Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,894
Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

yavuz-çelikel' Alıntı:
saçtan yapılan shifter (vites kolu) randımanlı çalıştımı?

gayet güzel çalışıyor problem yok senin saç dediğin malzeme 2 mm 304 cırom silis hazır satılanları bir incele bakalım ne malzeme kullanılıyor

100_1731.JPG

Etiketler

Şaban ustam, sorulan sorulara gerilip öyle cevap vereceksen paylaşma istersen yaptıklarını.Kolay gelsin size.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Şaban ustam, sorulan sorulara gerilip öyle cevap vereceksen paylaşma istersen yaptıklarını.Kolay gelsin size.

Ben kendisine uygun bir dille izah etmeye çalıştım ancak kendisinin yapısı böyle anlaşılan, ben daha soru sormam.

Konu altında kendisine sadece övgü dolu mesajlar yazılabilir.

moonwalker_arc' Alıntı:
Ben kendisine uygun bir dille izah etmeye çalıştım ancak kendisinin yapısı böyle anlaşılan, ben daha soru sormam.

Bilmiyorum, anlayamadım ben.Övülecek şeyleri övewrizde, beğenmediğimizi söylerizde.Bunu öğrentti büyükler.Araç güzel, 3,5 mm et kalınlığındaki çekme boruyuda, cr-mo içeriklisinide, 304 cr-ni levhayıda bilirim.Shifterle 10 sene kadar önce drag için uğraştım, yarış zamanı ısmarladığımız parça gelmeyince. Tecrübeme dayanarak gayri ihtiyari sordum.Ne bileyim böyle algılanacağını?

yavuz-çelikel' Alıntı:

kusura bakmayın yapılan işleri biraz küçümser mahiyette yorular yazılınca benimde biraz gerilmem doğaldır sanırım yani bunca yapılan işlerin özellikerini sağlamlığını yazarak vede görsel olarakta sizlerin değerlendirmesine sunuyorum bunları incelemeden yapılan yorumlar beni biraz üzüyor

bu yorumu yazarken iki yorum daha geldi arkadaşlar ben yıllardır bu tür teknik mekanik motor işleriyle oğraşıyorum kendi çapımda her şeyi araştırır bilgilenirim ve yaptığım bütün işlerin en iyisini yapmıya çalışırım yaptığım işleri görenler çok beğenirler amma ben o yapılan işlemde bir hata veya yalnış gördünmü o beğenileri yok sayar bozar yeniden yaparım bunları birilerinin öğgüsünü kazanmak için yapmam yaptığım işin ninimum hata payıyla çıkmasını sağlamak için yaparım arkadaşlar ben ünüversite makina mühendisliği bolümünden mezun biri değilim bazı yabancı terimleri bilmem avrupa hayranı biri değilim her şeyi türkçe okur türkçe yazarım ilkokul mezunu biriyim bu aracında ne oto ket programı nede ölçü birimleri hiç bir fikir verecek bilgi mevcut değil ben bu aracı nick mi dir nedir oradaki küçük resme bakarak ölçülendirdim o kapalı olan yerlerin altında kalan alanda ne gibi uygulama var onlarıda hayal gücümü kullanarak çıkardım bu aşamaya kadar getirdim vede kimseden öğgü almak için yapmadım bunları bu bir prtotip üzernde yapılan çalışmaların aksine sıfırdan tamamen emek verilerek üretilen bir çalışma ülkemizde yapılmadığını gördüm vede bu tür işlere meraklı olabilecek arkadaşlara cesaret verir diyerek bunları bu sitede paylaşıyorum hepinize saygılarımı sunuyorum

şaban.usta' Alıntı:
kusura bakmayın yapılan işleri biraz küçümser mahiyette yorular yazılınca benimde biraz gerilmem doğaldır sanırım yani bunca yapılan işlerin özellikerini sağlamlığını yazarak vede görsel olarakta sizlerin değerlendirmesine sunuyorum bunları incelemeden yapılan yorumlar beni biraz üzüyor
eyvallah ustacım, kızmazsan bir soru daha sorucam:smiley:
Shifter'in alt mekanizmasınıda sizmi yaptınız.

yavuz-çelikel' Alıntı:

sağolun arkadaşım beni kimsenin öğmesinide poh pohlamasınıda istemiyorum ihtiyacımda yok zaten ben çalışmamı yapar ortaya çıkan sonucu burada paylaşırım merak edersen takip eder yapılan çalışmayı görür bilgilenirsen sevinirim teşekkürler

şaban.usta' Alıntı:

Şaban ustam sinirlenmeyin rahat olun. Yaptığınız çalışmayı burda kimse küçümsemez. Oldu da densizin biri çıkarda küçümsemeye kalkarsa zaten gerekli cevabı çok iyi verisiziniz eminim.
ilk günden beri paylaşımını takip ediyorum. Burda yapılan yorumları öz eleştiri olarak görebilirsiniz. Bu platformda yaptığınız proje ile ilgili bilgi ve merak sahibi birçok kişi var. Sizin yapılan yorumları eleştiri olarak görmenizden dolayı inanın birçok kişi tebrik dahi yazmıyordur. Benimde yazıp sildiğim çok mesajım oldu.

Yukardaki açıklamayı yapmanız yerinde oldu.

whiteagle' Alıntı:
Şaban ustam sinirlenmeyin rahat olun. Yaptığınız çalışmayı burda kimse küçümsemez. Oldu da densizin biri çıkarda küçümsemeye kalkarsa zaten gerekli cevabı çok iyi verisiziniz eminim.
ilk günden beri paylaşımını takip ediyorum. Burda yapılan yorumları öz eleştiri olarak görebilirsiniz. Bu platformda yaptığınız proje ile ilgili bilgi ve merak sahibi birçok kişi var. Sizin yapılan yorumları eleştiri olarak görmenizden dolayı inanın birçok kişi tebrik dahi yazmıyordur. Benimde yazıp sildiğim çok mesajım oldu.

Yukardaki açıklamayı yapmanız yerinde oldu.

teşekkür edrim zaten bu şekilde algılıyorum amma bilmiyorum benim yapım bu erhalde mesleğim icabı yıllardır müşterilerimede bazı olumsuzlukları izah etme tarzımdan olsa gerek çünkü hep olumzuz lukları dile getiriyorlar durumu izah etmek için bu şekilde kesin ve net konuşurum bu proje işini benim kafama sokan damadım o bile bazen benim ileri sürdüğüm fikire muhlefet ediyor amma beni fikirimi tam olarak anlıyamadaığından kaynaklanıyor bu durum bazen onu bile kovuyorum yanımdan kızıp ikli gün çalışmaya ar vediğim bile oluyor neyse kafanızı şişirdim bu gün benim işler beni beklr ben çıkıyorum hepinize sevgiler büyüklerime saygılar kalın sağlıcakla

moonwalker_arc' Alıntı:

yok şaban ustamı şahsen tanırım aslında övgüyle filan pek işi olmaz ve gerçekte her yeni fikre açıktır ve fikiri avışverişine bayılır . amma birde şöyle gerçekler var hayatında topa vurmamış bir adamın kalkıp bir eleştirmen olupta sergenin futbolculğunu eleştirmesi nekadar sergeni kızdırırsa bizim şaban ustamızıda arazi aracı olmayan kaynak makinası tutmasını bilmeyen malzeme tanımayan bir çok kişi eleştirince oda sert usluba dönmüş kendince ama sizinde projelerinizi görünce tanıyınca eminimki daha relax fikir alışverişleri yaşarsınız saygılar ben şimdi gideyim CANAVARın son durumuna çıplak gözle bakayım ;D ;D

ersel' Alıntı:
hayatında topa vurmamış bir adamın kalkıp bir eleştirmen olupta sergenin futbolculğunu eleştirmesi nekadar sergeni kızdırırsa bizim şaban ustamızıda arazi aracı olmayan kaynak makinası tutmasını bilmeyen malzeme tanımayan bir çok kişi eleştirince oda sert usluba dönmüş kendince
bu yazılanlar benim için yazılmamıştır diyip geçiyorum.

a be şaban ağam sen neden böyle araretli araretli konuşursun ki.bilmezmizin burası paylaşım yeri ve trakya insanının yapısını bilen var bilmeyen var.onun için derim ki gerçekten işin ehli olanların sözünü dinlemeli yavuz bey gibi mesela bilmeyenlerinkini de daha öğrenecek yaşayacak çok şeyi var deyip küçük bir tebessümle geçiştirmelisiniz bence.saygılarımla ellerinize sağlık kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR