Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,666

Etiketler

Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

abi siz ne içiyosunuz ramazan günü bu kafayı yakalamak için yawww ;D ;D ;D ;D ;D ;D abi ben şimdi burada kurunun yanınıda yaşda yanar desem nasıl bir polimik çıkar acaba ben kurumuyum yok sen kurusun hayır ben yaşım vs vs vs . Yavuz abi topa vurmayı bildiğini herkez biliyorsa eleştirinde eleştiri düzeyini aşmamışsa sorun yoktur zira .siz biz hepimiz araba toplarken ne dünyadan habersiz bilginlerle karşılaşıyoruz bir düşünsenize moonwalker gülezar projesinde bahsetmişti hatta dimi yıldım aynı sorulardan demişti

ersel' Alıntı:
abi siz ne içiyosunuz ramazan günü bu kafayı yakalamak için yawww ;D ;D ;D ;D ;D ;D abi ben şimdi burada kurunun yanınıda yaşda yanar desem nasıl bir polimik çıkar acaba ben kurumuyum yok sen kurusun hayır ben yaşım vs vs vs . Yavuz abi topa vurmayı bildiğini herkez biliyorsa eleştirinde eleştiri düzeyini aşmamışsa sorun yoktur zira .siz biz hepimiz araba toplarken ne dünyadan habersiz bilginlerle karşılaşıyoruz bir düşünsenize moonwalker gülezar projesinde bahsetmişti hatta dimi yıldım aynı sorulardan demişti

Senin içtiğinden içmediğim kesin :smiley::smiley:

yok şaban ustamı şahsen tanırım aslında övgüyle filan pek işi olmaz ve gerçekte her yeni fikre açıktır ve fikiri avışverişine bayılır . amma birde şöyle gerçekler var hayatında topa vurmamış bir adamın kalkıp bir eleştirmen olupta sergenin futbolculğunu eleştirmesi nekadar sergeni kızdırırsa bizim şaban ustamızıda arazi aracı olmayan kaynak makinası tutmasını bilmeyen malzeme tanımayan bir çok kişi eleştirince oda sert usluba dönmüş kendince ama sizinde projelerinizi görünce tanıyınca eminimki daha relax fikir alışverişleri yaşarsınız saygılar ben şimdi gideyim CANAVARın son durumuna çıplak gözle bakayım

Yukarıda bahsedilen yazıyı kendin için yazdığın şimdi daha belirginleşti. :smiley::smiley::smiley:

beyaz kartal arkadaşım inan buna bişiler içsem daha güzel yazarım . tabiki o yazıdada kendim için olan bişiler var . sen hiç 2x2 bir odada sanal bir alemde autocad programında tuning offroad scootera binmeden motocross yapmış insanların eleştirilerine hiç maruz kaldın mı ?? işte benim topa vurmasını bilmeden sergeni eleştirmeye çalışma dediğim bu . ben 1 senedir doç topluyorum artık bağzı sorulardan yıldım heleki bu sorular bu işi çok iyi bilen duayen durumundaki insanlardan geldimi şaşkınlık bir kere daha artıyor acaba beni deniyormu yoksa ciddimi .bende şaban ustanın bunlardan bunaldığından böyle bir tepki verdiğini düşünerek yazdım ama ben yazılanlarımın kişiselleştirilmesinede karşıyım zira kişiselleştiriliyorsa bu insanlarda bir sıkıntı var derim (ya bu işi bilmiyo yada sadece sanalda takip ediyo ) gibi saygılar BEYAZKARTAL

jpcj7' Alıntı:
Eline sağlık ustam araç çok vahşi görünüyor bide sorumvar araca boya atılacakmı ve 40" lastiklere ne zaman geçeceksiniz?

sayın arkadaşım biz şu ana kadar aracın ön montajını yapıyoruz yani aracın bütün sitemlerini mote edip çalışr duruma getirdiğimizde sökülüp eksik kalan yerleri mesela gizli yerlerdeki kaynakları yapılacak boya işnide o zaman yapacağız sonra asıl mondajını gerçekleştirip araziye gerçek teste tabi tutacaz 40 lastikleride bundan sonra takıcaz saygılar

şaban.usta' Alıntı:
sayın arkadaşım biz şu ana kadar aracın ön montajını yapıyoruz yani aracın bütün sitemlerini mote edip çalışr duruma getirdiğimizde sökülüp eksik kalan yerleri mesela gizli yerlerdeki kaynakları yapılacak boya işnide o zaman yapacağız sonra asıl mondajını gerçekleştirip araziye gerçek teste tabi tutacaz 40 lastikleride bundan sonra takıcaz saygılar
bol fosforlu bir turuncu yakışır diye düşünüyorum, kolaylıklar dilerim.

yavuz-çelikel' Alıntı:
bol fosforlu bir turuncu yakışır diye düşünüyorum, kolaylıklar dilerim.

olabilir yavuz bey amma ben aracın manevi sahibiyim asıl diğer ortağın ne istediği önemli olan o renk olayı örnrkteki rengi düşünüyoruz saygılar

daisuki' Alıntı:
yeni resimler yok mu acaba :smiley: ??

bu ürünün son resimleri bitmiş halini götern resimler

100_0910.JPG

100_0929.JPG

100_1021.JPG

100_1065.JPG

100_1121.JPG

benzin deposunuda hallettik bir kaldı radyetörler onları sipariş ettik kargoda büyük bir ihtimalle yarın elimizde olur yarın akşamda onların davlunbazını yapıp monte ederiz kısmetse

Görüntü0342.jpg

Görüntü0339.jpg

Görüntü0348.jpg

Görüntü0350.jpg

Görüntü0352.jpg

Her adımı dikkatlice takip ettim.Sizi hayranlıkla izliyorum.Kolaylıklar dilerim

Merhaba,

Efsane bir çalışma. Bu aracı off-road yarışlarında görmeyi çok isterim. Türkiye'de yeni bir akım başlatabilirim.

Kolaylıklar, başarılar dilerim.

GokhanHizal' Alıntı:
Merhaba,

Efsane bir çalışma. Bu aracı off-road yarışlarında görmeyi çok isterim. Türkiye'de yeni bir akım başlatabilirim.

Kolaylıklar, başarılar dilerim.

teşekkürler sayın arkadaşım ben bir yıldır bu araçların yarşmalarını takip ediyorum ve o kadar alıştımki bunların o korkusuzca dağlara kayalara dare yataklarındaki o tehlike dolu adrenalin yüklü tırmanışlarını
bunlar off-roadın tehlikenin adrenalinin göbek adını oluşturuyorlar bunları izliyen birisi normal arazi araçlarıyla yapılan off-road yarışmaları adamı kesmiyor onlar oyuncak gibi geliyor insana yurt dışında özellikle abd de bu bir sektör haline gelmiş zaten kadınlar bile bunları erkekler kadar gözü kara bir şekilde kullanıyorlarya bizim türk kadınlarıyla değerlendirdinmi bizim kadınlarımız henüz tırafikte bile emekleme dönemini yaşıyor gibi geliyor bana şimdi bizim ülkemizdeki off-road araçlarını ben ilgiyle takip ettiğim kadarıyla yalnızca en güçlü araç kiminki en güzel araç kiminki en pahalı arazi aracı benimki gibi kategorilerle yarışıyorlar araçlar pırıl pırıl çizik dahi oluşmadan yarışı tamalıyorlar bizde bu off-road işne kıysından köşesinden girelim dedik amma ben bu işin anormal yönünden girelim dedin en uç noktadan ve bunu ön pilanda tutum bu aracıda temamen el yapımı arazi aracı olatarak tasarladım bunu beğenmiyen olabilir çirkin bir şey diyebilirler başkalarının gözünde değersiz olabilir amma bunu arazide yarışlarda görücez o zaman belli olacak off-rod a uygunmu değilmi bakalım zaman neyi gösterecek dediğin gibi belki bir akım başlatabilir bunu zaman gösterecek adamlar bir off-road yarışması düzenliyorlar o yarışlarda o araclar neredeyse hurdaya çıkyor her yeri vuruk ezik amma adamların araçları hepsi çelik barlarla donatılmış sağlamlığa o kadar önem veriyorlarki o araçlar tepelerden yuvarlanıyor hiç kimsenin burnu bile kanamadan tamamlıyor yarışları bu bir sitem değil adamlar kendilerini aşmışlar senin anlıyacağın kal sağlıcakla

100_1999.JPG

100_2001.JPG

100_2002.JPG

Bu aracın yuk dağılım oranı kilo alarak nedir?
Yani ön taraftaki yere basan kilo ile arka kısımda yere basan kilo eşit yada dengelimi?

Bana arka kısmı çok hafif tümseklerde arkası çık zıplayacak gibi geliyor.. Arkası zıplayan araçların sonu malesefki çogu zaman hoş olmayan direksiyon hakimiyeti kaybedilmesi eylemiyle sonuçlanıyor.

Sankın yanlış anlamayın, tamamen sizin yapmış olduklarınıza katkıda bulunmak amacıyla bunlardan bahsediyorum.

Kolay gelsin.

boxeralfa' Alıntı:
Bu aracın yuk dağılım oranı kilo alarak nedir?
Yani ön taraftaki yere basan kilo ile arka kısımda yere basan kilo eşit yada dengelimi?

Bana arka kısmı çok hafif tümseklerde arkası çık zıplayacak gibi geliyor.. Arkası zıplayan araçların sonu malesefki çogu zaman hoş olmayan direksiyon hakimiyeti kaybedilmesi eylemiyle sonuçlanıyor.

Sankın yanlış anlamayın, tamamen sizin yapmış olduklarınıza katkıda bulunmak amacıyla bunlardan bahsediyorum.

Kolay gelsin.

teşekkür edrim paylaşımınıza benimde bu konuda önlem olarak yük dağılımını ayrı ayrı değerlendimemi gerektirecek çünkü aynı basınçtaki amortüsör sistemiyle dizayn edersek bu sonuç çıkacak fakat bu yük dağılımını ben elezonları büktrürken bunu dikkate alacağım zaten öne basan yük değişmiyecek 880-900 kg arkaya basan yükse şu an itibarıyla 620 kg toplam ağırlığımız 1500 kg fakat alt karter ve şasi koruma lavhaları konunca bu oran değişecek saygılar

Difransiyellerin arası (ön arka aks aralığı) çok geniş gibi geliyor fotolardan.. Tabi lastikler, helezonlar ve diger aksamlar gelince yeniden bakmak lazım. Sonuçta yarım, tamamlanmamış bir yapı var karşımızda.

Yakıt deposu olarak, bildiğim kadarıyla bu tip araçlarda devrilme, delinme vs. durumlarına karşı esnek silikon tarzı bir malzeme kullanılıyor. Belki bu konularda biraz hassas olduğum için yagın tertibatı gibi bu tip araçlarda hayati önem arz eden kısımlarıda yakın zamanda yapacağınızı umuyorum.

Kısa sürede tamamlanması dileklerimle.. Kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR