Ynt: Amatör Lisansım Olmadan Amatör Telsiz Kullanabilir miyim?
ali aksoy' Alıntı:
İhsan Bey
İyi akşamlar
arkadaşımız sağolsun hala 2813 lerde dolaşıyor
onun MÜLGA olduğunu bilemediği için
hala hangi kanunlara giren maddelere hangi mahkemeler bakar öğrenemedi..
2 yıla yakındır , anlatıyorum fakat hala aynı yerdeyim..
KARA TELSİZ OPERATÖRLÜĞÜ BELGESİ KALDIRILDI
18 Temmuz 2009 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 27292
MADDE - 3
FIKRA - 3
(3) Amatör telsizcilik belgesine sahip gerçek kişiler, doğal afetlerde, beklenmedik olaylarda ve bunların tatbikatlarında can ve mal emniyeti ve milli güvenlik ile ilgili olarak mahalli, bölgesel veya yurt çapında acil durum ve afet haberleşmesini koordine eden ilgili kuruluşlara yardım faaliyetlerinde bulunabilirler
Bu madde Kamu Kuruluşlarına ( www.istanbultelsizmerkezi.com ) Yardım için yeterlidir diyorum , maalesef arkadaşlar hala bu konuda ısrar ediyorlar
onun için artık ben üzerinde durmamaya karar verdirm
Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı
1968-2010
Saygıdeğer Ali Bey ;
Bence çok ama çok önemli işler yapıyorsunuz;
İnsanlara amatör telsizcilik merakını aşılamak,
Onların ilgilenmelerini sağlamak ve sorularına cevaplar bulmak son derece değerli bir iş.
Zira Amatörlüğün ne kadar önemli olduğu 1999 depeminde ortaya çıktı.
Fazla ileriye gitmeyelim;
Geçen yıl İkitelli Basın ekspres yolundaki sel baskınından bir gsm operatörü de etkilemiş ve bölgedeki iletişim ağı önemli ölçüde çökmüştü.
Doğal afetlerin medeniyete olan üstünlüğünü gösteren bu örnekler amatör telsizciliğin önemini bir kez daha ispatlamştır.
İşte amatör telsizcilik o zor anlarda insanlığın umut ışığı ve kurtuluş anahtarı olabilecek vazifeler üstlenecektir.
Onun içindirki;
Bu işi topluma anlatmak ve ilgilenenlere yardımcı olamak kanatimce önemli bir görevdir.
Kazanılan bir cihaz ve bir insan onbinlerin kurtuluşu olabilir.
İnsanları bu işin zorlukları ile korkutmak yerine bilinçlendirerek öğretmek tüm toplumun faydasına olacaktır.
Zaten gelişen teknoloji karşısında kolluk kuvvetleri de bu alandaki iletişim faliyetlerini ya daha güvenli biçimlere sokmuş ya başka enstürümaları oyuna alıp, böylelikle bu sahayı neredeyse tüm bakirliği ile amatörlere bırakmışlarır.
Kanatimce Amatörlerin geriye kalan tek ihtiyacı basit ve sarih yazılmış yasalardır.
Bu yasaların çıkması için yapılacak çalışmalar önem arz etmektedir.
Depreme hazırlık çalışmaları altında bu iş yürütülebilir.
Saygılarımla