Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,076
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

jeep' Alıntı:
Konuyu çok açmadan evet diyorum. Bu arada çeki kancası ve çeki makarasıda ruhsata işlendi.

kaça mal oldu projesi işlenmesi vs. (vinç için) selamlar

Etiketler

Kendimin ki için söyleyeyim. Zorunlu Trafik Sigortası + Muayene + çeki demiri işlemesi (proje dahil) + çeki makarası (proje dahil) + diğer masraflar = 956 YTL

arkadaşlar dün kemerburgaz da muayene yaptırttım 1 yıl yazmışlar, müşavire sordum neden diye , istasyondakiler 10 yaşından büyük araçlarda 1 yıl dır demişler. itiraz ettim , araştırıp bilgi verecekler. benim aracım 1980 model cj . konu ile detaylı bilgisi olan varmı ? şimdiden teşekkürler.

Merhabalar. Geçen hafta Suzuki Jimny mi muayene ettirdim. ve bir sene yazmışlar. çevremdeki insanların bir kısmı 1 bir kısmı 2 sene olması lazım diyor. ne yapmam lazım? ayrıca öndeki korumama da(avatar da görmüş olduğunuz) laf etmişler...

Ben Suzuki Vitara'ya 15 gün önce Denizli TüvTurk istasyonunda muayene yaptırdım. Muayene süresi 2 yıl. Sizin avatardaki korumanın aynısı bende de var.Bir de arka koruma var. Aracı muayeneye sokmadan 3-4 gün önce aracı Tüv personeline gösterdim. Buhaliyle "hafif kusurlu" olarak muayeneden geçeceğini söylediler. Muayenede korumaları kusur yazmadan direk kusursuz geçirmişler. Anlamadım?

peki yasal olarak 2 yıl mı bu süre? gidip adamlarla boşuna papaz olmayayım? ayrıca benim ruhsatımda yazan bir yılı nasıl tekrar 2 yıla dönüştürebilirim nereye başvurmalıyım? Aslında en doğrusunu yapmışsınız bir kaç gün önceden göstermekle tepkilerini ölçmüşsünüz. keşke bende öle yapsaydım en azından başıma geleceği bilirdim , aklımdaki soruları sorardım. :( aracımda hiçbir modifiye yok ne yerden yüksekliği ne lastiği farklı sadece yan basamaklar ve önde koruma var buna da laf etmişler...
Bu arada aracınız çok keyifli duruyor güle güle kullanın

jeep' Alıntı:
O zaman abi senden haber bekliyorum seninki düzelirse bende göndereyim müşavire benimkini de 2 yıl yapsınlar.

Göktuğ tüm girişimlere rağmen Ankara 2 yılı kabul etmiyor, Bu hafta SON DEFA, KGM Muayene istasyonu Ankarada muayene yapacak görevleri bitmiş uğraşmak istemiyorlar, Önümüzdeki haftadan itibaren KUGM ve TÜV görevi devralıyor, onların mevzuatna göre muayene süresi 2 yıl, fakat kendilerinin yapmadığı muayenenin süresini uzatmaları mümkün görünmüyor.

Selamlar

Aydınlatmanız için çok teşekkürler yavuz bey...
o zaman bende gidip başlarının etini yemekten vazgeçeyim :/ ya da şansımı denesemmi? yada el değiştirince (1-2 hafta sonra) denesem bir faydası olurmu? heralde oda çok geç olur...

olayın aslı şu: yapılan yeni düzenleme tüvtürk ün actığı ve acacagı istasyonları kapsıyor, araç sınıflandırmaları tamamen değişmiş ve 4x4 ler diğer hususi araçlarla aynı sınıfa giriyor dolayısıyla 2 yıl muayene süresi verilmiş. şu an devletin yapmış oldugu muayenelerde ise hala eski madde geçerli imiş bu yüzden bazı yerler 2 bazıları da 1 yıl veriyor... anlaşılan çekindiğimiz tüv bizim için daha hayırlı gibi. tamamen istasyon amirinin inisyatifine kalmış.. 2 verende var vermeyende. bana 1 yıl verdiler... oysa başka bir 4x4 de 2 yıl verdi aynı yer... sordum niye böyle: dedilerki seninki 10 yaşından fazla... yorum yok..... 10 yaş gibi bir maddede yokmuş...sıkıştıracaksın birşeyler.....

Traktörle aynı yıl olması komık zati :smiley: Jipin klasına yakışmaz bea :smiley: Mıllet jiple tarlamı suruo, arızalı olan dagda kalır zatı, onun için traktörden daha fazla bakım göruo jip, 2 yıl olması güzel olmuş, slmss :smiley:

Sıfır araba geçmemiş mi :smiley: Bunlarda çok oluo :smiley: Bindikleri dalı zorluolar demekki, karşılıklı zorlamalar, bakalım noolcak :smiley: Burası Turquie :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Göktuğ tüm girişimlere rağmen Ankara 2 yılı kabul etmiyor, Bu hafta SON DEFA, KGM Muayene istasyonu Ankarada muayene yapacak görevleri bitmiş uğraşmak istemiyorlar, Önümüzdeki haftadan itibaren KUGM ve TÜV görevi devralıyor, onların mevzuatna göre muayene süresi 2 yıl, fakat kendilerinin yapmadığı muayenenin süresini uzatmaları mümkün görünmüyor.

Selamlar

Sağlık olsun abi ne yapalım. Seneye yine yaptırırız. Teşekkürler bilgi için..

arkadaşlar itiraz işe yaradı, muayene süresini 2 yıla çıkarmışlar... şimdi 2009 yerine 2010 yazıyor ruhsatumda.

arkadaşlar geçmiş olsun...yarın tüvtürk istanbul araçmuayene istasyonlarını açıyor....

evet tüvtürk panigi ile bugün muainemi yaptırdım tam bi izdihamdı beylikdüzü muaine istasyonu tüm 4x4 ler ordaydı neyseki işlemleri tamamladım 2010 kadar kafam rahat
ohhhhh:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR