Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,655
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

yavuz-çelikel' Alıntı:
Kilit konusundaki şahsi fikrim ; kullanılan motorun çevireceği devir ve gücünü göz önüne aldığımda ciddi bir sorun yaratmayacağı yönündedir. İlerleyen zamanda bu motor yetmeyecek zaten v8'e geçeceksiniz, o zamana kadar araç size sürüş dinamikleri geliştirtecek(alışkanlık), v8'e geçince yanlama, vs. tekniklerle daha fazla keyif alacaksınız. Ellerinize sağlık.

yavuz bey olumlu görüşleriniz ben denizin moralini baraz olsun düzelttiniz daha önceki yorumlarda bazı bilirkişiler çok olumsuz bir senaryo sergilediler tabiki o onların görüşü kim ne derse desin beni etkilemez ben hedefime kararlı bir şekilde gidecem ve her türlü olumsuzluğu yaşyarak tecrübe edicez
amma o orasını beğenmiyor şöyle olsun bu burasını beğenmiyor böyle olsun kimi lastiği beğenmiyor buggy lastiği olsun diyor da nakitten bahseden hiç olmuyor yani bir bogger lastik 40*13*16 mesela
birim fiyatı en azı 1000-1200 tl tırmanışta lastiği kestirdin gitti bizim için şu an maddiyat ön pilana çıktı sona yaklaştıkça amma ileride daha gelişmiş bir proje yaparsak orada seninde dediğin gibi motor en az V. 8 olacak bundan emin olabilirsin

Etiketler

bu gün yarın kafes kumlama işleminden gelecek boya işleminden sonra diğer parçaların boya işlemi bitti sayılır nihai montaja geçeceğiz dahada güzel olacağı kanısındayım bende sabırsızlıkla son halini görmek vede karısına geçip rahat bir nefes alıp dinlenmek istiyorum

devam edelim malzemelerimiz kumlamadan pırıl pırıl temizlenmiş bir şekilde geldi

Fotoğraf0206.jpg

Fotoğraf0209.jpg

Fotoğraf0208.jpg

Fotoğraf0207.jpg

şaban usta ( abi :D ) aracınız çok güzel oldu gerçekten zevkle ve neşeyle iyi günlerde binmeniz dileklerimle.yanlız her şey on numara da o aracı tekrar toplamak sizin için oyuncak gibi olsada ben resimlere bakınca tırsdım valla bileklerinize kuvvet kolay gelsin sonuçlarını can havliyle bekliyoruz :D :D...

konu burda işlenmiş, belki faydası olur

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52994.0

şaban bey
bakın ben aslında bana yazdıklarınızı okuyunca söylediklerimden pek bir şey çıkaramadıgınız kanaatine vardım.Cevap vermemeyi kendime yakıştıramadım.Tekrar izah edeyim.

Nasıl olduysa konuyu bilmediğim kanaatine varmışsınız.Eger buradaki yorumlar sizi rencide ediyorsa size özelden de bu projedeki (şöyle bir inceledim daha evvel bakmamıştım)hatalı oldugunu düşündüğüm fikir ve uygulamalarınızı yazarım.

Size ilk lastik konusunda değiştirecekmisiniz diye sorduğumda okursanız göreceksiniz bu tip projeler yapanı ve etrafını eglendiren DIY projelerdir demiştim ve gene aynısını söylüyorum elinden takım tutma becerisi gelen her kes bunları yapar.Bu sözlerim ne aşağılama ne küçük görme nede yazdığınızdan anlamadım ama sosyallikle alakası olan şeyler.
İki tane off road magazini alsanız orada göreceksiniz zaten bu tip insanlar profesyonel takımları kastetmiyorum kendileri yapar hafta sonu da yarışırlar bütün dünyada böyledir.

Esas siz daha evvel ki sayfalara konu başına dönerseniz size soru soranlara alaycı cevaplar hatta sert şeyler yazmışsınız.

Bir proje kendi halindeyse eleştirilmez sadece fikir söylenebilir bence şöyle olsaydı diye karşıda ki kişide cevabını verir filan.Ama bunu çok iddialı hale getirir daha iyisini bilen varmı kullandınmı filan deyince işler biraz değişir.O zaman geçenlerde Irakta helikopter yapan abi gibi olma durumu doğar.

Ben inanın motorsporlarının her türlüsüne doymuş birisiyim hep kendimle yarıştım başkaları hiç umurumda olmadı.Burada yazma sebebim bu forumu epey insan takip ediyor konuyu bilmeyenler övgüler düzüyor bencede emeğinize elinize saglık ama doğrusuna bu emeği ve kısıtlı bütçeyi harcasaydınız demek istiyorum.

Siz ne kadar internetten youtube vs araştırsanızda internet aslında aynı zamanda bilgi kirliliği olan bir yerdir.Hayatınızda eğer bu tip araçların direksiyonunun arkasından bakmamışsanız yapıp deneyene kadar ve sorunu bulana kadar vakit=nakit harcarsınız.

Hiç birimiz oturduğumuz şehirlerdeki dar pencereden hayata bakmamalıyız başkalarının fikirlerine saygı duymak lazım.Zaten forumlar bilgi paylaşmak için değilmi.
Sizin yapmaya çalıştığınız aracın olması gerektiği gibi yapıldığı garajlardan ingilterede,ispanyada servis aldım araçlarında yarıştım. Bu garajların Dakar gibi büyük projelerini görme şansım oldu.Bu bilgileri de hiç bir zaman zannettiğiniz gibi kibir yapmadım.

Hatta geçenlerde doblo 4 çekerin bazı foto ve bilgilerini buradan paylaştım.

Burda bir sürü arkadaşıma yeni gibi gelen diferansiyel kaynağını biz cocukken İstanbulda şeref stadında 2 teker üzerinde gösteri yapan 404 pejolardı galiba onlarda gördük.
Ben size iş lastiği olmaz diyorum siz olur diyorsunuz yapacak bir şey yok proje sizin.

Neyse konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok.
saygılar

merhaba ali bey sizin her kurduğunuz cümle imalı olmak zorundamı merak ettim ne kadar off rod veya motokros yarişçisi vede ne kadar profsyonel araç kullanırsanız kullanın ne kadar medyatik olursanız olun beni ilgilendirmiyor sizin doblo rally raid aracın tasarımını ve üretimini yapışınız onuda kimin yaptığı belli olmıyan doğmadan ölen bir projeylemi bilgilendireceksiniz bizi ihtiyacım yok bunu anlamadınızmı haala benim murat arkadaşın yazdığı gibi milyarlık atölye ve takım parkurum yok bu yokluk içinde bu projeyi bitirmek üzereyim ve sizin verdiğiniz teknikleride bu aşamadan sonra işim olmaz sizin engin tecrübeleriniz sizin olsun mademki bunu ima yoluylada olsa bizim yaptığımız projenin önemsiz pasit işler olduğunu ima ediyorsunuz

(ali beyin görüşü) bu tip projeler yapanı ve etrafını eglendiren DIY projelerdir demiştim ve gene aynısını söylüyorum elinden takım tutma becerisi gelen her kes bunları yapar

eee öyleyse buyrun murat cesur arkadaşımızında dediği gibi halep oradaysa arşında burada böyle bir proje yapın ve sonunu getirin bizde sizin projenizi görelim dikkatlice takip edip bilgi dağarcığımızı geliştirelim

dift te yapılan kaynağı eleştiri konusu yapmışsın bu olayı türkiyede ilk ben yaptım demedimki böyle bir iddiam yok bu işleri kim ne zaman uyguladı bilmiyorum benden önce belki yüzlerce dift kaynatılmış olabilir niye bunu tartışma konusu haline getiriyorsunuz anlamadım yok biz çocukken yarışlardaki arabalarda kullanılan bir olaydır diye bir cümle kurmuşsun

Valla ne dersen haklisin.Seviye buralarda oldugu surece kabahat benim gibi yazan eşşekte..

sağol ali bey herkezin bilgisi becerisi kendine yine önceki yorumunuzda kendi seviyenizi yüksek tutmak için benim omuzuma basmıya çalıştığınız hissine kapıdım seviye meselesine gelince buradaki herkez bunları okuyor seviyeyi onlar değerlendirir saygılar sevgiler sizlerin olsun

Şaban usta siz emek harcamış ve bir şeyler yapmaya çalışmışsınız...El emeğinize saygı duymamak elde değil...

Yaptığınız iş takdire şayan...

Ne varki sanal alemde bunu insanlarla paylaşıyorsanız...hele birde bunu böyle bir forum sitesinde paylaşıyorsanız...burada yazan herkes bir şekilde konuya dahil olur ve görüşlerini yazar...

Buna kızmaya hakkınız yok...Forumlar bunun için var...

Ayrıca tüm yazılarınızı takip ediyorum...Üyelerin yazmış olduğu olumlu veya olumsuz her yazıdan sonra ortamı siz verdiğiniz cevaplarla daha çok geriyorsunuz...

Kısacası burada bu bilgileri paylaşacaksanız...olumlu veya olumsuz tüm yazılanları baştan kabullleneceksiniz...

Kolay gelsin...

Öztürk FX' Alıntı:
Şaban usta siz emek harcamış ve bir şeyler yapmaya çalışmışsınız...El emeğinize saygı duymamak elde değil...

Yaptığınız iş takdire şayan...

Ne varki sanal alemde bunu insanlarla paylaşıyorsanız...hele birde bunu böyle bir forum sitesinde paylaşıyorsanız...burada yazan herkes bir şekilde konuya dahil olur ve görüşlerini yazar...

Buna kızmaya hakkınız yok...Forumlar bunun için var...

Ayrıca tüm yazılarınızı takip ediyorum...Üyelerin yazmış olduğu olumlu veya olumsuz her yazıdan sonra ortamı siz verdiğiniz cevaplarla daha çok geriyorsunuz...

Kısacası burada bu bilgileri paylaşacaksanız...olumlu veya olumsuz tüm yazılanları baştan kabullleneceksiniz...

Kolay gelsin...

merhaba burada diğer üyelerin yazmış olduğu yorumları okuyorum eleştiren de var öğgü düzen vede takdir edende evet hepsini kabul ediyorum zaten başka türlüsü ne mümkün buraya kadar her şey tamam
bir insan her şeyi bilmek zorunda değil iyi bildiği bir konu üzerinde fikir beyan edebilir bende bunu değerlendiririm faydalı olacak bilgi varsa o bilgiden faydalanırım amma konu üzerinde bilgi sahibi olduğunu varsayalım o halde bana bir olayı dikte etmiye benim çalışmalarımı küçültmiye veya basitleştirmiye çalışırsa ben buna yine olumlu yanıt vermiye gayret gösterim amma fikri sabit bir şekilde ısrar ederse o zaman ali beye yazdığım gibi halep oradaysa arşında burada türünden bir cümle kurdum bumu sizi rahatsız etti o zaman böyle basit bir proje başlatıp sonucunu ve tecrübelerini paylaşmasını ve bizi bilgilendirmesini istemem neden kırıcı oluyor ve sizi niye rahatsız etti bunu anlamadım

not yorumları dikkatli bir şekilde okursanız kimin kime saygı kurallarını zorladığını görürsünüz
burada herkez kendi yapmış olduğu çalışmaları paylaşıyor kimi imkanı yerinde olanlar daha maliyatli işlare yöneliyor kimi kısıtlı imkanlarını zorlayıp ortaya bir şeyler çıkarmıya çabalıyor amma bunların azmini kıracak yorumlardan kaçınmak lazım değilmi yani burada herkezin milyarlık jipleri efendim off road araçları yokki aynı heyecanı yaşamak için caba harcıyan insanları ben tebrik ediyorum saygılar

Şaban usta,

Yapmış olduğunuz iş, imkanlarınız dahiinde iyi ilerliyor olabilir. Fakat, anladığım kadarıyla verilen bilgileri almaya kapalı yaklaşıyorsunuz.

Size verilen bilgiler doğrultusunda hareket ederseniz bunu daha önceden denemiş ve uygulamanın doğru olmadığına kanaat getirip farklı uygulamalar sonucunda doğru uygulamayı bulmuş kişilerin sizinle paylaştığı bilgilerden daha pozitif sonuçlar elde edebilirsiniz. Size verilen bigileri yanlış anlamanız söz konusu. Eğer bunları dikkate almazsanız vakit ve para kaybedeceğiniz aşikar.

Kimsenin gereksiz yere para ve vakit kaybetmesini istemem. Heleki sizin gibi kısıtlı imkanlar ve el emeği ile yapılan bir projede.
Bence size karşı yazılan yorumları olumlu olarak ele alın.

Bütün bunların yanında, hayırlısıyla aracı bitirinde, bu aracın kabiliyetlerini herkes (sizde dahil olmak üzere) canlı olarak görsun.

boxeralfa' Alıntı:
Şaban usta,

Yapmış olduğunuz iş, imkanlarınız dahiinde iyi ilerliyor olabilir. Fakat, anladığım kadarıyla verilen bilgileri almaya kapalı yaklaşıyorsunuz.

Size verilen bilgiler doğrultusunda hareket ederseniz bunu daha önceden denemiş ve uygulamanın doğru olmadığına kanaat getirip farklı uygulamalar sonucunda doğru uygulamayı bulmuş kişilerin sizinle paylaştığı bilgilerden daha pozitif sonuçlar elde edebilirsiniz. Size verilen bigileri yanlış anlamanız söz konusu. Eğer bunları dikkate almazsanız vakit ve para kaybedeceğiniz aşikar.

Kimsenin gereksiz yere para ve vakit kaybetmesini istemem. Heleki sizin gibi kısıtlı imkanlar ve el emeği ile yapılan bir projede.
Bence size karşı yazılan yorumları olumlu olarak ele alın.

Bütün bunların yanında, hayırlısıyla aracı bitirinde, bu aracın kabiliyetlerini herkes (sizde dahil olmak üzere) canlı olarak görsun.

bu konu iyice kabak tadı vermiye başladı sanırım benim kime karşı saygızılık etim hangi cümleyle bunu yaptım bunu açıklarmısınız benimde kendime göre şu an için doğru bildiğim konularla bu projeyi devam ettiriyorum bu projede her eleştiriyi ve her tavsiyeyi uygulama peşıne gidersem bu projeyi bitirme imkanım yok sizler okuduğunuz yorumları ya tam anlamıyla dikkatli okumuyorsunuz yada yüksek seviyeden olduğunu bildiğiniz kişilere destek amaçlı beni yeriyorsunuz bu sanal alemde bazı şeyleri paylaşıyorsak burada seviye tartışması yapmak çok yalnış olur kanısındayım yani burda benim yorumlarımı okuyup benim projemde uygulamış olduğum teknikleri eleştirmek veya bilgi paylaşmak başka şey bu projeyi yok saymak küçültmek basitleştirmek başka şey bunlar size bir şey ifade etmiyormu yani bunlara tepeden bakmak buradaki insanları katagorize etmek sizce doğru bir yaklaşımmı bu sitede 3-5 kişi istisna olabilir şahsen kimseyle tanışmışlığım yok ben herkezin seviyesinin aynı olması gerektiğine inanırım bunu savunurum daha önceki yorumlarımdada bu konuyu açıkladım benim parayla pulla gösterişle seviyeyle işim olmaz bu özellikler den dolayıda beni alt seviyede görme lüksünüde kimyseye vermez benim buradan sezinlediğim kadarıyla buradaki yorumcuların seviye problemi var ben böyle sezinledim bilmiyorum amma ben bu siteden üyeliğimi sildirip ayrılmayı düşünür hale geldim saygılar sevgiler sizlerin olsun

(boxeralfa dan alıntı) bunu daha önceden denemiş ve uygulamanın doğru olmadığına kanaat getirip farklı uygulamalar sonucunda doğru uygulamayı bulmuş kişilerin sizinle paylaştığı bilgilerden daha pozitif sonuçlar elde edebilirsiniz. Size verilen bigileri yanlış anlamanız söz konusu. Eğer bunları dikkate almazsanız vakit ve para kaybedeceğiniz aşikar.

bu tür bir proje üzerinde çalışan birisi nin tecrübelerinden faydalanmak isterim bu purojeyide bu aşamaya kadar ondan bundan yardım alarak getirmedim teknik mekanik konularda karşıdan bakarak bir fikir beyan etmek imkansızdır amma ülkemizde bu proje kadar kapsamlı bir çalışma sıfırdan yapan biri bunu yanlış anlamayın bu aracın direksiyonuna oturup kullanan kişiden bahsetmiyorum imalini yapmış teknik bilgisi ve deneyimi tecrübesi olan kşilerden gelecek tavsiye ve eleştirilere har zaman açığım

Bazı konularda, kesinlikle haklısınız. Bazı durumlarda da alıngansınız.
Kimse sizin müdürünüz yada patronunuz değil. Herkesin beyan ettiklerini uygulama gibi bir zorunluluğunuzda yok. Kimse sizin projenize ortakda değil. Kendinize özgü bir proje yapıyorsunuz.

Bence bu tip diyalogları bir kenara bırakıp, konu içerisinde arac hakkındaki gelişmelerini paylaşmaya devam etmek en mantıklısı ve yapıcı olanı.

Tabana zift, pütür vs. herhangibişey atacakmısınız?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR