Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,634
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

Şaban ustam müsadenle şöyle bir iki örnek resim paylaşmak istiyorum.

0610_4wd_14_z+custom_jeep_rock_buggy+front_suspension.jpg

Ekli dosyalar

• 02c80242.jpg
    02c80242.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 389

Etiketler

yavuz-çelikel' Alıntı:
knucklelar ters çevirilse, denge kolu arka tarafa geçer, darbeden vs. korunur.Birde benimde hidroliğin gücünü knuckle'a verdiği ara parça hoşuma gitmedi, pistona fazla yanal yük verip gömlek ömrünü yer gibime geldi.

knuckleları ters çevirip bağlama şansımız kısıtlı çünkü mafsaların yatakları arkada olduğu için orada kasıntıya sebebiyet verdiğinden önde kalması amma ara fılanş yapılıp liftin üzerine kadırılabilir diyecem amma o zamanda merkezden uzaklaşıyorki yine rotilleri kastırıp zorlama olacaktır aşırı olmamak kaydıyla lift hizasına kaldırılabilir amma şu aşamadan sonra eksisini artısını test edip görmeden değişiklik bizi bir hafta geri atacak atölye şu an darma duman bütün parçalar sökük yerde bunların bir an önce montajı bitirip test etmek istiyorum eksiklik görürsem o zaman gerekeni yapıcam

mergen' Alıntı:
Yavuz Bey, Arka tarafa almak pek mümkün değil gibi geliyor bana. Çünkü arka tarafta süspansiyon kollarının bağlantıları var.
şaban.usta' Alıntı:
knuckleları ters çevirip bağlama şansımız kısıtlı çünkü mafsaların yatakları arkada olduğu için orada kasıntıya sebebiyet verdiğinden önde kalması amma ara fılanş yapılıp liftin üzerine kadırılabilir diyecem amma o zamanda merkezden uzaklaşıyorki yine rotilleri kastırıp zorlama olacaktır aşırı olmamak kaydıyla lift hizasına kaldırılabilir amma şu aşamadan sonra eksisini artısını test edip görmeden değişiklik bizi bir hafta geri atacak atölye şu an darma duman bütün parçalar sökük yerde bunların bir an önce montajı bitirip test etmek istiyorum eksiklik görürsem o zaman gerekeni yapıcam

haklısınız, arka tarafta hareket kısıtlı resimlerden anladığım kadarıyla.En güzeli deneyip gerekirse yapmak. önde hidroliği ve hortumlarını koruyacak bir kafes ilave edilebilir belki.

sağolun yavuz bey bu konuda haklısınız onlar yapılabilir bilgi paylaşımınızdan dolayı teşekkürler]

beni motosiklet bölümündede konu açtım oradaki çalışmalarımı ve daha değişik projelerimi
bu linkten bakabilirsiniz

http://s1159.photobucket.com/albums/p626/motoxteknik59/

mergen' Alıntı:
Ayrıca bu canavarın en hassa noktası (tabi ne kadar hassas olabilir ise ;D) ön 2 teker arasındaki direksiyon bağlantısı olarak gördüm. Acaba her iki tekere birden hidroliği bağlasanız daha iyi olmaz mıydı?

şu an elimizde mevcut olan hazır lift bu bunu kullanmak durumundayız yoksa sizin dediğiniz çif taraflı lift yaptırmıya kalksak en azından 1000 tl para isterlerki buna değmez aynı işi görür tek avantajı uzun rotu devreden çıkarması güç faktörü değişmez ve ilk resimlerde lift milyle ara mafsal bir iki derece meğil vardı amma mümkün olduğunca paralelemiye çalıştım çünkü sağa sola donüşlerdeki açı farklılğı oluşuyor bunu ortalamamız gerekiyor saygılar

boya işine devam kafesin boyasınıda bitirdik hafta sonuna kadar boya işeri bitiyor sonra montaja başlıyacaz

100_2641.JPG

Fotoğraf0265.jpg

Fotoğraf0256.jpg

Fotoğraf0264.jpg

murat bey teşekkür ediyorum beni bilgilendirdiğin için sağolasın bitirmiye çalışıyorum az bir işi kaldı baoya işleri bitmek üzere yakında araziye çıkacaz artık saygılar

Şaban usta harika gidiyor.
Renk seçimi mükmmel olmuş. Renk ayrı bir can katmış.
Haftaya Tekirdağda olacağım uygun olursa araç başında bir çayınızı içmek isterim.

ilhan bey buyur gel bekliyorum bu veslileyle hem sohbet eder tanışmış oluruz hem dieğr çalışmalarım hakkındada bilgi sahibi olursunuz ve burada yazılan ollmsuz yazışmalarında ne kadar yersiz olduğunu görüsünüz saygılar

arkadaşlar adminler bu sitede ne var bu kadar ağır çalışan bir forum sitesi görmedim biraz hızlandırın bu sistemi saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR