Amatör Lisansım Olmadan Amatör Telsiz Kullanabilir miyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yerbezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 132,843

Etiketler

Ynt: Amatör Lisansım Olmadan Amatör Telsiz Kullanabilir miyim?

en güzeli işte ben basında çalışıyorum iyi ki almışım allah korusun bir kaza falan olur.Kurtarıcımız olur elimdeki cihaz

Yıllar once uzunnn süre halk bandı kullandım şimdi amatorlük hevesi var. bende ilk sınava girmeyi dusunuyorum fakat işletme ve yönetmelik bölümlerini çalışarak anladık diyelim de teknik konusunda hiç bilgim yok, ya nasıl yapıcaz bu işi ya sınavda hiç mi yardımcı mardımcı olunmuyor acaba

türkiye radyo amatörleri cemiyeti kamu yararına çalışan dernek olarak kabul edilmiştir.Devlet kurumlarından atıl vaziyette bulunan,miladını dolmuş ,hurdaya ayrılan araç ve gereçleri alıp amacında kullanabilirler.Hangi illegal bunu yapabilir.Ve 2813 sayılı kanun hala yürürlükte eğer kaldırılırsa amatörlükte kaldırılır.Çünkü amatör telsizcilik tanımı orada yapılmıştır

Bizim zamanımızda henüz 2813 sayılı yasa yokdu muhabere yapmak için akşam yapdığımız cihazı sabah sökerdik.Bazı amatör arkadaşların yapdığı gibi hurdadan temin edilen cihazlar binbir meşakkatle onarılır ,parça temini için ona buna yalvarılırdı..Zaten amatör sınavlarında işletme haricindeki soruların genel ağırlığıda elektronikdir...Bu konuda kendini yetiştiren nice amatör meslek sahibi oldu bir kısım amatörler ise Türk Amatörünün sesini dünyaya dinletiyor..Baziları ise hala halk bandı kültüründen kendini kurtaramadı sadece bantda muhabbet ediyor.Birde tüccar amatörler var.. Bazıları ise Yurtdışından kaçak getirtdiği telsiz cihazını GEZENBİLİR' de radyo amatörü olacak arkadaşlara tavsiye ediyor..Türkiye'den Radyo Amatörü Manzaraları.....

Amatör telsizciliğe merak salan herkesin herşeyi bulabilceği yorum ve fikirler burada mevcut,elinize sağlık.

Evet ercan bey
Bir CB TX Kristali için 1 hafta herkesden dilendiğim günü hatırlarım

O zamanlar CB ye röle yapıyorduk
veya özel frekans yaratırdık aynı frekans içinde

herkesin elinde CB için RX ve TX kristalleri olduğu halde vermezdi
ALTIN değerinde idi Kristal

Şimdi ise herşey var...

Görüşmek Üzere
Saygılarımla

Selamlar arkadaşlar, günlerdir amatör telsizle ilgili yazılar, forumlar okuyorum, geçen hafta aldığım CB telsiz beni telsizciliğe inanılmaz ısındırdı ve hemen amatör telsizcilik için araştırmalara başladım, trac'ın sitesinden kitap sipariş vericem ve kasım ayında yapılacak sınava girmeyi planlıyorum.
Konuyu okudum gerçi ama WOUXUN KG-UVD1P cihazı fiyatının uygun olmasından dolayı tercih edicem sanırım, hakkında birçok kullanıcı değerlendirmesi okudum, yurtdışı forumlarda kullanan herkes çok memnun.
Sormak istediğim bu cihazın üzerimizde yada arabada bir denetim esnasında polis yada jandarma tarafından görülmesi durumunda lisans sahibi olsak bile suç işlemiş muamelesi mi görürüz, yani bu cihazı alıp evden çıkartmamakmı lazımdır başımızın ağrımaması için.

ProntoBasso' Alıntı:
Selamlar arkadaşlar, günlerdir amatör telsizle ilgili yazılar, forumlar okuyorum, geçen hafta aldığım CB telsiz beni telsizciliğe inanılmaz ısındırdı ve hemen amatör telsizcilik için araştırmalara başladım, trac'ın sitesinden kitap sipariş vericem ve kasım ayında yapılacak sınava girmeyi planlıyorum.
Konuyu okudum gerçi ama WOUXUN KG-UVD1P cihazı fiyatının uygun olmasından dolayı tercih edicem sanırım, hakkında birçok kullanıcı değerlendirmesi okudum, yurtdışı forumlarda kullanan herkes çok memnun.
Sormak istediğim bu cihazın üzerimizde yada arabada bir denetim esnasında polis yada jandarma tarafından görülmesi durumunda lisans sahibi olsak bile suç işlemiş muamelesi mi görürüz, yani bu cihazı alıp evden çıkartmamakmı lazımdır başımızın ağrımaması için.

Aslinda anlatimi cok zor her sey karsinda ki kolluk kuvveti gorevlisine bagli.

Yani gene insan ve egitim mevhumu devreye giriyor.

Eger akli basinda egitimli biri ise sorun cikmaz ama direk olarak yonetmelige ve kanuna bakarsak bu cihazin piyasada satilanlarin nerdeyse tamami 136-174 400-470 calisan cihazlar ve izin verilen amator bant disinda. Kagit uzerinde kullanimi sakincali cihazlar.

Merhaba ;

Esasında konunun birde artistik tarafı var,
Tipiniz bu cihazı taşımaya TUTMUYOR ise sorun olabilir

Bende bugüne kadar olmadı, birkaç meraklı turşucunun dışında
2 yıldır her cihazı taşıyorum özellikle elimde , sokakta , kimse " HOOP HEMŞEHRİM SEN TERÖRİST misin" demedi

Meraklı Turşucular sorduğunda Kimliği Çıkartıp " BUYRUN " dedim ...
evirdi çevirdi anlıyormuş gibi bir surat ifadesi sonra..." TEŞEKKÜR EDERİM BEYEFENDİ dedi " ve 1.Vitese takıp gitti

SONUÇ : Ye KÜRKÜM ye...!!!

görüşmek üzere

Evet gayet iyi anladım, tip konusunda bir problem çıkacağını sanmıyorum, o meraklı turşuculara telsiz taşımasakta bazen sırf canları sıkılmış diye rastlıayabiliyoruz, sanırım biraz da konuşmayı ve duruşu bilmekle alakalı.
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

Selamlar wouxun'u araştırırken birde quansheng firmasının bir dualband cihazıyla karşılaştım.
Bu cihazı birçok yabancı forum sitesinden araştırdım ve herkez inanılmaz bir rx ve tx kapasitesi olduğundan ve 1. sınıf malzeme kalitesinden bahsetmiş
2000mah lik pille geliyor.
Birde özellikle sormak istediğim UHF 1 ve UHF3 bandı diye ekstra iki band aralığı var
UHF1: 350-390MHz (RX/TX)
UHF3: 470-520MHz (RX)
bu aralıklar bir artımıdır. yani amatör telsizcilikte kullanılan bandlar mı yada ülkemizde herhangi bir geçerliliği varmı, bu banların telsizde olması ne artı kazandırır bize merak ediyorum.
Eksi olarak sanırım birtek DTMF özelliği yok, DTMF tonu veremiyo olması büyük bir eksimidir.
diğer hemen her özelliği wouxun la aynı hatta bant genişliği ve pil gücü olarak ondan daha üstün gibi kağıt üzerinde.
fiyat olarak da 20 dolar kadar daha ucuz fiyatı.
Sizce wouxun yerine almaya değer mi yoksa wouxun dan şaşmamak mı lazım.

Görüşleriniz benim için çok önemli Sipariş verme arifesindeyim ve sizin fikirlerinize göre siparişimi vereceğim,
Şimdiden çok teşekkürler.
Özellikleri aşağıdaki gibi:

sku_41618_2.jpg

Quansheng TG-UV2 Dual Band radio VHF/UHF

Key Specifications/Special Features:
· Frequency range:
FM: 88-108MHz (RX)
VHF: 136-174MHz (RX/TX)
UHF1: 350-390MHz (RX/TX)
UHF2: 400-470MHz (RX/TX)
UHF3: 470-520MHz (RX)
Double frequency display of the LCD
U-U, V-V, U-V work mode
Voice scrambler (Optional)
CTCSS/DCS auto search
Built-in Vox function
FM radio
Jacklight function
Alpha-numeric display
Talk in multi-bands
PC programmable
1750Hz call tone
Frequency/channel scanning
Channel scanning list edition(by which you may choose a channel to scan)
Battery : Li-ion battery
Dual-watch operation
Power switch:5w/2.5w/1w
Priority scan
Wide/narrow bandwidth
Transmitter:
Power output: High≥5w Medium ≥2.5w Low ≥1w
Emission Current: ≤1.5A
Modulation sensitivity: 12mV
Modulation Distortion: <5%
Modulation Limiting : Wide <5KHz Narrow <2.5KHz
Modulation Mode: 16ΦF3E 11KΦF3E
Remanent Radiation ≤7μw
Preemphasis character : 6dB
CTCSS/DCS Frequency Deviation :0.75KHz±50Hz 0.37KHz±30Hz
Receiver:
RF Sensitivity: -122dBm(12dB SINAD)
Modulation Receiver Bandwith: 5KHz
Audio Distortion: ≤10%
Audio power: <0.5w
Audio Response:6dB
Blocking: ≥85dB
Spurious response rejection: ≥65db
Dimensions: 110mmx 56mmx 37mm
Weight: 0.85KG

UHF3 de bazi bolgelerde askeri frekanslar var cihaz hem dinliyor hem de cikis yapiyor haberin olsun.

Amator Frekanslar

144-146 MHz 430-440 MHz arasidir. 430-430 bandinda kimi frekanslar gasp edilmis durumdadir.

Yani bu cihaz ihtiyacindan fazlasina sahip

Merhaba ;
aynı cihazın başka isimle piayasa olanı var ( SURECOM )
çok randımanlı olduğunu ve gerçek güçler ile çıkış yaptığını söylüyor kullanan arkadaşımız

bana göndercekti fakat dış göreve gitti ( tabii çeyizi ile beraber )
onun için ben alamadım , fakat bir soru var...

birisinin amerkiadan yazdığına göre yanlış anlamadı ise ( CROSS var ) gizli bir özellik diyor

hatta daha da fazlası olabilir diyor...!!!

burada fazlası olmuyor..

şimdi bu soruya cevap arıyorum eğer gerçekten iyi ise ve getiren olur ise ben alırım
150 TL ye İstanbul ve Ankara'da satanlar var...

tabii gerçek amatörler
ticariler 250 TL hatta 300 TL istiyor..

Görüşmek üzere

Şimdi tabi ben bu işlere henüz fransız olduğum için pek anlayamadım.
quansheng cihaz için konuşuyoruz değil mi
cross dediğimiz olay nedir, daha fazlası derken bu nedir ?

Tabi sanırım anlatsanız da anlamayacağım. :(

şimdilik daha wouxun mu quansheng mi karmaşasındayım... :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR