Araç mı ? Lastik Mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,113
Ynt: Araç mı ? Lastik Mi ?

hagurel' Alıntı:
benim l200 2001 den beridir çamurun içinde senin duster ne kadar dayanacak bakalım çamura sıfırı 29 bin lira olan araç ile 88 modeli 20 bin lira olan araçların arasında bişeyler farklıdır sanırım sizin araç 20 yaşına gelebilecekmidir yada o yaşta fiyat ederi ne olacaktır hiç hesap yaptınız mı ?

Ya adamlar ikinci dünya savaşından kalmış kaplumbağaları alıp revize edip kullanıyor ? Sizin bu dediğiniz çok saçma bence 20 yıllık araç filan, revize edip kullanıyorsunuz sizde orasını burasını yaptırıp, bizlerde kullanırız niye kullanmayalım?

Etiketler

mserdemir' Alıntı:
elmayla armudu kıyaslamamak gerek

Neye göre armut afedersin ama ? Neye göre elma ? L200 daha iyi bu konularda offroad 'a daha yatkın bir araç o kadar, ama duster 'ı da revize edip L200 kadar ağır offroadlarda kullanabilirsiniz ..

Sizler bence bir nesnellik bir özellik istiyorsunuz kendinizi ayrı bi yerde tutuyorsunuz, durum sadece bu..Bu bakış açılarıyla gelmeyin senin araban benim arabam diye önyargısız olun. Aynı bölgelerde offroad yapılacaksa, masraf olarak benim araç 20 binlik sorun çıkarıyorsa sizin araç 10 binlik masraf çıkarır okadar ;)) Ama bu benim araçlar offroad yapılamaz anlamına gelmiyor, kabüllenin bunu..

eee ne istiyosan onu yap kardeş bizden ne istiyosun onu anlayamadım benim tarzım değil duster sen beğenmişsin almışsın bize neki neden buraya gelip l200 ile mukayese olayına girdin anlayamadım parkurda L200 ile falan mı karşılaştın ne oldu ?

:smiley:) ön yargılarınızı yıkın diye geldim o kadar. Çok alay edildi de L200'cüler tarafından bu araç..

Ben o araca hiç bir şey demedim burdaki arkadaşlarda dememiştir siz muhabbetin ortasında gelip duster dediniz başkabirşey demediniz ben dusteri görmedim bile arazi konumunuda bilmem ,nasıldır levyelimi düğmeli mi 4L seçeneği varmıdır kilit varmıdır ,ben arazisi levyeli olmayan araca binmem kontrol bende olmalı mesela tata çift kabinler düğmeli otomatik 4x4 e geçiyor az bir zorlansın atıveriyor çamurun ortasında kalıyorsunuz yeni çıkan araçların hepside asfalt kullanımına yönelik off-road başka bişey Duster ile sizde off-road yaparsınız ama bir yere kadar L200 ile bizde bir yere kadar yapabiliriz buda var ama onun için sizin memnuniyetiniz önemli bize göre hiçbişey ifade etmiyor

Yakından takip ettiğim bir araç olarak Duster'ı beğendiğimi belirtmeliyim ancak Duster ile L200'ü kıyaslamak, hele ki her iki aracın 20 sene sonraki halini kıyaslamak bence çok gereksiz bir polemik yaratamaktan öteye gitmeyecektir. Gördüğüm kadarıyla İstanbul trafiğinde taksi olarak kullanılan 5 yaşındaki Dacia'lar hâlâ taş gibi sapasağlam, Duster da eminim aynı şekilde üretilmiştir. Bence temiz kullanılmış her araç 20 yıl sorunsuzca hizmet edebilir.

Şimdi gelelim Duster ile L200 kıyaslamasına:
Arkada 100% kilitli difransiyeli ve ağır arazi şanzumanı, sert şasisi ve ağır arazi koşulların uygun sağlam bir süspansiyon sistemi bulunan L200 aracınızı yaklaşık 2000-3000 TL maliyetle (spor amotisör, küpe ve torsiyondan yükseltme ve 35 inch'lik MT lastikler) ile sert offroad için uygun bir arazi aracına kolaylıkla çevirebilirsiniz.

Bu tür bir bir arazi aracına yaklaştırmak amacıyla benzer bir modifikasyonu Duster'a uygulamanın maliyeti ne kadar olur bilemiyorum ama yükseltip MT lastik takmanın bile maliyeti oldukça yüksek olacaktır. Buna ağır arazi şanzumanı ve kilitli difransiyel gibi seçenekleri de eklerseniz artık aracınız Duster olmayacaktır. Duster kostümü giymiş başka bir araç olacaktır. Yapılacak tüm modifikasyonlara da zaten oldukça ağır olan (1600 kg) araca hareket veren motorun ne kadar dayanabileceğini ise pek kestiremiyorum, onun için de birşeyler düşünmek gerek. Duster'dan arazi aracı olmaz demiyorum, ama nasıl olur onu da bilmiyorum.

Benzer hatta eşdeğer özelliklerdeki diğer araçların (X Trail, Qashqai, RAV4, Terios, Freelander vs vs.) araç kullanıcılarının hard offroad iddiası yokken Duster kullanıcılarının bu iddialarla ortaya çıkmasına anlam veremiyorum doğrusu. L200'le offroad yapılmaz diyen arkadaşlara Turgay Beyin aracını örnek gösterebilirim. Hatta gözlerinizle görmek isterseniz haftasonu kendi aramızda yaptığımız gezilerimize de konuk olarak katılabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70929.0

http://www.youtube.com/watch?v=8dHewLItD8E

Bir iddiada bulunuyorsanız işte hendek işte deve... (Turgay Beyin de sizin de plakanızın DV olması da güzel bir tesadüf oldu :smiley: ) Duster'ınızı hard offroad amaçlı modifiye edin ve hep beraber arazide neler yapabiliyor görelim.

Ben Duster offroad yapamaz demiyorum ama teorik tartışmalar ve resim ve videolarla olmuyor bu işler.

Dusterleride böyle parkurlarda görmeyi isteriz
Cihat beyin de dediği gibi yazarak olmuyor

SERKANEFE' Alıntı:
Neye göre armut afedersin ama ? Neye göre elma ? L200 daha iyi bu konularda offroad 'a daha yatkın bir araç o kadar, ama duster 'ı da revize edip L200 kadar ağır offroadlarda kullanabilirsiniz ..

neye gore armut neye gore elma bılıyormusunuz ,sızın aracınız mazisi ne ,kac yıllık bır araç, daha adı sanı duyulmamıs bır araçla japonyanın göz bebegı ,ucak motorundan ,otomobıle, ıgne ucundan ,misinaya kadar uretım bandı olan aracı bır tutuyorsunuz imıtsubushı parıs dakar yarında kac deha bırıncı oldu. ben dusterı hıc gormedım duymadım daçyamıydı ne idi sızın arac ,

bence sorun ne bılıyormusunuz sızde aldıgınız aracın pişmanlıgı ıcındesınızdesiniz fakat ıcınızdekı duyguları bastırmaya calısıyorsunuz mıtsubıshıye laf soyleyerek, hem bu iş sızın dedıgınız gıbı ise ne ısınız mıtsubıshı bolumde, mıstsubıshıcıler gelıp sızın bolumunuzde sızın aracınıza kotumu dedı (kı bence cok kötu canımı emanetedemeyecegım bır arac)

hagurel' Alıntı:
Dusterleride böyle parkurlarda görmeyi isteriz
Cihat beyin de dediği gibi yazarak olmuyor

sonuna kadar katılıyorum, daciayayla her parkurda her yer yerde araçları zorlamaya varım hemde anahtarı bırakmasına 10 bolumun 3 unde duster l200 u gecsın ben anahtarı bırakıp cıkıp gıderım

mserdemir' Alıntı:
neye gore armut neye gore elma bılıyormusunuz ,sızın aracınız mazisi ne ,kac yıllık bır araç, daha adı sanı duyulmamıs bır araçla japonyanın göz bebegı ,ucak motorundan ,otomobıle, ıgne ucundan ,misinaya kadar uretım bandı olan aracı bır tutuyorsunuz imıtsubushı parıs dakar yarında kac deha bırıncı oldu. ben dusterı hıc gormedım duymadım daçyamıydı ne idi sızın arac ,

bence sorun ne bılıyormusunuz sızde aldıgınız aracın pişmanlıgı ıcındesınızdesiniz fakat ıcınızdekı duyguları bastırmaya calısıyorsunuz mıtsubıshıye laf soyleyerek, hem bu iş sızın dedıgınız gıbı ise ne ısınız mıtsubıshı bolumde, mıstsubıshıcıler gelıp sızın bolumunuzde sızın aracınıza kotumu dedı (kı bence cok kötu canımı emanetedemeyecegım bır arac)

yok canım daha neler niye pişman oliyim, Dacia 'yı bilmeden konuşuyorsunuz, Renoyu duymuşunuz inşallah.. Yani kaç yıllık marka diye saygı mı duyalım.. Ama zaten saygım var bu aracada markayada, benim takıldığım nokta, herzaman önyargılı olmanızdı o kadar..

Arkadaşım araç namını sitelerde onunla bununla sahibi tarafından tartışarak yapmaz araç namını arazide zor şartlarda yapar Mitsubishi diyorum Mitsubishi bi araştırda ondan sonra bakarız ,arazide hiç görmediğim bir araca tabiki önyargılı olurum şimdi siz gidin bir lastikçiye ben aracıma 33 lastik taktırmak istiyorum deyin lastikçinin dediğini buraya yazabilirmisiniz , milletin şahin ile gezdiği yerler dolaşıyorsunuz bize araziye girdim çamurdan çıktım diyorsunuz boşverin dusteri falan gelin size de bir L200 alalım aynı dili konuşalım

SERKANEFE' Alıntı:
yok canım daha neler niye pişman oliyim, Dacia 'yı bilmeden konuşuyorsunuz, Renoyu duymuşunuz inşallah.. Yani kaç yıllık marka diye saygı mı duyalım.. Ama zaten saygım var bu aracada markayada, benim takıldığım nokta, herzaman önyargılı olmanızdı o kadar..

ben arazide dusterdan cok şahın ve kartal gördum, tofaş kartal sızın aracınızdan daha ıyı bır arac bence

Bizimle Amerikancılar başedemiyor duster ile sen mi başedecen kamyonetiz diye canı sıkılan bizimle uğraşıyor

SERKANEFE' Alıntı:
oo sizinle kimse başademez :smiley:) 1980 'li yaşlı araçlarla..

aydının efesı bırakalım bız arabaları ata bınıp gezelıp rakı içelım zeybek oynayalım nası ama

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR