Araç mı ? Lastik Mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,107
Ynt: Araç mı ? Lastik Mi ?

çok garip açıkçası ben nissan pathfinderda bu lastikleri kullanıyorum fakat son derece memnunum traktörlerin geçtiği hatta azda olsa zorlandıkları yerlerde takılmadan geçebiliyorum :-\

Etiketler

akt' Alıntı:
çok garip açıkçası ben nissan pathfinderda bu lastikleri kullanıyorum fakat son derece memnunum traktörlerin geçtiği hatta azda olsa zorlandıkları yerlerde takılmadan geçebiliyorum :-\

Al bide burdan yak bakalım.
:smiley:

akt' Alıntı:
Her tarlaya lazım. ;D

konuya müteassip bir videom var yoruma açık. bendekide aynı lastikler.çokda memnunum.
http://www.dailymotion.com/video/xh3xz5_vytara-abycym-boru-deyyl-h-tekmen_auto

Lastiğiniz yeni model bir lastik. Hamuru eskimeyecek kadar.

Ama özelliği asfalta daha yakın bir mt lastik diğerlerine göre. Çünkü Kumho 834 modelinden sonra bu lastiği otobanda kullanımı da göz önüne alarak yapmış. Diş yapısı diğer mt'ler de olmayan şekilde daha yuvarlak.

Ne yazık ki asıl olay aracınızın bir kamyonet olması sebepli ağırlık dağılımının eşit olmaması ve sonucu daha düşük arazi kabiliyeti çoğu alanda.

Slm bir l200 kullanıcısı olarak üzüldüm ama benim fikrim aracınıza dahagenis tabanli bir mt lastik takmanız ve aracı cim arazide özelliklere islaksa fazla patinajA kaldırmayın altinizdaki aracın en basında kamyonet olduğunu unutmayın

st' Alıntı:
Slm bir l200 kullanıcısı olarak üzüldüm ama benim fikrim aracınıza dahagenis tabanli bir mt lastik takmanız ve aracı cim arazide özelliklere islaksa fazla patinajA kaldırmayın altinizdaki aracın en basında kamyonet olduğunu unutmayın

Tabanı genişletmek daha çok patinaja sebeb olmaz mı ?

Arkadaşlar ben bu aracı yeni aldım ama resimlerden veya videolardan rezil bi durum çıkıyor sattıracanız bana arabayı bu araca güvenilip hiç bir yere gidilmez yok mu bende şuradan şu şekilde çıktım diyebilecek bir l200 cü

Ben sorunun ne sizin pilotajınızdan ne L200'den, ne de lastiklerden kaynaklandığını düşünüyorum. Sorun içinde bulunduğunuz zeminden kaynaklanıyor bence. Benim resmini paylaştığım yerde kayganlık nedeni ile kayıp düştük, yürümek bile zordu. Lastiklerinizin tutunabileceği bir şey yoksa kullandığınız araç ne olursa olsun bulunduğunuz yerde kayar durusunuz. Zaten siz de çamura değil, ıslak çimene dalmışsınız. Lastiklerinizde çamur yok.

Mitsubishi L200'ler pick-up sınıfında olmasına rağmen arazide kendisini ispatlamış araçlardır. Zaten altyapısı da Pajero ile aynıdır. Sakın ola diğer pick-up'larla karşılaştırmaya kalkmayın haksızlık edersiniz. Arkada havalı kilitli dif sunan başka bir araç var mı? Ben de sizin aracınızla aynı araçtan kullanıyorum aracın tek sıkıntısı boyutlarıdır, yani uzun şasisi ve uzaklaşma açısıdır.

Bu olumsuzluğu da bütük lastik ve yükseltme modifikasyonuyla aştığınız takdirde babanneye de anneanneye de el öptürür Lopez'i kolunuza takar gidersiniz ;D

orsa' Alıntı:
Ne yazık ki asıl olay aracınızın bir kamyonet olması sebepli ağırlık dağılımının eşit olmaması ve sonucu daha düşük arazi kabiliyeti çoğu alanda.

standart L200 yaklaşma açısı hariç her türlü vitara ve türevlerinden iyi bir arazi performansına sahip.

işte insanlar kamyonet deyip geçiyor. =)

videodaki L200 ve konuyu açan arkadaş için söyleyeyim şimdide.

her iki durumda da en büyük sorun zemin. dehşet bir zemin var, altı sert üstü yağ gibi.

ikinci büyük sorun lastikler. kalın lastik çamur zeminde herzaman dezavantajdır. ancak bizim insanımız bunu hala öğrenemedi ve ısrarla kalın lastik alıyorlar.

çamur için makul lastik boyları 32'ye kadar 9.5 genişliktir.(daha alçak lastiklerde daha ince olanları seçilebilir.) daha yüksek lastiklerde ise mümkün mertebe en ince olanı seçilmelidir.

cihat(cincin) abinin verdiği resimde, bizim araçta kalmıştı. bizim lastikler at idi, cihat abide stt lastik vardı.

bizim at lastik zemini nispeten daha iyi tutuyordu, çünkü lastik ince olduğundan dolayı çim alandaki kaygan tabakayı daha rahat yarıyor ve sert zemine ulaşıyordu.

resimdeki araçta mt lastik olmasına rağmen bizim lastiğe göre kalın olduğu için üst tabakayı kolay yaramıyordu ve zemine daha az tutunabiliyordu.

böyle bir zeminde silverstone mt117 xtreme'leri merak ediyorum. :smiley:

W140' Alıntı:
standart L200 yaklaşma açısı hariç her türlü vitara ve türevlerinden iyi bir arazi performansına sahip.

işte insanlar kamyonet deyip geçiyor. =)

videodaki L200 ve konuyu açan arkadaş için söyleyeyim şimdide.

her iki durumda da en büyük sorun zemin. dehşet bir zemin var, altı sert üstü yağ gibi.

ikinci büyük sorun lastikler. kalın lastik çamur zeminde herzaman dezavantajdır. ancak bizim insanımız bunu hala öğrenemedi ve ısrarla kalın lastik alıyorlar.

çamur için makul lastik boyları 32'ye kadar 9.5 genişliktir.(daha alçak lastiklerde daha ince olanları seçilebilir.) daha yüksek lastiklerde ise mümkün mertebe en ince olanı seçilmelidir.

cihat(cincin) abinin verdiği resimde, bizim araçta kalmıştı. bizim lastikler at idi, cihat abide stt lastik vardı.

bizim at lastik zemini nispeten daha iyi tutuyordu, çünkü lastik ince olduğundan dolayı çim alandaki kaygan tabakayı daha rahat yarıyor ve sert zemine ulaşıyordu.

resimdeki araçta mt lastik olmasına rağmen bizim lastiğe göre kalın olduğu için üst tabakayı kolay yaramıyordu ve zemine daha az tutunabiliyordu.

videodaki zeminde dikkatinizi çekmiştir vitara cirit atıyor.bence mtr lastik ve aracı narin kullanmamak lazım.

W140' Alıntı:
Olayın üstünden 2 aydan fazla geçti, zemin halen aynı özellikte midir emin değilim. Açıkcası ben de çok merak ediyorum ::smiley: Gidip yüzleşmek lazım, olmadı bükemediğin eli öpeceksin :smiley:

hamdı abı eger benım dusundugum vıdeo ysa varayaa elımden cekecegın var (iş yerınde vıdeo acılmıyo yasaklı oldugu ıcın goremıyorum)

l200 sadece arazı ıcın yapılmıs bıraz modıfıye ıle benım dıyen arazı aracını cok rahatlıkla altedecek bır arac

asfalt lastıgı ıle arazıye gırersenız tank olsa tank kalır bunun aracla alakası yok sadece dogru yerde dogru zamanda olmakla alakası var

son_kral_54' Alıntı:
videodaki zeminde dikkatinizi çekmiştir vitara cirit atıyor.bence mtr lastik ve aracı narin kullanmamak lazım.

vitaranın lastik ölçüleri ile L200'ün kiler bir değil. vitaranınkiler daha ince ve zemine daha iyi basıyor. (alıntıda anlattım ince lastik avantajlı diye.)

ayrıca L200de at lastik var gibi görülüyor, gerçi mt olsa da farketmez kalın olduktan sonra yağ gibi çamurda kızak görevi görüyor.

bu videodaki araç sanki low ' a geçmemiş gibi normalde hiçbir 4x4 mt lastikler orda takılmaz ilginç , hatta adam gibi bir 4x4 asfalt lastiği ilede geçer ordan :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR