp gidip bir kac saat sonrada geri gelebiliyorsunuz
araç standard cherokke sport oldugundan arıza cıkmadı makaslarda sorun varmış ufak bır sey yaptırıp gidecez bir daha sıraya girmek gerekmiyor.
vinc varsa sök getır sonra takarsın dıyorlar
ögle cizik bozuk boyaya sasede olmayan cürüğe filan bakmıyorlarmış
cam daki ufak catlaklar önemli değil
frenlerinde eşit tutması gerekiyormuş
yere yağ akıyorsa aksdan veya başka yerden o zaman yaptır gel diyorlar
lastıklerın dısı onemlı eskı veya catlak olması onemlı degıl
bilginize

Aracımın muaenesi 6 ay sonra olmasına rağmen şu anda arac üzerinde takılı olan ön tampon koruyucu, yan basamakları, arka tamponu sorun varsa yasal hale getirmek için ilk ağızdan (2 ayrı makina mühendisleri odası araç tadilat projesi hazırlama ve onaylama konusunda eğitim görmüş mühendislerden) araştırma yaptım. :-\
Araç tadilat yönetmeliği eklerinde " M1G (4 çekişli yolcu taşıma), N1 (3500kg altı yük ve yolcu taşıma"kamyonet"), N1G (3500 kg altı 4 çeker yük ve yolcu taşıma"kamyonet") araçlara ön, arka ve yan (marşpiye) koruyucu sistemler (Bull-Bar)" başlığındaki ŞARTLARA UYGUN ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15379.20 yazılı) tadilatlar için hiçbir şekilde hafif, ağır vs kusur verilemez, proje, ruhsata işleme vs talep edilemez imiş.Zaten projelendirmeye yetkili mühendislerin bu araçların (M1G,N1,N1G) söz konusu tadilatları hakkında bir müfredatı da yokmuş.Neredeyse arkadan çarpmalarda arkadaki aracın altına girmesini engelleyecek şekilde arka tampon konulması gerekiyor imiş.Ön tampon koruyucu konulmasındaki mantık ise bu araçlar arazide kullanmak amacı ile satılıp/alındığından arazideki yüksekliklerin tampona ve araca zarar vermesini engellemek, yan basamaklar ise bu araçlar daha yüksek olduğundan yolcuların binmesini kolaylaştırmak ve arazi şartlarının yandan araca zarar vermesini engellemek için imiş.Yani yönetmeliğin bir mantıksal yaklaşımı var ve bence aslında bunların aksesuar gibi değilde standart olarak üreticiler tarafından arazide kullanılacak araçlara takılmasının birçok yararı var. ;)
Herşeyin uygun olduğunun emin olmanıza rağmen muayene yetkilileri zorluk çıkarırsa bu yönetmeliği gösterek işlemlerin buna göre yapılmasını talep edebilir ve yönetmelikte belirtilen tadilatların hala kusur olarak belirtilmesi durumunda :-\ yasal itirazda bulunabileceğimizi söylediler. ;D
Bu arada vinç konusunda biraz bilgi sordum, işte bu tadilat için proje, onay ve ruhsat işlemleri gerekiyor imiş ki en kritik aşamalarından birisi vinçin "CE" belgeli olması imiş.
Bu uygulamalar yokken takılan vinçlerin durumu ise en sorunlusu gibi görünüyor.

SON OLARAK;
Standartları denetlemek gibi bir görev üslenmiş TUVTURK'ün zamanın herkes için değerli olduğu bu asırda saatlerce ve BELİRSİZ süre kuyruk beklenmesi sorununa randevu, vardiyalı çalışma gibi bir çözümü acilen üretmesini dilerim.Aksi durumda hem çalışanların hem de araç sahiplerinin psikolojisi bozulacaktır. ;)

bu çok iyi bi haber bilgilenmek bilinçli olmak gerek bu uygulama için resmi bi yazı alınabilse tüve giderken çok güzel olur aslında ama nerden???

2 km kuyruk oluyor her gün. bizim bir çalışan tam 7 saat bekledi. eski usule bir an evvel dönülmesini temenni ederim. bize standatlaşma filan gerekmez. cezayı dayayacaksın ama asgari müştereklerle sınırlı kalacak muayene. böyle rezillik olmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR