Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,101
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

motogezgin' Alıntı:
Saban usta boyle arac kullanan oldumu diye sormussunuz valla cok cok sahanelerini kullandim.100% kilit toprakta olsa asfaltta olsa kullanmasi son derece zor bir seydir.bu gun pek tavsiye edilen bir sey degil.motorunuz torklumudur kac beygir bilmiyorum bastan takip etmedim ama zaten alti uzerinden agir olmus dolayisiyla zayif ise cok zorluk cekmeyebilirsiniz.timucin beyin dedigi gibi virajlarin hepsinde duz gitmek isteyecek sizde devamli duzeltmek isteyeceksiniz gaz kontra pandul vs ile yani kullanimi kolay olmayacak.amortisor konusuna gelince eger suspansiyonunuz nispeten yumusak ise donuslerde bu sebeple body roll olursa o zaman bu yumusakliktan dolayi beygirinizde az ise daha az donmeme sorunu yasayacaksiniz amortisor konusuna deginen arkadasimiz galiba boyle demek istedi.boyle bir buggy de tercihan torklu cok beygirli olmayan kisa vites arali son surati fazla olamayan eger sabit kilit ise 100%75 orani gecmeyen kilite sahip uzun suspansiyon traveli olan bir suspansiyon ve herhalde degistireceksiniz is makinasi lastigi olmayan bir arac daha dogru olur kanisindayim.
Saygilar

bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim amma merak ettim şimdi o kullanmış olduğun buggy lardan bir iki yakın foto yüklermisiniz bilgi alma inceleme şansımız varmı acaba şimdiden teşekkür ederim

Etiketler

şaban usta motogezgin bey dakar için hazırlanan doblo rally raid aracın tasarımını ve üretimini yapmış.binmediği kullanmadığı offroad aracı kalmamış 2 ve 4 teker.konuda otoriteymiş kendisi.muhtemelen uzun bir süre cevap yazmaz çünki çok yoğun birisi

Arkadaslar baskalarinin fikirlerine bu kadar kapali bu kadar asagilayici sekilde yaklasirsaniz malesef kendiniz calar kendiniz oynarsiniz.medeniyet baska fikirlere de saygili olmaktir. eger boyle bir ortamda
Yazisiyorsaniz bunlara dikkat etmek varsa fikrini soylemek karsi tarafin yazdigi yanlis veya dogruyu tartisabilmektir.
Gezenbilir odul almis bir paylasim forumudur.gonul isterki buradaki her katilimci sadece yaptiklariyla degil üslubu ile de buraya layik olsun.boyle alayci baskasinin ne yaptigini ne kullandigini bilmeden yazilan yorumlar malesef benim gibi insanlari bu tip yerlerde fikir beyan etmekten uzak tutmaktadir.
Mecedes g basligi altinda bir suru konuda renove ettigim bir traktorun hikayesinde dikkat ederseniz tum bilgileri fiyatlari adresleri paylasan birisiyim.
İsmimi sadece anonim kalmak icin yazmadim.
Hepsini yazamiyacagim ama bazi kucuk tecrubelerim var ulusal arenada bir suru pist,ralli,tirmanmavs cesitli dereceler tr sampiyonlugu.
Camel trophy dunya sampiyonlugu
Paris dakar otomobil kategorisinde hala katilan ve bitirebilen tek turk ekibinin pilotu gn klasman 37 T2 sinifi 7.ilk off road sampiyonasinin duzenleyicisi 3 kisiden biri,ulusal ve uluslar arasi camel trophy secmeleri pilot egitmenligi 4 sene,uluslar arasicesitli ralliler master ralli gibi cros country rallide gn
klasman 6. Dizel 1.ligi.
Motorsiklette enduro tr akdeniz vs sampiyonasi birincilikleri abudhabi dessert challenge 2011 kacinciligi hatirlamiyorum Kemali kaybettikten sonra kafami motosiklet sporu ile ilgili sifirladim internette meraklisi bakabilir.
Tofas icin 4 ceker doplonun projesi ispanyada imalati testleri vs.vs
Buggy konusuna gelince hobi olarak california baja da firt buldukca porche motorlu buggy lerle haftalik gazlama turlari gibi

Ben yaptiklarima hic bir zaman onem vermedim burada hepimizin yaptigi projelerde DIY projelerdir yani do it your self denen her ortalama eli takim tutan "dunyalinin" genellikle iskandinav ulkelerinde evinin sundurmasi altinda yaptigi projelerdir cok zevklidir yapanlarda cok iyi bir uğraş verirler .
Ama butun bunlar baskalarinla bilip bilmeden kinayeli dalga gecme hakkini kimseye vermez.
Saygilar,
Ali Deveci

sayın ALİ DEVECİ ; bu ismi bilmeyen yoktur sanırım.ali bey yaşım itibarıyle sizleri hayranlıkla izleyerek geçti gençliğim ve ankara hipodromdaki bir yarışınızı izledim ama benim en çok hoşuma giden sayın serdar bostancı'ydı.kendisi resmen seyirci için yarışırdı ve onlara müthiş görsel şölen sunardı.sizinle tanışmak güzel olurdu doğrusu.saygılarımla

yasakşehir07' Alıntı:
sayın ALİ DEVECİ ; bu ismi bilmeyen yoktur sanırım.ali bey yaşım itibarıyle sizleri hayranlıkla izleyerek geçti gençliğim ve ankara hipodromdaki bir yarışınızı izledim ama benim en çok hoşuma giden sayın serdar bostancı'ydı.kendisi resmen seyirci için yarışırdı ve onlara müthiş görsel şölen sunardı.sizinle tanışmak güzel olurdu doğrusu.saygılarımla

başkalarının fikrine kapalı ve alaycı yaklaşan bence sizsiniz.ben ali deveci dakar doblo projesi benim deseydiniz birşey kaybetmezdiniz.direk öğreten adam modunda tartışmalara girdiniz.gazlı traktör ve kendi g class ınız konuları dışında sürekli eleştiren bay x oldunuz.benim bildiğim ali deveci direksiyon başında agresif ti.bakırköy motokross pistinde mantayla seyirci etabında,istanbul pistte piyale paşa bulvarında ve daha bir sürü yerde yanlaya yanlaya gidişini çok kere izledim.belki önplana fazla çıkmayışından 80 lerin sonunda bakırköyde seyirci etapları yapılan özel etapları bilezikçi çiftliğinde yapılan offroad oyunlarının organizatörünü hep metin kap olarak bildik.
otomobil sporlarının patlama yaptığı 90 larda üç ali denirdi deveci başakıncı karacan.

tyt.fan' Alıntı:
başkalarının fikrine kapalı ve alaycı yaklaşan bence sizsiniz.
murat bey sanırım bu yazı benim için olmasa gerek.ben üzerime alınmıyorum isterseniz yazdıklarımı tekrar okuyun.eğer benim için yazdıysanız da gerekli cevabı özelden yazarım size.burda yazıp da konuyu dağıtmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum

alıntı yaparken yada cevaplarken yanlış yaptım özüzr.motogezgin niklki üye ile daha önce polemik yaşamıştım başka bir topicte.ona cevaben yazdım sizle ilgili değil.yanlışlık için tekrar özür.

sorun değil murat bey ama sonuçta burda yazan herkes mutlaka biryerde karşılaşır ve bir merhaba diyecek yüzümüz olsun birbirimize ve kimseyle de tartışmayalım naçizane kardeşiniz olarak bunu sizden istesem ayıp emiş olurmuyum acaba.hemde konu sahibine karşı ayıp etmemiş oluruz.saygılarımla ;)

Merhaba Arkadaslar!
Lütfen Klavyelerin tuslarina baserken yazdigimiz insan sanki karsimizda oturuyormus gibi davranalim,bu kadar tahammülsüz olmayalim.Karsimizdaki insan ister Ali deveci gibi bir Sampiyon ,ister maharetli bir usta,ister benim gibi bir acemi olsun,insan insandir saygiya degerdir! sectigimiz kelimelere dikkat edelim.Ben sahsen bir arac topladim inanin,benden öncekilerin yorumlarini dikkate almasaydim hem projem gerceklesmez hem param bosa giderdi,Bu vesile ile sampiyona ve ustama saglik mutluluk ve basarilar dilerim
Selamlar
Muzaffer Kargu

yasakşehir07' Alıntı:
sorun değil murat bey ama sonuçta burda yazan herkes mutlaka biryerde karşılaşır ve bir merhaba diyecek yüzümüz olsun birbirimize ve kimseyle de tartışmayalım naçizane kardeşiniz olarak bunu sizden istesem ayıp emiş olurmuyum acaba.hemde konu sahibine karşı ayıp etmemiş oluruz.saygılarımla ;)

konu başlığı sahibini ve projesini beğenerek destekliyorum.çekirdekten yetişme insanımızın tartışılan gibi projeleri hayata geçirmeleri kelimenin tam anlamıyla imkansızı başarmaları açıkçası gururlandırıyor beni. ama bu tarz çalışmalarda bazen ben daha iyisini yaparım,olmamış bu iş tarzında eleştirlerde konu sahibi kadar geriliyorum ve mesajı yazana halep ordaysa arşın burda diye bişiler yazıyorum.motogezgin nikli üye ilede paris dakar vural ak konulu bir polemik yaşamıştık.şaban ustaya yaptığı eleştiridede belki üzerime vazife olmadan yinemi motogezgin bilirkişisi biçiminde bir tepkim oldu.şaban ustanın bu çalışması ve bir motorsiklet revizyonu (renöve de deniyomuş onuda öğrendik) çalışmasını zevkle izledim ve tekrar işçiliğine ustalığına zenaatkarlığına hayran oldum.fotograflardan çalışma ortamını ve imkanlarınıda görüyoruz.motogezgin beyin imkanlarının yüzde onuyla bizim algımızla çünki iskandinavyaları görmüşlüğümüz baha da gazlamışlığımız,sulavezide camel ekibiyle nirvanaya varmışlığımız olmadığından algımız vizyonumuz dar.çalışmayı beğenerek takip ediyoruz.istemeden şaban usta kadar sahiplendik projesini gezenbilir olarak.araç sahaya inerde hayırlısıyla yakından olmasada görselleriyle bizde tatmin oluruz umalım

sayın ali bey sizin bu kadar etkinlikte yer almanızı bu kadar sosyal bir kişiliğiniz olduğu için sizlerin başarılarınızı kutlarım vede dahda nice başarılara imza atmanızı dilerim fakat benim yorumuma cevaben yazmış olduğunuz yorum beni biraz üzdü diyeyim ali bey sizlerin bu kadar sosyal faliyet içinde olmanız off-road üzerinde bu kadar tecrübeli olmanız gayet güzel fakat bunu başkasına yansıtma şeklinizi beğenmedim desem bana kızmassınız yani sizin gibi tecrübeli kişiler aslında daha yapıcı bir yaklaşım göstermeleri gerekir yani bir eksiklik görürsen bunu karşındakini küçültmeden onu bilgilendirebilirsiniz sanırım ben deniz naçizane kendi işiyle ilgilenen 35 yılını motor ve teknik konularla kendini geliştirmiş bu işten emekli olmuş bir motor ustasıyım motor derken özelikle motosiklet ve küçük motorlar yani üzerinde motor olan her şey bu projeyide tam anlamıyla baştan incelemediniz sanırım yani benim yorumum buggy kullanan varmı sorusuna balıklama daldığınız izlenimi verdi bana evet buggy ı da nerede kullandığınızı ve hangi şartlarda kullandığınızı yazmışsınız yani bu konuda geniş bilgiye sahip değilsiniz sizin yapmış olduğunuz çalışmaları incelediğim kadarıyla bu projeyi türkiye şartlarını göz önünde bulundurusak bana göre epeği başarılı gidiyor şu ana kadar ve işin sonuna yaklaştık bitince bir gün karşılaşırda bu aracı kullanma şansınız olurda bunu test edr ve ondan sonra fikrinizi alabilirim yalnız aşağıda biraz size stem noptu ekliyecem kusura bakmassanız saygılar

burada hepimizin yaptigi projeler DIY projelerdir yani basit her ortalama eli takim tutan "dunyalinin" genellikle ( iskandinav ulkelerinde ) evinin sundurmasi altinda yaptigi projelerdir yapanlarda cok iyi bir uğraş verirler .Ama o kadar önemli projeler değildir butun bunlar baskalarinla bilip bilmeden kinayeli dalga gecme hakkini kimseye vermez.

evet ali bey sizin anlatımınıza bir iki eklemede bulunup senaryoyu anlamlandırdım kusura bakma amma benim bu yorumdan anladığım bu eğerki ban yanlış anladıysam özür dilerim forumdaki dieğr tartişmalarınız beni ilgilendirmiyor amma ben daha önceki yorumumda dedimki bu tür bir buggy kullanan varmı diye sormuştum sizde benim yapmış olduğum projeyi küçümser mahiyette valla cok cok sahanelerini kullandim diyerek bendenize tepeden bakar gibi bir üslup kullandığınızı sezinledim şimdi ben ileriki sayfalardada bunu belirttim yine yazayım ben bu projeyi ahmet mehmet ali beğensin diye yapmıyorum bu kısıtlı imkanlarımla bunu yapıyorum beğenmiyen bundan daha iyisini yapar piyasaya çıkarır ondan sonra hep birlikte değerlendiriz saygılar sevgiler sizlerin olsun

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim konu iyice hararetlendi amma kimseyi üzmek kırmak niyetiyle yorum yazıldığını zannetimiyorum amma görüşler yorumlar onu yazanın kişiliğini karakterini ortaya koyması bakımından yararlı oluyor saygılar

Murat bey belliki bana gicik almissiniz caniniz sagolsun ama bu konuyu uzatmak niyetim yok yazdiklarinizi okuyun bilgileriniz gene eksik sizin polemik dediginiz ben unutmusum bile gene boyle eksik bilgiden kaynaklaniyor.cevap verirken bile kendinizi tutamayip kendinizce dalga geciyorsunuz bir kac yaris şeyretmek bilgi sahibi yapmaz insani.revizyon bir seyi gozden gecirmek demektir dilimize tamir olarak gecmis tir renovasyon ise bir seyi yenilemek demektir .simdi bir seyin dogrusunu bilmek veya yazmak ukalalik ise siz oyle kabul edin.bakin yazilarinizda biz oyle biliyorduk diyorsunuz bir seyin nicin nini niyesini bilmezseniz obilgi sizin olmaz siz hala iskandinavya nirvana diye dalga geciyorsunuz keske sizde bir camel trophy vs bir sey ile nirvana yapsaydiniz ben bu kadarini yapabildim insallah baskalari daha fazlasini yapar.
Ayrica saban ustanin isini elestirmedimki sadece kendimce dogru oldugunu zanettigim (aynen diger bir uye gibi) bilgi eklemek istedim.siz okudugunuzu hizli okuyup cevap verme sevdasina kapildiginizdan olsa gerek dikkatli okumuyorsunuz yazilanlari.
Yazinin en basina bakarsaniz ben anonim olmak icin ismimi yazmadim dedim.hic bir forum da bir yerde ben sunu bunu yaptim demedim ki eli ayagi tutan bu imkanlari yaratabilen her kes benim yaptiklarimi yapabilir.

Kilit konusundaki şahsi fikrim ; kullanılan motorun çevireceği devir ve gücünü göz önüne aldığımda ciddi bir sorun yaratmayacağı yönündedir. İlerleyen zamanda bu motor yetmeyecek zaten v8'e geçeceksiniz, o zamana kadar araç size sürüş dinamikleri geliştirtecek(alışkanlık), v8'e geçince yanlama, vs. tekniklerle daha fazla keyif alacaksınız. Ellerinize sağlık.

moonwalker_arc' Alıntı:
Kaynaktan yana hiçbir sıkıntı olmaz, bende detroit'in yaylı kilidi var arkada zaten hiç bırakmıyor kaynaklı gibi birşey farkı yok :D

uğur bey sizin fikrinize katılıyorum zaten detroid klitte olsa aynı görevi görecek artı tam güç uyguluyorsun makinaya farzedelim kilit kaçırdı amma bir sonraki tutuşunda gücü vurmayla dahada artıracakki kırmaya daha meğilli olacak kanısındayım tabi bu benim fikrim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR