Amatör Lisansım Olmadan Amatör Telsiz Kullanabilir miyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yerbezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,838
Ynt: Amatör Lisansım Olmadan Amatör Telsiz Kullanabilir miyim?

wouxun ile uydu bağlantısı da yapılabiliyormuş burda uydu üzerinden yapılan bir görüşmenin kaydı var

http://w1med.net/blog/media/blogs/a/Wouxun_AO-27_6-17-10_1853UTC.mp3

Etiketler

Anladım, çok teşekkür ederim.
Sanırım çok daha yaygın olduğu için wouxun u tercih edeceğim.
Yurtdışında frekans aralığı çok değişken wouxun lar satılıyor
hatta 136-174MHz & 216-280MHz olanı bile var.
Bu frekanslar CB frekanslarını barındırmıyormu içinde.

http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=104294

ben 136-174MHz & 400-470MHz olanını sipariş vereceğim
birde 136-174MHz & 400-480MHz olanı var 3 dolar daha pahalı,

youtubeda bir adam software ile frekansları genişletmiş ve cihazı 121-200mhz & 205-500mhz mhz arasında çalışabiliyo.
buda yukarıdaki linkteki 136-174MHz & 216-280MHz olanda ekstradan bir devre yada kristal olmadığını gösteriyor, sadece ayar meselesi.
ileriki tarihlerde illaki yaygınlaşacaktır bu frequency expansion programları.
Sanırım wouxun unda bilmediğimiz daha çok özelliği var.

Videosu bu

http://www.youtube.com/watch?v=ej93D6txL6M

arkadaşlar bu tür cihazları kesinlikle mevkiniz yada rütbeniz ne olursa olsun kullanma belgesi sınavına girip hak etmediginiz sürece kesinlikle kullanma ve taşıma yetkiniz yada amatör frekansda çıkış yapma yetkiniz yoktur.yapanlar hakkında da 2 ile 6 yıl arasında hapis istemi ile yargılanırlar.amatör belgesi almış bir operatör ise amatörler için ayrılmış frekanslar dışında dinleme yada gönderme yapma hakkına sahip degillerdir.
kaldı ki amatör telsiz kullanma belgesi almak o kadar da zor degildir.küçük bir çalışmayla hak edilebilir.
umarım ülkemizde de amatör telsizcilerin sayısı artar.çünkü dünya ülkelerine kıyaslarsak bizdeki amatörler devede kulak kalıyor.
tüm amatörlüge hevesli arkadaşlarım bir an önce sınavlara hazırlanıp sınava girsinler ve belgelerini aldıktan sonra bir telsiz edinsinler

TACLY
73'ler

arkadaşlar bu tür cihazları kesinlikle mevkiniz yada rütbeniz ne olursa olsun
kullanma belgesi sınavına girip hak etmediginiz sürece kesinlikle kullanma ve taşıma yetkiniz yada amatör frekansda çıkış yapma yetkiniz yoktur.

yapanlar hakkında da 2 ile 6 yıl arasında hapis istemi ile yargılanırlar.
BU HANGİ KANUNDA YAZIYOR BAYAĞI MERAK ETTİM

SANKİ BİRİSİ TA CLY ARASINDAKİ Nİ UNUTMUŞ GİBİ...NURETTTİN BEY

amatör belgesi almış bir operatör ise amatörler için ayrılmış frekanslar dışında dinleme yada gönderme yapma hakkına sahip degillerdir.( BU YANLIŞ )

kaldı ki amatör telsiz kullanma belgesi almak o kadar da zor degildir.küçük bir çalışmayla hak edilebilir. ( DOĞRU )
umarım ülkemizde de amatör telsizcilerin sayısı artar.çünkü dünya ülkelerine kıyaslarsak bizdeki amatörler devede kulak kalıyor. ( DOĞRU )
tüm amatörlüge hevesli arkadaşlarım bir an önce sınavlara hazırlanıp sınava girsinler ve belgelerini aldıktan sonra bir telsiz edinsinler ( DOĞRU )

TACLY
73'ler

Fakat belgeyi aldıktan sonra kaç kişi ile konuşabilecekler o soru işareti işte...
bu konuda bir yazı okudum geçen gün bir telsiz web sitesinde , size de tavsiye ederim okuyun

saygılarımla[/b]

WOUXUN a gelince 136 -174 / 400-480 normal olarak Türkiye'de kullanılan band dır.
bunun dışındakiler yasal değildir. ve birşey bulamazsınız ( TRUNKLAR ve LİNKLER dışında )

umutkaptan' Alıntı:
Ali aksoy sen bu doğru yanlışı hangi kanuna göre veriyorsun?

5809

Kanunlar degisti yonetmelikler degisti bir acip lutfen tekrar okuyunuz.

Burada var

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58627.msg691484#msg691484

Bendekiler biraz uzun

Sağolsun arkadaşımız bunları derlemiş toplamış

Umut kaptan siz aselsan bayisisiniz ve Bölge de çalışan bir amatör sünüz

lütfen konuşma tonunuzu değiştirin
yaşınız benden ufak olduğu halde, küçümseme seziyorum yazılarınızda...

amatör ve telsizci olmanız her şeyi ( deniz telsiz zabiti ) bildiğiniz anlamına gelmez
ben hergün değişen ve bakanlıktan bana gelen REGA çıkışlarını okuyorum
yani aramızdaki fark bu..

Şöyle söyliyeyim BTK ve RTÜK dahi benim bildiklerimin bazılarını bilmiyor
bilse idi sorduğum sorulara , yazdığım yazılara cevap vermek için 17 aydır beklemezdi..
hala aradığımda .." araştıryoruz" deniyor...

( Örnek : Simplex Repeater ve GMRS Telsiz konusunda herkes ahkam kesiyor ama ortada hiçbir kanun yok var ise buyrun )
konuyu inceleyenler bile kendi SPEKTRUMLARINI bilmiyorlar ,

BAZI Radyo amatörleri ise belgeyi alınca kendilerini Telsiz polisi zannediyorlar , o belgeden bizde var ama hiç reklam yapmıyoruz.

Birde siz Trac Gölcük Şube Başkanı sınız ... siz hiç olmaz sa bunu yapmayın...!!!

ne demek istediğim herhalde anlaşılmıştır.

saygılarımla
Ali Aksoy

"lütfen konuşma tonunuzu değiştirin
yaşınız benden ufak olduğu halde, küçümseme seziyorum yazılarınızda..."

Daha önce size bey diye hitap ediyordum.Siz bana sen diye hitap edince bende aynı şekilde cevap verdim.

"amatör ve telsizci olmanız her şeyi ( deniz telsiz zabiti ) bildiğiniz anlamına gelmez"

Benzer birkaç meşguliyetim daha var.Peki ali aksoy kimdir.Şu gizemli herşeyi bilen adam havasını dağıtta

Umut Bey ; herşeyi heryerde yazmak ve konuşmak olmuyor

sizde beni tanırsınız "belki " bende sizi tanırım
sen kelimesini belki yanlışlıkla yazmış olabilirim...

çok kızmadı isem veya kafam dalmadı ise bildiğiniz gibi kolay kolay kimseye SEN demem bu yılların alışkanlığı ( PROTOKOL )
bildiğiniz gibi , HAVADA RÜTBE ,İSİM YOKTUR , MAKAM VARDIR

bunun gizem ile alakası yok
herkesin bir işi var , bunun dışında vaktimiz olduğunda da birkaç kişiye TELSİZCİLİK ve TELSİZ OPERATÖRLÜĞÜ hakkında birşeyler öğretebilirsek ne mutlu bize

böylece gerçek amatörler ile bazı kendini amatör zanneden , sizin ve benim tanıdığım hatta daha fazla kişinin tanıdığı
cebinde belgesi olupta hiş bir işe yaramayan , VHF ile UHF bile birbirinden ayıramayanların yapacağı işi biz yapmış oluyoruz..

bildiğiniz gibi , sadece iş olsun diye bu belgeyi almış kişiler var..

onun için ben hiç olmazsa burada olduğum gibi olayım da , rahat edeyim
zaten adımız çıkmış dokuza , inmez sekize ..
ben kimim sorusuna cevap en kısa şekilde şöyle olabilir " ÇAT ORDA , ÇAT KAPI ARKASINDA"

belki bazı kelimeler ve üsluplar sert gibi gözüksede , bunlar karşı tarafın hataya düşmeden önce onu önlemek için , sert çıkış ile kesin kesme harekatıdır. ( HAMLE ).

yani nasreddin hoca misali " gel seni bir güzel döveyimde , testiyi kırma" gibi
yani hata ettik ise af ola .....

görüşmek üzere
iyi akşamlar
saygılarımla

Belgesiz telsiz kullan hapise gir ..

Neden bu kadar sıkıyorlar bu konuyu ?

Günaydın:
Saat 06:26

QUANSHENG TG UV 2 test çalışmasına başlayan arkadaşlarımız var İSTANBUL'da

tahmin ediyorum ki 1 haftaya kadar web ( İstanbul Telsiz ) web sitelerinde

WOUXUN , KIRISUN, HYT ve QUANSHENG ile ilgili Telsiz markaları ve karşılaştırmalar ile ilgili sonuçları yayınlıyacaklar

görüşmek üzere

Ben de wouxun aldım, merakla bekliyorum test sonuçlarını,
Testi Tevfik abi mi yapacak, kendi sitesinde Wouxunla ilgili bir yazısını okumuştum.

DOSTLAR..

şimdi ben a-b grubu belgeyi almayı başarsam edirnedeki evimde bulunan telsizimle iş için gittiğim kars tan konuşmam mümkün olacakmı. Kardeşim kaptan hint okyanusunun ortasında gemi ile konuşabilirmiyim. Bide bu belgeyi aldım iş bittimi süresi varmı ne biliyim her 3 yılda bir tekrar yenileme sınavına girmen lazım derlermi.

Amatör olmaya talip acemi sorularım için cevaplarınıza şimdiden teşekkürler.

Sevgili hemşerim;

Eğer evdekilerde amatör olursa evle ,meslektaşım kardeşiniz de amatörse okyanustan onunlada konuşabilirsiniz.Bunun İhtiyacınınz olan HF bandında çalışan cihazdır bunu kullanmak için gerekli olan A sınıfı ehliyettir.

ProntoBasso' Alıntı:
Ben de wouxun aldım, merakla bekliyorum test sonuçlarını,
Testi Tevfik abi mi yapacak, kendi sitesinde Wouxunla ilgili bir yazısını okumuştum.

Mert bey ; Konu doğrudur ,
Çeşitli markaların raporlarını yakında siteye koyacaktı,
çok fazla olduğundan , listelemek zor olabilir.

Tevfik bey bu konuda uzmandır.
çeşitli cihazların performansını zorlar en iyi ve en kötü durumda nasıl kullanılır konusunda tektir.

öyle herkesin dediğini yapmaz , kendi bildiğinden şaşmaz , yıllardır tanırım , bugüne kadar yanıldığını görmedim,
Televizyon , Radyo ve Telsiz konularında rakibi yoktur

Saygılarımla
Görüşmek üzere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR