Araç mı ? Lastik Mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,102
Ynt: Araç mı ? Lastik Mi ?

Burda mesele,sizin o alanda kalmanız-yada zorlanmanızın tek bir sebebi olmaması.
Biçok farklı ve farklı derecede etkisi olan değişken sözkonusu.

Zemin ;
Ki gördüğüm çim yada çimle karışık çamur ve -veya üstü yapraklarla dolu zemin.Özellikle Cihat'ın kaldığı yer gibi yerler.Zemin meselesi, üstünde sayfalarca yazılabilecek bi konu.

Araç ;
Uzun olması,buna bağlı olarak özellikle arka tarafın nispeten boş olması ve buna bağlı tutuş karakterindeki değişimler.Aracın birim alana uyguladığu yük-kuvvet v.s v.s

Lastik ;
Direk sizin kullandığınız lastikle ilgili yorum yapmıyım.Fakat malum,lastik agresifleştikçe off-road koşullarındaki tutuşta değişecektir.Ama bu % 100 tutacaktır diye algılanmasın.Ve ebatsal farklılıkların tutunma üstündeki etkileri.Birde üstünde her M/T yazan bizim off-road karakterimiz için uygun M/T anlamına gelmiyor

Sürüş tekniği yada pilotaj özellikleride denebilir ;
Yukardaki üçlemeyle uyum içinde olan sürüş tekniğinin geliştirilmesi.Helede yeni aldığımız,henüz tanıma aşamasında olduğumuz bir araçsa biraz zamana ihtiyacımız var demektir.Bir önceki araca göre şekillendirilen pilotaj karakteri,yeni araca göre revize edilmesi gerekebiliyor.

Etiketler

Teşekkürler iyi açıklama pilotajı kabul ederim ama benim niyetim orayı çıkmak değil ,her şekilde çıkarım rampanın yarısında durdum araç kalkmadı pajero aynı yerden kalkıyordu yalnız pajerodaki lastikler michelin vakumlu lastikti bundakiler malum kumho mt ,dediğiniz gibi her mt lastikte bana göre iyi değil ben deneme yanılma yolu ile lastik bulmak istemiyorum kendini kanıtlamış diğer arkadaşların kullanıp memnun kaldığı lastiği almayı her zaman tercih ederim tekrar sağolun

ben yeni bf goddrich a/t aldım..asfalt..fılan banamısın demıyorda..tarlada çamurda hakkaten iş yapmıyor...bıraz eğim gördümü hemn patinaj yapıyor...aynı marka lastiğin M/T sını alsam olayı tamamlarmıyım...önde vinç var..arkada çeki demiri var...140 kg da ağırlık taktırdım...daha yapacğım bişey varmı

aynı markanın mt lerini kullanan arkadaşlarımız var ama şiddetle silverstone mt 117 extrem almanızı tavsiye ederim akıllara zarar bir lastik istediğiniz ağırlığı atın yeterki aracım şasisini çamura oturtmayın yoksa yara yara çıkıyor :eek:

dacia duster gitmeseydi hepiniz alay ederdiniz ama bu araç gidememiş hepiniz seferber olmuşşunuz..

abey..seferber fılan olunmadı ..zaten ben iki günlük offroad surucusuyum...mazur gör...ama arkadaşın dedıgı gıbı...silverstone alacağım..boylelıkle 3 takım lastığim olacak..hayırlısı bakalım...

SERKANEFE' Alıntı:
dacia duster gitmeseydi hepiniz alay ederdiniz ama bu araç gidememiş hepiniz seferber olmuşşunuz..

L200 ün burda yazıldığı kadar kötü performansa sahip olmadığını düşünen ve tecrübe edenlerin yardımı desek daha doğru olur. L200 bende bizzat kullanarak deneyimledim. Alt yapısı pajerodur. Çoğu 4x4'ü bozacak kadar iyi performansa sahiptir. Kendini kanıtlşamış ve fazlaca kullanılan bir araç olduğu için sorunlarıyla ilgili de daha fazla kişi fikir yürütebiliyor...

en son geçen pazar günü lastiklerimim karda denem şansım oldu kardaki performansı gayet iyiydi resmen konvoyun önünde yayla yolunu ben açarak gittim lastiğin tek sıkıntısı ıslak çimende iyi değil

nalbani' Alıntı:
abey..seferber fılan olunmadı ..zaten ben iki günlük offroad surucusuyum...mazur gör...ama arkadaşın dedıgı gıbı...silverstone alacağım..boylelıkle 3 takım lastığim olacak..hayırlısı bakalım...

3 takım lastik,bence biraz gereksiz gibi görünüyor.

SERKANEFE' Alıntı:

Bir gazetecilik tabiriyle,

Köpek adamı ısısırsa haber değeri yoktur , adam köpeği ısırırsa haber olur
:smiley:

SERKANEFE' Alıntı:

Dacia Duster in gitmiyeceğini gitsede birgün ittireceğini bildiğimiz için tartışma dışı kalıyor
Ben bu konuyu açarken lastik alacak arkadaşlara bilgi olsun diye düşünmüştüm ama konu L200 performansına sürüklendi aslında L200 performansını tartışmaya gerek yok bunu kullanan veya gören herkez biliyordur

demek neymiş dostum, lastikten zemine her şey değişkenmiş.. Duster gidemez edemez yapamaz, al işte o yeşillikten o araç çıkamamış, benim girdiğim hayvansı çamurdan da ben gönül rahatlığı ile çıktım, bu iki olayı gören kişi,, aaa L200 ne kadar dandikmiş demesi gerekiyor ki Duster başlıklı konu başlığında böyle yaklaşılıyor, bu karşıt durumlar L200 'ün kötü olduğunu ortaya koymuyor..Ben sadece önyargısız yaklaşmanızı istiyorum ama hala önyargı ile yaklaşıyorsunuz bende önyargılı yaklaşırsam, o araç o çimenli bölgeden çıkamadı yürüyemedi diye bi yerimle gülmem gerekir dimi ?

SERKANEFE' Alıntı:
demek neymiş dostum, lastikten zemine her şey değişkenmiş.. Duster gidemez edemez yapamaz, al işte o yeşillikten o araç çıkamamış, benim girdiğim hayvansı çamurdan da ben gönül rahatlığı ile çıktım, bu iki olayı gören kişi,, aaa L200 ne kadar dandikmiş demesi gerekiyor ki Duster başlıklı konu başlığında böyle yaklaşılıyor, bu karşıt durumlar L200 'ün kötü olduğunu ortaya koymuyor..Ben sadece önyargısız yaklaşmanızı istiyorum ama hala önyargı ile yaklaşıyorsunuz bende önyargılı yaklaşırsam, o araç o çimenli bölgeden çıkamadı yürüyemedi diye bi yerimle gülmem gerekir dimi ?

bu konunun ılk basından berı dedıgım bır sey var.en buyuk hata benım ,dalgaya duneme daldım ,bı yandan laf anlatıp bı yandan şakalaşınca bu iş olmuyormus bıraz cıddı davransaydım bır sıkıntı olmazdı bence

benim l200 2001 den beridir çamurun içinde senin duster ne kadar dayanacak bakalım çamura sıfırı 29 bin lira olan araç ile 88 modeli 20 bin lira olan araçların arasında bişeyler farklıdır sanırım sizin araç 20 yaşına gelebilecekmidir yada o yaşta fiyat ederi ne olacaktır hiç hesap yaptınız mı ?

hagurel' Alıntı:
benim l200 2001 den beridir çamurun içinde senin duster ne kadar dayanacak bakalım çamura sıfırı 29 bin lira olan araç ile 88 modeli 20 bin lira olan araçların arasında bişeyler farklıdır sanırım sizin araç 20 yaşına gelebilecekmidir yada o yaşta fiyat ederi ne olacaktır hiç hesap yaptınız mı ?

29 bin mi 47 olmasın benim araç ? İyi ozaman X5'ler X6 'lar dediğinize göre paraya bakılıyorsa olay sizinkilerden kat kat daha iyiler öyle mi ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR