Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,844
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

diferansiyeller dana 60 dodge sanırım, muhtemel 41/10 dur.
Kilitlemeyi kaynaklımı yapacaksınız?

Etiketler

yavuz-çelikel' Alıntı:
diferansiyeller dana 60 dodge sanırım, muhtemel 41/10 dur.
Kilitlemeyi kaynaklımı yapacaksınız?
[/q

bakalım hele bir söküp sistemi görelim ne durumda ona göre değerlendirecez bizim istediğimiz tam kilit biraz pahalı bir sistem o kadar maliyet biraz bizi üzecek gibi kaynak işini düşünmüyorum amma benim kafamda ki sistemi burada ki CNC ile işliyebilirsek onu uygulıyacam eğer o sistemi kuramassam o zaman kaynak işini düşünebilirim

Arka dana60 ise detroit yaylı kilidi Ankarada çıkmacılarda rahatlıkla bulabilirsiniz.Fiyatı 500 TL civarı.yanlız 41/10'dan yukarısına takmanız için kutuda torna işlemi yapmanız gerekir aksi taktirde boşluğunu alamazsınız.

Eğer kaynak düşünürseniz bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

http://zilvia.net/f/archive-faqs/148126-how-weld-open-differential-approved.html

bende bi çentik atayım güzel bir konu. çoğu arkadaşımızın bende dahil hayal edipte yapmaya zaman bulamadığı veya cesaret edemediği projeyi nerdeyse tamamlamışşınız . sizi tebrik ediyorumm.

moonwalker_arc' Alıntı:
Arka dana60 ise detroit yaylı kilidi Ankarada çıkmacılarda rahatlıkla bulabilirsiniz.Fiyatı 500 TL civarı.yanlız 41/10'dan yukarısına takmanız için kutuda torna işlemi yapmanız gerekir aksi taktirde boşluğunu alamazsınız.

Eğer kaynak düşünürseniz bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

http://zilvia.net/f/archive-faqs/148126-how-weld-open-differential-approved.html

uğur bey ilginize teşekkür ederim yönlendirdiğiniz linki inceledim benim düşlündüğüm gibi yapmıyorlar amma benim fikrimde buna yakın amma biraz riskli geliyor bana eğer kaynak yapmıya karar verirsek kesin olarak bu takdiği uygulamak en mantıklısı gibi geliyor

ersel' Alıntı:
şaban usta uğruyorum yoksun nerelerdesin yaw tatile filan mı çıktın

ersel bey kardeşim dediğin gibi uzunca bir gezi programı yaptık hem tatil hemde gezelim görelim dedik ve karadeniz turuyla başladık gürcüstan batum tiflis derken dönüşe geçtik trabzon üzeri ısparta akdenize indik çanakkale dönüş bu gün itibarıyla iş başı yaptık kaldığımız yerden devam dedik jantlarımızda hazırlanmış bu gün geldiler amörtüsör elezyonlarımızda yarın geliyor tam gaz devam dedik

valla elinize sağlık.epey uğraşıyrosunuz. umarım değer. birşey sormak istiyorum. bunun gibi kocaman ve artikülasyonu fazla araçlarda hızlı giderken stabilitiye sağlamak için bağımsız süspansiyon kullanmak gerekmezmi? solid axle doğru seçim mi? videolarda gördüklerimiz heryerlerden uçarak geçiyorlar.

bayramdı geziydi hepsi bitti iş başı yaptık tam gaz gidiyor jantlarımızın boya işlemlerinide yaptık aracımızın şase aksamı dahil jantların renginde olacak rengimizde şekil- A- da görüldüğü gibidir

100_2627.JPG

100_2633.JPG

100_2640.JPG

100_2641.JPG

abi lastikleri takda benim doçun altında bir deneyelim nasıl duruyorlar diye :smiley:

güzel oluyor güzel avatardaki resim gibi güzel oluyor kolay gelsin ilgiyle takipe devam...

Şaban Usta Merhaba;

Size uyguladığınız direksiyon sistemiyle ilgili bir soru sormak istiyorum.Ben de direksiyon sistemini değiştirmek istiyorum.Dün arhavi yarışlarında latiği sete çarptırınca kutunun sektör milini frezeden kesip attı.Zira lastiklerin büyük olması sebebiyle kutu dayanmıyor.

Hazır değişikliğe gideceğiz sizin uyguladığınız sistemi de değerlendirmek istiyorum.Daha önceden de düşünmüştük ama bana sismein işleyişinin çok hassas olduğunu ve asfaltta yüksek süratte giderken ani tepkiler verebileceğini ve bu sebeple bu sistemin sağlıklı olmayacağını söylediler.

Ustamın bana açıklaması sen direksiyonu çevirdiğin anda az da çevirsen pompa pistona yağ basar ve yağ bastıkça da direksiyon dönmeye devam eder şeklinde.Ancak sizin videodan görüyorum ki sistem direksiyonun tur sayısınca çalışıyor.

Açıkçası kafam biraz karıştı, uyguladığınız sistemi biraz daha detaylı bana açıklayabilir misiniz ? Bir de mümkünse sistemin maaliyetini öğrenebilir miyim ?

moonwalker_arc' Alıntı:
Şaban Usta Merhaba;

Size uyguladığınız direksiyon sistemiyle ilgili bir soru sormak istiyorum.Ben de direksiyon sistemini değiştirmek istiyorum.Dün arhavi yarışlarında latiği sete çarptırınca kutunun sektör milini frezeden kesip attı.Zira lastiklerin büyük olması sebebiyle kutu dayanmıyor.

Hazır değişikliğe gideceğiz sizin uyguladığınız sistemi de değerlendirmek istiyorum.Daha önceden de düşünmüştük ama bana sismein işleyişinin çok hassas olduğunu ve asfaltta yüksek süratte giderken ani tepkiler verebileceğini ve bu sebeple bu sistemin sağlıklı olmayacağını söylediler.

Ustamın bana açıklaması sen direksiyonu çevirdiğin anda az da çevirsen pompa pistona yağ basar ve yağ bastıkça da direksiyon dönmeye devam eder şeklinde.Ancak sizin videodan görüyorum ki sistem direksiyonun tur sayısınca çalışıyor.

Açıkçası kafam biraz karıştı, uyguladığınız sistemi biraz daha detaylı bana açıklayabilir misiniz ? Bir de mümkünse sistemin maaliyetini öğrenebilir miyim ?
Uğur tekne dümen ve traktör direksiyon sistemleri var, ucuz paralara.Onları bir incele istersen.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR