Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan şaban.usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 887
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,708

Etiketler

Ynt: Amerikan Versiyonu Buggy Yapımı

hoşbulduk şaban ustam şimdi muayneye götürüyorum benim kocaoğlanı oradan yanıan uğrarım inşallah

süper:smiley:
sağlıcakla kullanın:smiley:
ustamın sunumu da süper:smiley: onu da es geçemeyeceğim.
değme televizyonculara taş çıkaracak akıcılıkta konuşuyor:smiley:

zapatista' Alıntı:
süper:smiley:
sağlıcakla kullanın:smiley:
ustamın sunumu da süper:smiley: onu da es geçemeyeceğim.
değme televizyonculara taş çıkaracak akıcılıkta konuşuyor:smiley:

sağolun arkadaşlar televizyoncu sunuculuk filan bizim işimiz değil yahu kendi çektiğim kamaranın karşısında bile iki cümleyü zorlanmadan kuramıyorum yani beyin gücünü bedenimizle gayet güzel oluyor amma konuşarak bir şeyler yapmak bizim işimiz değil saygılar

harika gidiyor şaban abi maşallah hız kesmeden devam
direksiyon sistemi gerçekten harika oldu ve sanıyorum ki TR de ilk defa offroad aracında kullanıldı

__ C J 7 __' Alıntı:
harika gidiyor şaban abi maşallah hız kesmeden devam
direksiyon sistemi gerçekten harika oldu ve sanıyorum ki TR de ilk defa offroad aracında kullanıldı

vallahi sezgin bey kardeşim bu kadar kapsamlı ve tamamen el yapımı bir offroad buggy yapılmadığı için tabiki kullanılmamıştır çünkü diğerlerinde kullanılan sistem hdro mekanik olduğundan bu sisteme ihtiyaç olmuyor bizim araç özel imalat olduğundan aracın engel aşmadaki yüksek salınım yapmasından dolayı bu sistemin dışında başka alternatif yok bu sistemi kurmak şart saygılar

DSCF1356.JPG

Görüntü0339.jpg

Ustam bakıyorumda proje bir hayli yol almış,finale gelmişsin.
Hadi bakalım kolay gelsin.

Yaptığınız işi taktir ederek takip ediyorum.
Direksiyon sistemi takıldığından beri gözüme çarpıyor..

Öndeki piston darbelere karşı çok açıkta değilmi?
Su geçişlerinde pistonun keçelerinden hidrolik sisteme su alma durumu olmazmı?
Rot cubuğu darbelere açık olduğundan, herhangibir olumsuzluk yaratmazmı?

Çift kollu piston kullanılarak, rot cubugu kullanılmadan yapılan sistem daha iyi ve verimli olmazmıydı?

Kesinlikle yaptığınız işe saygım sonsuz.

moonwalker_arc' Alıntı:
Şaban ustam yay amortisör olarak ne kullanacaksınız ?

arkadaşım daha önce bu konuyu açıklamıştım zannedersem hdro amortisör 1 mt açık pozisyonda 50 st stork mesafesi olan bir amörtüsör kullanıcam

Görüntü0318.jpg

boxeralfa' Alıntı:
Yaptığınız işi taktir ederek takip ediyorum.
Direksiyon sistemi takıldığından beri gözüme çarpıyor..

Öndeki piston darbelere karşı çok açıkta değilmi?
Su geçişlerinde pistonun keçelerinden hidrolik sisteme su alma durumu olmazmı?
Rot cubuğu darbelere açık olduğundan, herhangibir olumsuzluk yaratmazmı?

Çift kollu piston kullanılarak, rot cubugu kullanılmadan yapılan sistem daha iyi ve verimli olmazmıydı?

Kesinlikle yaptığınız işe saygım sonsuz.

ilginize teekkür ederim öncelikle burada bir yanılgıya düşüyorsunuz çünkü fotonun kamera açısını dikkate almadan değerlendiriyorsunuz aracın dingil yüksekliği nedir yani engel geçme yüksekliği nedir sizin dingil mesafesidir bu mekaniklerde sizin dingilinizin maksimum 10-15 st daha yüksekteyse ne gibi problem teşkil edecek merak ettim hdrlik liftin su alıcagından bahsetmişsiniz bu liftlerin yapılış özellikleri hakkında bilgi sahibi olmadığınız kanısına vardım bu sitemlerde sızdırmazlık hat safhadadır ki 175 bar st mt küp basınç uygulanıyor bu basıncı kacırmıyan keçe hiç basıç olmıyan suyu nasıl sızdıracak merak ettim bunların üratimi pasa karşı özel kromajı malzemeden üretildiği için sudan etkilenip pas yapma diye bir şey sözkonusu bile değildir saygılar

Görüntü0200.jpg

Alttan değil, önden gelecek olan darbelerden bahsetmiştim. Fotograflardan bakınca, ön kısımdan alacağınız bir darbe ile önce rot kolu daha sonra piston zarar görür kanısına vardım.

Pistonlar su içerisinde çalışmaya uygun tasarlanmışsa sıkıntı olmaz.

Çift kollu piston kullanımı olsaydı, hem rot kolu ortadan kalkar, hemde piston çarpmalara karşı daha az hasar gorebileceği yere konumlandırılabilirdi.

Kolay gelsin.

boxeralfa' Alıntı:
Alttan değil, önden gelecek olan darbelerden bahsetmiştim. Fotograflardan bakınca, ön kısımdan alacağınız bir darbe ile önce rot kolu daha sonra piston zarar görür kanısına vardım.

Pistonlar su içerisinde çalışmaya uygun tasarlanmışsa sıkıntı olmaz.

Çift kollu piston kullanımı olsaydı, hem rot kolu ortadan kalkar, hemde piston çarpmalara karşı daha az hasar gorebileceği yere konumlandırılabilirdi.

Kolay gelsin.
[/quote

arkadaşım bu aracın önden yaklaşma mesafesi 30-40 st arkadan uzaklaşma mesafesi merkezin yarı çapıdfır bunu kulanacak adam bunları göz önünde bulundurur erhalde diğer konuları es geçiyorum onlar teknik konular bu aracın yapımını gerçekleştiren düşünceler onlarıda değerlendirmiştir erhalde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR