Ankara Kızılcahamam - Isparta - Antalya Gezi Görsellerimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmekistiyoz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,537
Ynt: Ankara Kızılcahamam - Isparta - Antalya Gezi Görsellerimiz

[attachment=1]

burada yaklaşık bir saat yüzdükten sonra tekrar yola koyulduk,karnımız acayip acıktı.fethiyedeki yakapark restorana kadar
dayanmamız lazım.yol üzerinden ufak bi sapmayla letoon ve xanthos antik kentlerine hızlıca uğrayıverdik.bu kadar yol tepip de
neden hızlıca uğruyosunuz dediğinizi duyar gibiyim.mecburuz çünkü aynı gün ankaraya yola çıkmamız lazım.

letoon antik tiyatro.burda arabadan inmedik bile görebildiğimiz tek kalıntı bu tiyatroydu...
[attachment=1]

xanthos antik tiyatro
[attachment=2]
xanthos
[attachment=3]
[attachment=4]
xantos
[attachment=5]

letoon ve xanthos'da müze kart geçmiyor,hele letoonda öle turnike falan da yok,amcalar ortaya bi masa atmışlar bilet kesiyolardı :smiley:

DSC09545LETOON.JPG

DSC09547XANTHOS.JPG

DSC09548XANTHOS.JPG

DSC09550XANTHOS.JPG

DSC09551XANTHOS.JPG

Etiketler

sıra geldi yakapark restorana
fethiye yolu üzerinde kemer beldesine varınca saklıkent,tlos tabelasından içeri girince bi süre sonra yol ikiye ayrılır.sağ taraf saklıkent
sol taraf tlos antik kentine gider,tlos yönüne doğru dönülür bayağ bir tırmanıştan sonra yaw yanlış geldik heralde diye düşündüğümüz
anda tlos antik kent karşınıza çıkar.amma biz önce iki km daha yukarıda olan yakapark restorana uğrayıp karnımızı doyurmak derdindeyiz.
yakapark restoran diyorum ama aşağıda resimden de göreceğiniz üzere bir çok yakapark restoran var,orjinalini bulmak biraz zor oluyo.

resimden de gördüğünüz gibi irili ufaklı biçok yakapark restoran adında tabela var
bu yol ayrımında soldan devam edeceksiniz,büyük tabelaya aldanıp sağa dönmeyin.ben sağa döndüm restorana gelince arabadan inmeden
dışardaki görevliye orjinal yakapark restoran hangisi diye sordum,baktık kem küm ediyo bastım geri döndüm.bu sefer sola döndüm.

[attachment=1]

orjinal yakapark tabelası
[attachment=2]
[attachment=3]
insanoğlu için derler ya tabiatı bozuyo falan diye,buranın sahibi aksine doğal güzelliğin üstüne bi güzellik daha eklemiş sanki

IMG_0624.JPG

DSC09553.JPG

IMG_0622.JPG

dağlardan gelen su çok güzel değerlendirilmiş,ağaçların içinden su geçirilmiş,havuzlar yapılmış,şelaler,barın üstünde su kanalı vs vs.
tam bir su cenneti sanki.
içecek bölümünde tezgahın içine oluk yapılmış,içinde alabalıklar.kedi sever gibi alabalık sevme imkanınız var.enteresan dimi...
buz gibi havuzun içinde 5 dakika durana içecek bedava,15 dakika durabilene yeme içme bedava.ama değil içine girmek elimi bile
zor tuttum suyun içinde.garsonlar çok ilgili yemekler müthişti.yediğim en güzel alabalığı burda yedim desem yalan olmaz.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09556.JPG

DSC09559.JPG

DSC09564.JPG

DSC09567.JPG

DSC09569.JPG

[attachment=2]
[attachment=1]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09598.JPG

DSC09573.JPG

DSC09574.JPG

DSC09584.JPG

DSC09585.JPG

[attachment=1]
bahsi geçen havuz
[attachment=2]
biz ordayken sadece bu abi havuza girdi,onun da girip çıkması 15 saniye,suyun soğukluğunu siz düşünün artık
[attachment=3]
hiç mi başarılı olan yok,tabi ki var.resimleri bile asılmış :smiley:
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09586.JPG

DSC09590.JPG

DSC09596.JPG

DSC09592.JPG

DSC09601.JPG

istemeye istemeye yakaparktan ayrıldık.
saat sanırım akşam üzeri 6 gibiydi.hemen 2 km aşağıdaki tlos antik kentini gezemedik.
sadece uzaktan bir kaç foto çektik.hem gezilecek bi yerler kalsın ki tekrar gelmek için bize de bahane olsun yani ;D

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

DSC09606tlos.JPG

DSC09607tlos.JPG

IMG_0627tlos.JPG

DSC09605tlosantik kent.JPG

artık ankaraya doğru yola çıkma vakti geldi.
sanırım fethiyenin hemen çıkışıydı mısırımızı yiyip çayımızı içtikten sonra yola koyulduk
[attachment=1]
[attachment=2]

yol üzerinde belli aralıklarla çok şirin mescitler yapmışlar.
[attachment=3]

içinizi karartmak istemem ama hoşuma gitti paylaşayım istedim,mezarlığın girişi ne kadar anlamlı ve güzel olmuş..tefenni..
[attachment=4]
burdur'da çorba içmek için durduğumuz akaryakıt istasyonunu özellikle tebrik etmek isterim.lavaboları ve tuvaletleri temiz ötesi
ve bakımlıydı.aynalara yerleştirilmiş minik ekranlar da ayrı bir değer katmış...
[attachment=5]

IMG_0629.JPG

IMG_0630.JPG

IMG_0638.JPG

IMG_0650.JPG

IMG_0653.JPG

son olarak afyon ikbal tesislerine uğrayıp,artık yorgunluktan uykum geldiği için defalarca durup dinlenerek sabaha karşı 4 gibi ankaraya vardık...
peki gezimiz bitti mi...tabiki hayır...son olarak kızılcahamamda görmenizi istediğimiz bikaç yeri daha paylaşıcaz sizlerle...

burası kızılcahamamın hemen girişinde bir akaryakıt istasyonu
hep hayvanlara yapılan kötü muameleden şikayet ederiz ya bakın bu abimiz leylekler için ne yapmış...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
yaklaşık 16 tane leylek yuvası saydım.bunu yapan abimize helal olsun diyorum başka da bişe demiyorum.

DSC09689.JPG

DSC09691.JPG

DSC09693.JPG

DSC09694.JPG

kızılcahamam şehir merkezine girip de yol boyu devam edince önünüze Şehit Fatih Duru parkı çıkar.
Heykeltraş Derviş Özer belediyenin de katkısıyla buraya çok anlamlı bir anıt ağaç yapmış,ağacın özelliği ise
üzerinde 6.000 tane şehit künyesi olması..

anıt ağacın hikayesini kendisinden okuyalım (alıntıdır)
Heykeltıraş Özer, başından geçen bir olayın ardından anıtı yapmaya karar verdiğini belirterek, şöyle devam etti:
Yaklaşık 12 yıl önce ailemle tatile giderken Afyonkarahisar yakınlarında bir sabah vakti mola verdik. Mola verdiğimiz çay bahçesine bizden sonra üzerleri perişan, saçları sakalları birbirine karışmış birkaç kişi geldi. Ortalıkta oynayan 3 yaşındaki kızımı onlardan korumak için davrandığımda bu adamların şehit cenazesi taşıyan köylüler olduğunu fark ettim ve işte o zaman kendimden çok utandım. Ben kendi çocuğumu onlardan korurken, onlardan belki de biri çocuğunu bu vatan için feda etmişti."
Yaşadığı mahcubiyeti gidermek ve vatan için canını verenleri ölümsüzleştirmek adına o günden itibaren çalışmaya başladığını ifade eden Özer, "Türkiye'nin ilk ağaçtan 'şehitler anıtını' yapmaya karar vermemin ardından 1980'den beri terörle mücadelede şehit olan askerlerin bilgilerine ulaştım. Daha sonra bu bilgileri paslanmaz kromdan künyelere basmaya başladım. 6 bin şehidimizin künyelerini bir yılda tamamladım" dedi.
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, belediyenin kendisine gösterdiği Şehit Fatih Duru Parkı'nda yapımına devam ettiği anıt için aralıksız çalıştığını aktaran heykeltıraş Özer, şu bilgileri verdi:
"Başka bir bölgeden getirilip dikilen kurumuş sedir ağacı üzerine künyeleri tek tek monte ediyorum. Çalışmalarda Selim Tamer, İbrahim Şafak ve Ali İhsan Çalıkıranoğlu arkadaşlarım da bana yardımcı oluyorlar. Ç alışmalarımız dün itibariyle tamamlandı. Daha sonra belediye ışıklandırmasını yapacak."
Ağaçtan Şehit Anıtı'nda erinden subayına 6 bin askerin isimlerini künyelere basarken çok duygulandığını, gözyaşlarına hakim olamadığı için zaman zaman çalışmasına ara vermek zorunda kaldığını ifade eden Özer, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu vatan için şehit olanlar hiç unutulmaz. Künyeleri yazarken çok ağladım. Bu çocuklar hiç birini sevdi mi? Aşık mıydı? Hayalleri var mıydı ya da baba mıydılar? İşte onun için eser varlığıyla şehitlerimizin her zaman hatırlanmasını amaçlamakta."

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09621.JPG

DSC09622.JPG

DSC09625.JPG

DSC09627.JPG

DSC09629.JPG

buralar gerçekten harika insanın yaşamına can katan yerler kumdan yapılmış eserler çok güzelduruyor paylaşım için tşk :D

kızılcahamama defalarca kez gitmişliğime rağmen ''Ana-dolu'' efsanesinin bu ilçenin taşlıca köyünde geçtiğini hiç duymamıştım.bu sefere nasip oldu.
bu ziyaretimizde ana-dolu efsanesinin kahramanı kırmızı(kırgız) ebe türbesi,oğlu oruç gazi türbesi,ayran taşı ve gelin kayasına uğradık.
kızılcahamamdan ankaraya giderken hemen yolun üzerindeki tabeladan sola dönüp ilgili tabelaları takip etmeniz yeterli.
[attachment=1]

DSC09632.JPG

uzaktan gelin kayası.duvaklı bir gelin atına binmiş gidiyor sanki...
[attachment=1]

DSC09633...jpg

kırmızı ebe türbesi
[attachment=1]
[attachment=2]

DSC09635.JPG

DSC09636.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri