Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,176
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

Helal Olsun Size Müthiş bir araç ortaya çıkarttınız tebrikler...

Etiketler

sağolun bütün ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim

aracımızı bu hafta sonu kısa bir test ederiz dedik amma bir aksilik oluştu elezonları yapan firma bizim verdiğimiz teknik resimler ve esaplamamızı gözardı etmelerinden dolayı yayların direnç esaplamasında bir hata yapılmış vede elezonlar makinanın ağırlığını taşımadı ve elezonları geri gönderdim yenidem yapılacak bakalım bu sefer inşeallah doğru esaplarlarda işe devam ederiz insan kendisi dışında bir iş yaptırmıya kalktınmı hep düşünüyor acaba benim istediğim özellikte yapacaklarmı diye ve düşündüğüm hata meydana gelince insan üzülüyor yani sen tam teşekküllü bir sistem kuruyorsun amma bunu kulanacak olan elemanın teknik bilgi vede becerisi kısıtlı olunca işler istenildiği gibi gitmiyor maalesef dışarıda iş yaptırmanın ne kadar riskli olduğunu görmüş oluyoruz bu nedenle neyse sizlerinde kafanızı şişirdim olacak olacakta biraz sitres yaşıyacaz galiba

bir kaç gün önce şaban ustaya uğradım alet feci durumda
mekanik olarak anlatılanlar dışında görmek lazım her kenarında köşesinde ayrı bir incelik işçilik mevcut

lastikler jantlar aracın genel bütünlüğünü tamamlayacak nitelikte 38,5 inç
bir ara tartışması geçen radyatöre özellikle baktım inceledim, aracın hararet yapma ihtimali yok,
o 2 fan arkada fırtınalar koparıyor

herşey iyi güzel hoş ama araçta bir de ses var (videodakinden çok çok daha güzel) dehşet bir şey
headers açık hava filtresi falan hikayeymiş v8 makine sesi yanında halt etmiş
(kesinlikle abartmıyorum inanmayan gelsin istanbula 45 dk, )

şaban ustam bu akşam üstü sendeyim şu canavarı birde ben yakından göreyim :smiley: orhan abim anlata anlata bitiremedi telefonda artık görmek farz oldu ;)

onur.filiz' Alıntı:
şaban ustam bu akşam üstü sendeyim şu canavarı birde ben yakından göreyim :smiley: orhan abim anlata anlata bitiremedi telefonda artık görmek farz oldu ;)

hoşgeldin onur bey kardeşim sen buralardamıydın sesin soluğın çıkmadı bu zamana kadar buyur gel başım üstüne

teşekkürler arkadaşlar

100_2646.JPG

şaban.usta' Alıntı:
hoşgeldin onur bey kardeşim sen buralardamıydın sesin soluğın çıkmadı bu zamana kadar buyur gel başım üstüne
uzun süredir buradayım sevgili ağabeyim konuyu takip edemedim açıkçası ama bundan sonra hem nette hemde yakından konunun takıpçisiyim ;)

bu arada gittim gördüm dokundum hissettim :smiley: çok güzel olmu ş gerçekten üzerinde emek var bu aracı arazıde dusunemıyorum.Hele ki bir ekgoz sesi var sanki kabinin altında aslan ordusu var :smiley: sesi hala kulaklarımda

bu gün üçüncü gün elezonlardan ses çıkmadı bu gün bir irtibata geçelim artık bakalım vaziyet ne durumda yani dışarıda iş yaptırmanın zorlukları

bu arada stoperlerin de işlenişini ayrıntılı biçimde resmettim bunu her usta yapmaz yaptığı işleri gizli tutar neden çünkü bu uygulama bana ait der onu kendi çıkarına kulanma yöntemini seçer amma benim böyle moplekslerim yok ben bilgiyi paylaşma yolunu daha uygun buluyorum yani bu bizim elezonlarda yaşadığımız aksilikleri göz önünde bulundurursak hiçte kolay değil bu işler ve bizim stoperlerin yapım aşamasındaki gerçekleşen koşuşturmayı şöyle inceden senaryolndırısak bu sistemi yaptıracak olan arkadaşın bir kere teknik resim çizim ve esaplama yontemini ve istediği özellikleri çok iyi bilmesi ona göre ölçülendirmesi gerek sonra tornacı aşamasına gelirsin işini severek yapan bir ustaysa senin işini hatasız çıkarır bu malzemeleride o tornacıda bulabilirsen dış kovan normal imalat celiğinden iç baskı milide cr silis malzemeden bunları tornacı ne kadar zamanda işler orasını bilemem malzemeler hazılandımı oradan gideceksin boyacıya bu malzemeleri kaynak işlemine geçmeden içlerine tek bileşenli astar dediğimiz özel bir astar var bu da her boyacının elinde bulunmayabilir git astarı al getir der kutusu 30 tl civarı bunu kovanın içine uygulayacak kuruyunca tekrar tornacıya gideceksin kaynak işlemini yapacak ve kaynakları tornada temizliyecek oradan yine boyacıya gideceksin konple aynı astarı kulanarak komple astarlıyacak sonra aracın ana rengini uygulayacak kuruma işlami sona erince sen bunların araç üzerindeki bağlantı kelepçelerini hazırlattıysan bunları götürüp yerine monte edeceksin bu işlemi herkez kendi bulunduğu bölgedeki sanayi esnafına göre değerlendirebilir zaman açısından kaç günde çıkar bu stoperlerin yapımı maaliyeti neye çıkar bunların hazırları senin aracına uyalanırmı satışı kaç paradır onu bilmiyorum araştırmadım

not ben bu stoperleri ( 4 ) saatte bu halde montaja hazırladım

Fotoğraf0043.jpg

Fotoğraf0042.jpg

kelepçeleride hazırladık iş montaja kaldı vede heyecenlı heyecenlı stoperlei monte ettik ve ilk defa bir test edelim dedik ve aracımızı gördüğünüz gibi salınıma soktuk yapay olarak tabiki aracımızın salımdaki derecesi ön dingilimiz 70 derecelik bir açı yaptı arka dingilimizde aynı açıyı yapacak toplamda iki dingil arasındaki açı 140 derece olacak gelelim ön stperlerin testine dingilimizi normal pozisyonuna indirdik ve tekrar bir ölçüm yapalım stoperin durumu nedir diye abbooğ bizim stoperler 20 mm kısalmış neden baktıkki bizim istanbulda ki ismi bende saklı yay firamasına özelliklerini yazılı olarak belirtip yaptırdığımız ve stoperlerin içine yerleştirdiğimiz elezonlar bir seferlik yumuşak inişli darbeye bile dayanamamış eee ne olacak şimdi bunu firmaya geri iadeli tahütlü postalıyacaz bizim istediğimiz özellikteki elezonları yapıp göndermeleri için pekiyi bu olumsuzlukların içinden nasıl çıkacaz derseniz bekleyip görecez bunları neden sizlerle paylaşıyorum derseniz bir önceki makaledeki yazıma istinaden yzıyorum yani bizim elimizden gelmiyen işlerin dışarıda yaptırmanın risklerini görmek için bu güne kadar sorun yaşamadık çünkü her olayı kendi imkanlarımızla çözdük bu elezon işini nasıl çözücez bilmiyorum

100_2676.JPG

100_2677.JPG

100_2681.JPG

işte elezonların son durumu işini ciddiye almıyan işin sorumluluğunu üstlenmiyen firmaların yatığı ayıp ortada aradaki farkı burada sizlerde görebilirsiniz adamalar bana demezlermi sen yaylara fazla yüklenmişsin arkadaş ben adamlara baskı yayı olarak kullanıcam dedim sen fazla basmışsın diyor ve sonuç bunları geri gönderdim yerine normal motosiklet amörtüsörlerinden 2 yay uydurdum hemde orjinal cin malı taktım o kadar yüklendimki defalarca bastırdım oda yetmedi kendim üzerinde zıpladım kaldırdım ölçtüm mm tpolanma yok buda demek oluyorki bizim yerli firma normal 7 mm lik demirden büküp göndermiş yayları sağolsun arkadaş ilgileniyorlar dedimki bu sağlam kalan 2 yaya ısı işlem uygulayında azıcık sertleşsin belki biraz direnç gösterir dedim o senin bildiğin gibi olmaz dedi işin içinden sıyrıldı bakalım asıl amörtüsör elezonları ne olacak ben onları merak ediyorum bir defa yaptılar olmadı ben biraz kendi fikrimi ön bilgi olsun diye aktarıyorum adamlara amma hiç oralı bile olmuyorlar senin bildiğin gibi olmaz bu işlerin esbı kitabı var diyorlar amma ne işse 2 dir esapları bir türlü tuturamıyorlar beklyip görecez bakalım

Fotoğraf0053.jpg

Fotoğraf0054.jpg

usta kolay gelsin. duymak yetmez görmek ve hissetmek lazım.yaşamak lazım.inşallah seni arazidede utandırmaz ustalığında utandırmadığın gibi.bugün uğramayı düşünüyorum bakalım canavarın esası ne alemde.

Heyecan ve de merakla sonucu bekliyorum, müthiş bir canavar çıkacak sanki ortaya, yırtacak dağları tepeleri... Allah kolaylıklar versin, merakla beklemede olanlardan birisi de bendenizim. ::smiley: :smiley:

bu gün itibarıyla 1 hafta oldu elezonları geri göndereli bu iş bizim çalışmalarımızı firenledi çünkü tek bunlar kaldı henüz yapılmış pazartesi alıcaz baklım durum neyi gösterecek devam edebilecezmi

__ C J 7 __' Alıntı:
inşallah bu sefer omuştur

inşeallah sezgin kardeşim bu iş epeği baş ağrıttı bakalım bu sefer gerekli ölçümü yapmak için aparat yapıp kendim gidecem orada gerekli testi onların gözü önünde yapıcam oldu oldu olmadı denemeye devam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri