Anneanne, Kesmezse Babaanne Yokuşunda Off-Road Gezisi - Ayazağa (18 Ocak 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cagri_ali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 186
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,265
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Anneanne, Kesmezse Babaanne Yokuşunda Off-Road Gezisi - Ayazağa (18 Ocak 2009)

concrete' Alıntı:
Sağlam araçlar ve sağlam techizatlar var gerçekten listede... traktör lastikleri, kilitler bolca yer alıyor. Bi de Unimog :smiley:
İlk fırsatta difflock olayına girmek lazım...
Gerçi arka lastikleri ayrı ayrı tutan iki adet el freni tertibetı ile alternatif difflock yapma konusu var kafamda. Mantıklı ve işe yarar gibi geliyor. daha da ekonomik olacaktır sanırım... Bu konuda deneyimi olan varsa fikir almak isterim.

hocam pazar günü gel sen bolca konuşuruz bu kılit konularını yerinde uygulamalı

Etiketler
Ynt: Anneanne, Kesmezse Babaanne Yokuşunda Off-Road Gezisi - Ayazağa (18 Ocak 2009)

ben arka difi kaynatacam doğal beleş %100 kilit ;D ormandan çıkmıyorum nasıl olsa ;) masraf 4 elektrot ....

BRONCO' Alıntı:
abi duam kabul oldu keşke allahtan vinç isteseydim :p :p :D

o kadar da uzun boylu değil yeğenim herşeyi devletten beklemeyeceksin ; isteme ....tak...! ;D

concrete' Alıntı:
Eşim ve kızımdan sonra ben de grip oldum ama sanırım atlatıyorum... ilaçlar, vitaminler derken kendime geliyorum. Kaçırmak istemem olayı :smiley:

amman Güven kardeşim kendini sağlam tut dikkatli ol sen bize lazımsın daha geçmiş olsun..... :smiley:

concrete' Alıntı:
Sağlam araçlar ve sağlam techizatlar var gerçekten listede... traktör lastikleri, kilitler bolca yer alıyor. Bi de Unimog :smiley:
İlk fırsatta difflock olayına girmek lazım...
Gerçi arka lastikleri ayrı ayrı tutan iki adet el freni tertibetı ile alternatif difflock yapma konusu var kafamda. Mantıklı ve işe yarar gibi geliyor. daha da ekonomik olacaktır sanırım... Bu konuda deneyimi olan varsa fikir almak isterim.

Güven bu konuda deneyimimiz yok ama mantıken olmaz derim ,zira sen boşa dönen lastiği elfreni ile sabitleyince diğeri çekmek yürümek istediğinde ters etki yapar hareketi engeller maliyet yüksek olsa da teknik olayı farklı her iki teker de aynı anda itme yapar diflockta ama frenlediğin teker haraketini engeller ; yanlış mı düşünüyorum ?... :smiley:

Evet şu andaki durumumuz bu şekilde :

1-cagri_ali...............cj3 El telsizi - Kesik OK-144 (kürek)
2-concrete.............def 110 Vinc - el telsizi - Kesik OK- 144 adina guc bizde
3-koray..................D2 Vinc - el telsizi - mt lastik
4-expres................unimog sadece 1 adet unimog
5-Kanyon_jimny......jimny telsiz ve AT
6-Bronco...............cj5 mtr
7-Rais....................bronco vinç-difflock-mtr
8-reis28.................NİVA MT-TelsizCB-bilimum arazi için gerekli her türlü donanım
9-cubs...................samurai kesik OK-144
10-Beatrix..............CJ5 / ZJ El telsizi-MTR-Difflock
11-navaraextreme....samurai traktör lastiği-difflock-vinç.
12-doom...............g.vitara bf at - %100 kilit.
13-Offroader............Vitara Bf AT.
14-jyrays..................cj5 petlas-kilit-vinç
15-ayhankurnaz.........niva Ok 144

durum hiç de fena değil aynen sağlam araçlar............. :smiley:

cagri_ali' Alıntı:
ben arka difi kaynatacam doğal beleş %100 kilit ;D ormandan çıkmıyorum nasıl olsa ;) masraf 4 elektrot ....

Elektorla yapıcaksan hiç yapma :smiley: ...

navaraextreme' Alıntı:
Elektorla yapıcaksan hiç yapma :smiley: ...

navaraextreme , bunu biraz açman gerekecek Çağrı'ya ben olmaz dedim ama hala da düşünüyor...... :smiley:

çok uygulamasını yapan oldu fakat 100 de 90 ı beceremedi kırıldı o kaynak işini ve taktiklerini bilen birini biliyorum :smiley:

tamam da kardeşim bunu Çağrı pek anlamıyor kafaya takmış , sakıncalarını söyledim ama hep ormandayım diyor... :smiley:

en son bir tane suzuki samurai de vardı çok hoşuna gitti , denedi kullandı ,o konuya takıldı... :smiley:

valla ben bi sakınca göremiyorum kilit alacak parası yoksa yapsın :smiley: Biraz direksiyon ister kullanması bide bolca lastik yer park ederken zorlar biraz bide sağa sola dönüşlerde ha bide kırıldımı at diff i yenisini koy yada komple kovan içini diz yeni baştan :smiley:

haaa sahi ya o sarı civciv sende şimdi ......... ;D

onları düşündü zaten........... :smiley:

Onda kaynak yok arkada kilit var uyandırayım da o nu kullandıysa aynı şey değil !!!

neyse pazara geliyorsun nasıl olsa orada anlatırsın ona........ :smiley:

Argonla hallederiz o zman ;D dayıyla rafet abinin dükkanda açtıkmı 70 lik rakıyı bizde %100 kilit oluruz üçbuçukta ;D

sendemi rakıcı oldun kuzen biradan vazmıcaydın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri