Ankara Kızılcahamam - Isparta - Antalya Gezi Görsellerimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmekistiyoz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,497
Ynt: Ankara Kızılcahamam - Isparta - Antalya Gezi Görsellerimiz

basınç konusundaki aydınlatmanızdan ötürü teşekkürler :smiley:
tahtalı ile manavgat tam ters istikamette,yani biz laradan geri döndük tahtalıya doğru,devam etseydik manavgata gidebilirdik.
bide manavgatı şahsen 3 kez gördüğüm için oraya değil de bu gezimizde hiç görmediğimiz yerlere gitmeyi planladık hep..
daha sırada olimpos,yanartaş,myra,noel babanın kilisesi,kaputaş,tlos,yakaköy restoran var...yazı ve fotolar gelicek..

Etiketler

güzel bir rota bu gideceğiniz yeri ben daha çok seviyorum. noel baba kilisesi myra ya çok yakın altda şehir içindeki noel babayı koyuyorum kaldırılmış diye duymuştum gittğinizde biilgi verirseniz çok memnun olurum.belki tekne turu yaparsınız kişi başı 30 tl olması abahdan akşama gezi yemekli. çünkü yat ile daha güzel geziliyor bunun iç,in finikeden binmenizi öneririm. olimposta bungalow konaklamalı yerler de güzel tabi fotoları dört gözle bekliyorum. güzel bir gezi yazısı.

20260_227280584079_639504079_3287024_566009_n.jpg

bi konuda yanlış anlaşıldım sanırım,biz antalya gezimizi 2 günde bitirdik ve eve döneli bir hafta oluyo.ama finikede o tekneleri görünce içim gitmedi değil hani.
bi dahaki akdeniz gezimizde bi yat gezisi mutlaka yapmalıyız,işin o kısmı bu gezide eksik kaldı malesef...
noel baba heykeline gelince,gönderdiğiniz resmi ben daha önce internetten görmüştüm,hatta ilçeye girince gözlerim o heykeli aradı ama nafile,biz sadece aşağıdaki
noel baba heykelini gördük.netten okuduğuma göre onun yerine bunu dikmişler,detaylı bilgiyi daha sonra yazıcam.
demreye de yazılarımızın devamında tekrar dönücem..şimdilik sadece noel baba heykelinin fotosunu gönderiyorum.

[attachment=1]

DSC09414.JPG

evet en son phaseliste brakmıştık gezimizi..biraz devam edelim..
phaselisten sonra doğru olimposa gittik,zaman o kadar kısıtlı ki hiçbir şey için fazladan zaman ayırmak mümkün değil,
yanından geçerken kadirin ağaçtan evlerine yutkunarak bakıyoruz ama içeri girmiyoruz,yol üzerinde biçok pansiyon ve konaklama
yerleri mevcut,birinde kalsak ne güzel olur diyoruz ama akşam demreye doğru yol almamız lazım bidahakine diyoruz..
olimposa girerken kendimiz için ücret ödemiyoruz müzekart sağolsun ama aracımız için 4 lira vermekten kurtulamıyoz..
şu araçlar için de müzepark gibi bi kart çıkarsalar ne güzel olurdu..
[attachment=5]
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
biz akşama doğru 18 gibi gittik sanırım,insanlar oluk oluk terkediyolardı olimposu ama yine de plajda kaydadeğer bi kalabalık vardı
[attachment=4]

DSC09333.JPG

DSC09339.JPG

DSC09341.JPG

DSC09344.JPG

DSC09360.JPG

karşıdaki kaleye çıkıp bikaç foto almak istedim ama bizim ufaklıkla çıkılamıyacağını düşünerek eşimle oğlumu aşağıda bırakıp vurdum kendimi kaleye,
tahmin ettiğim gibi çocuk için zor bi yer ama beni çok yormadı tahmin ettiğim kadar da uzak değilmiş,çıkıverdim bi nefeste..

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09346.JPG

DSC09348.JPG

DSC09351.JPG

DSC09352.JPG

DSC09347.JPG

burdan önce phaseliste denize girdiğimiz için olimposta girmiyoruz,hem vakit dar hem karnımız acıktı.olimpostan çıkıp
karnımızı doyurduktan sonra hava kararınca yanartaşa gitmeyi planlıyoruz..

olimpostan son fotolar...
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC09353.JPG

DSC09357.JPG

DSC09359.JPG

DSC09362.JPG

DSC09363.JPG

olimpostan çıkınca geri dönüş yolunda gücümüzü toplayalım dedik.biz aç midelerimizi antalyanın turist yemeği! gözleme :smiley: ile doyururken hava da kararmaya başladı.

her gözlemecinin farklı salata tabakları var,bu seferki 4 çeşit turşu ile gözlemeyi servis ediyor.bu zamana kadar hiç tatmadığım karnıbahar turşusunu eşim de
ben de çok beğendik,yapan teyzelerin ellerine sağlık.
[attachment=1]

IMG_0614.JPG

karnımızı doyurup hava da kararınca yanartaşa doğru yola çıktık.
yanartaşa çıkınca anladım ki havanın kararmasını boşuna beklemişiz.tırmanmamız üzün sürdüğü için zaten biz tepeye çıkana kadar
hava kararırmış yani.
tırmanmaya başlamadan ordaki açık hava büfesi tarzı yerden tanesi 1 tl den sularımızı aldık.
yanartaşa giriş bileti kişi başı 3.75 tlydi sanırım.biletleri alıp da tırmanmaya başlarken gişedeki amca feneriniz yok mu diyince,açık hava
büfesinden kiralanmayı bekleyen onlarca fenerden birini 5 tlye kiraladık.millet işi bulmuş valla,bir fener kirası 5 tl.bilsem kendime yeni bi
fener alır öyle gelirdim.
gişedeki amcadan aldığım bilgiye göre 1 km kadar yürünecekmiş,yürümek ne kelime tırmanma.ee diyeceksiniz ki 3 yaşındaki çocukla nasıl
tırmandınız.cevabı aşağıda :smiley:

[attachment=1]
yolun hemen hemen ikinci yarısını bu şekilde tamamladık.ben bittim mi evet bittim.değdi mi evet değdi.hele o yanan ateşin yanında otururken
yüzüme vuran o güzel rüzgar beni mestetti.
[attachment=2]
yol üzerinde bir adak ağacı.hikayesi nedir bilmiyom valla...
[attachment=3]
ve işte yanartaş
[attachment=4]

DSC09372.JPG

DSC09382.JPG

DSC09385.JPG

DSC09391.JPG

DSC09399.JPG

yanartaş efsanesi(alıntıdır)
Argos Kralı'nın oğlu olan Bellerophontes bir av partisi esnasında erkek kardeşini kazayla öldürdüğü için babası tarafından kovulmuştur. (zaten Bellerophontes kardeş yiyen,kardeş öldüren anlamındadır.) Ege Denizi'ni geçerek Anadolu'ya gelen Bellerophontes kendisine yeni bir yaşam kurar. Yöre krallarından birinin yanında hizmetkar olarak çalışmaya başlamıştır. Çeşitli kaynaklar yakışıklı bir genç olduğunu belirtir. Bu nedenle olsa gerek kralın karısı, Argos'un bu eski veliahtına aşık olur. Duygularını delikanlıya açıkça belli etmeyi ihmal etmez. Ancak yanında çalıştığı kralın karısıyla bu tür ilişkiye girmeyecek kadar onurludur Bellerophontes. Kraliçeyi reddeder. Kraliçe ise çok sinirlenmiştir. Krala giderek Bellerophontes'in kendisine zorla sahip olmak istediğini, karşı koyması sonucu ancak kurtulabildiğini söyler.

Kral küplere biner. Çok kızmıştır. Bununla beraber delikanlıyı öldürmek istemez. Çağırıp eline bir mektup verir. Mektubu Xhanthos kralı olan kayınpederine vermesini emreder. Mektupda mektubu getiren Bellerophontes'in derhal öldürülmesi yazılıdır.

Yola çıkan Bellerophontes Xhanthos'a gelir ve yanında taşıdığı mektubu krala teslim eder. Mektubu alıp okuyan kral önce çok şaşırır. Bellerophontes'in saflığı ve temiz görünümünden oldukça etkilenmiştir. Doğrudan öldürmeyi göze alamaz. Bir süre misafir eder, sonunda Tahtalıdağ'ın çevresinde yaşayan Khimaira canavarını öldürmesini talep eder. Khimaira başı arslan, ortası keçi, kuyruğu ise yılan olan bir yaratıktır. Ağzından burnundan alevler saçmaktadır.

Görevi alan Bellerophontes yola koyulur. Yolda karşısına çıkan kanatlı atı (Pegasos) yakalar ve ona binerek havadan ejderhanın yaşadığı yere uçar.

Khimaira onları görünce ateşler püskürterek yoketmeye çalışır. Pegasos'la birlikte Tahtalıdağ'a ulaşan Bellerophontes, dağın zirvesine yakın bir yerden canavarın hareketlerini kontrol eder. Oklarını hazırlar ve karşı saldırıya geçerek, ucu kurşunlu oklarını Khimaira'nın ağzından içeriye sokmayı başarır. Canavarın midesi kısa sürede dağlanır. Korkunç yaratık hırıltılı sesler çıkararak yere yığılır. Khimaira ölmüştür, ancak çürüyen bedeni yüzyıllar sonra bile ağzından çıkan ateşlerin sönmesine engel olamaz. Bazı kaynaklar günümüz olimpiyat oyunlarının ilk kutsal ateşinin buradan geldiğini yazarlar.

Bellerophontes'in sonu ise kendi elinden olmuştur. Bu korkunç yaratığı öldürdükten sonra "benim yerim de tanrıların sofrasıdır" diyerek Olympos'a çıkmak ister. Ancak Zeus onu üstüne yıldırım atarak cezalandırır. Bundan sonra Bellerophontes topal kalır ve ömrünün geri kalanını dilenerek geçirir.

[attachment=1]
flaşsız çekim
[attachment=2]
bazısı sönmüş yada söndürülmüş
[attachment=3]

DSC09386.JPG

DSC09388.JPG

DSC09405.JPG

aşağı inmeden önce çıkarken aldığımız sular çoktaan bittiğinden su takviyesi yapalım dedik.
sağolsunlar yukarıda her türlü içecek satışa sunulmuş.su,gazoz,bira vs vs.
bir tane suyun 2 tl olduğunu duyunca eşimin elindeki suyu bıraktırdım,satıcı arkadaş 'abi ben onları 1 km sırtımda taşıdım biliyon mu' diyince
iyi bari 10 lira iste bi şişe suya dedim.su almadan ayrıldık.emeğe her zaman saygılıyım ama 2 liraya da su almak içime sinmedi.zaten aşağıda
1 liraya aldığım su bile pahalı gelmişti, hadi turistik yerdir olabilir dedim ama 2 lira da çok yani.
zaten fener kirasına da 5 lira vermişim içim yana yana :smiley:

yanartaştan sonra artık yorulmuş pestilimiz çıkmıştı.bian önce yarın ilk gezeceğimiz yer olan demre gitmeli kalacak yer bulmalıydık.
kumlucadan geçerken yol üzerinde bi otele boş oda soralım dedik,yer yokmuş.biz de finikeye devam ettik,finikeye vardığımızda
yanılmıyosam saat 23.30 civarıydı.merkez kalabalık,bütün tezgahlar açık,herkes sokakta,hayret ettim.ama o kadar yorgunuz ki dek
dileğimiz uyuyacak bi oda bulabilmek.gözüme kestirdiğim grand finike otele girdim,çocuk için de ek yatak getirmeleri şartıyla bir oda tuttum.
haa çocuk için yatak getirmeseler bile tutacaktım niye şart koştuysam artık. 8)
otel dışardan güzel ama hizmeti pek beğenmedim.şöyle ki çalışan arkadaşlar çok iyi niyetli ama getirdikleri ek yatak için yastık kalmadığını
söyledikleri zaman hayret ettim,ne yani koskoca otelde bir adet fazladan yastık yok muymuş.yastık kılıfının içine nevresim koyup yastık yapmaya
çalışmışlar.olsun napalım dedik...
program yoğun olduğu için yine sabah sekizde kalktık.kahvaltı için otelin roofuna çıktık.işte bu olay güzeldi.finike manzarası eşliğinde kahvaltı.

otelin roofundan finike
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
fotoda büyük bi hevesle sahip olmak istediğim iki tane karavan var,geceden limana çekmişler...
[attachment=5]

DSC09408.JPG

DSC09409.JPG

DSC09410.JPG

DSC09411.JPG

DSC09413.JPG

kahvaltıdan sonra otelden ayrılıp finikeden demreye geçtik.
ilk durağımız noel baba müzesi

bu heykelin hikayesi şöyle.bu heykel bu meydana dikilen 3. heykel.
birinci heykeli 2000 yılında meydana koymuşlar,sonra ordan alıp noel baba müzesinin hemen girişine koymuşlar
[attachment=1]

noel bana müzesi girişine konulan,rus heykeltraş Potosky tarafından yapılan meydanın ilk heykeli
[attachment=2]

meydanın ilk heykeli kaldırılınca yerine 2005 yılında bildiğimiz kırmızı kıyafetli bir noel baba heykeli konmuş
(bu heykeli netten alıntı yaptım,şuan kendisi nerededir bilmiyorum,ben görmedim)
[attachment=3]
bu heykelin kıyafeti de akdeniz iklimine uymadığı ve aslında böyle bir noel baba figürü olmadığı bunun bir firmanın uydurması olduğu
gerekçesiyle turizm bakanlığı tarafından yeni bir heykel yapılması istenmiş.işte şuan meydandaki son ve 3. heykel de bu heykeldir.

meydandaki mevcut heykel tekrar
[attachment=4]

DSC09414.JPG

DSC09418.JPG

images.jpg

DSC09452.JPG

kimse ne bi yorum yapıyo ne bişe...sanırım faydalı bi yazı olmadı,vaktinizi almamak adına gezi yazımı burda kesiyorum...saygılar

gezmekistiyoz' Alıntı:
kimse ne bi yorum yapıyo ne bişe...sanırım faydalı bi yazı olmadı,vaktinizi almamak adına gezi yazımı burda kesiyorum...saygılar
arkadaşım ilk başta tebrik ederim gerçekten güzel fotoğraflar ve mükemmel bir gezi olmuş mesaj olayına gelince forumun çok aktif olduğu söylenemez öyle taraftar forumu gibi bir yazıya anında sayfalarca cevap gelmez sen canını sıkma keyfini çıkarmaya bak gezenbilir.com un girişindeki mottoyu hatırla "gezip gördüklerinizi kendinize saklamayın, paylaştıkça artan tat"
kolay gelsin iyi gezmeler

sayın medford ve gezenbilirin saygıdeğer üyeleri
gezi yazımı sonlandırmaktaki amacım beklediğim ilgiyi görememek değil,sadece tek taraflı bişeler paylaşmanın rahatsızlığını duydum hepsi bu.
yani,ben bekliyodum ki okuyan arkadaşlardan aynı yerlere gitmiş veya gitmemiş bile olsa bilgi sahibi olanlar ; şu ilçeden geçerken şundan da yeseydin şunun da tadına baksaydın,bu yörenin görülecek şuraları da vardı vs vs gibi yorumlar yapmaları.bu yorumlar bilgi çeşitliliği oluşturacak ve herkes faydalanacak.biz nereleri atlamışız
öğrenecez,diğer okuyanlara da birazcık olsun ışık tutabilecek,faydalı bir bilgi alışveriş platformu olmasını ummuştum.olmadı.
olsun napalım..inş bigün devam ederiz gezimizi paylaşmaya..ama unutmayın ki paylaştıkça artar bu tat,sizler de fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri