Abu Dhabi - Dubai

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,773
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Safari için de rezervasyon şart mı yoksa dolmuş usulü dolunca kalkıyorlar mı :smiley: safari'de ortalama fiyatlar ne kadar?

Öğrendiğime göre araç kiralama daçok uygunmuş..1 günlüğüne araç kiralayıp abu dhabi'ye öyle gitmek istiyorum..murat beye sordum türk ehliyeti sorun olmuyormuş..şeyh zaid camii ve ferrari dünyası'nda park edecek uygun yerler var mı bir de size onu sorayım :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

araç kiralamadan vazgeçtim galiba...yabancı bi siteden öğrendiğim kadarıyla kaza falan olursa başın çok ağrıyormuş,rent a car şirketi aracın hasarının giderilmesini falan isteyebiliyormuş...şimdi uluslararası ehliyet çıkar,git orda onaylat falan demektense istediğimiz yere taksiye,metroya atlayıp gitmek en temizi...araba kirala diyene kadar astarı bezini geçecek :smiley:

zaten bir de salik diye bi sistem koymuşlar şehir merkezine girerken bizim kgs ler gibi para kesiyorlarmış,daha neler neler :smiley::smiley::smiley:

neredeyse buraya deve yüküyle parası olmayan gelmesin diyecekler,tatil,gezi bizim de hakkımız değil mi ama :smiley: :smiley:

burj khalifa'ya çıkınca sadece aşağıya baktırıp indiriyorlar mı yoksa başka hizmetleri de var mı? 124. katta bir de teras olduğunu duydum.bilgilendirirseniz sevinirim hocam ;) bu arada benim türkçem ve edebiyatım hep 5'ti :smiley: okul 2.cisiydim :smiley: :smiley:
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Merhabalar.
Safari için biz kişi başı 140 dirhem ödedik. Bir çok firmaya göre oldukça ucuz bir rakamdı.200-300 gibi rakamlar veriyorlardı. Bir gün önceden aramıştık. Adres veriyorsunuz gelip sizi bulunduğunuz yerden alıyorlar.Akşam da bırakıyorlar.Biz şirketten oldukça memnun kaldık.Şoförümüz de çok iyiydi. Durmadan makinamızı alıp eşimle benim fotoğrafımızı çekiyordu. Yemekler orta halliydi. Daha pahalı turlarda yemekler daha iyi oluyormuş.
Araba kiralamaya gerek yok bence. Bizim arabamız vardı ama olmasa da pek sıkıntı olmazdı.Zaten çok büyük bir şehir değil.Taksi ucuz. Metro da var.
Khalifa'da başka bir faliyet yok.Asansörle terasa çıkıyorsunuz.Sonra iniyorsunuz.Bir yerde kısaca binanın yapılışı anlatılıyor.Başka da bir şey yok. Biz sadece dünyanın en yüksek binasına çıkmış olmak için çıktık. Yüksekte olmayı severim. Bir de Dubai'nin yerleşimi kafanızda biraz daha net oturuyor. Eğer çıkacaksanız kum fırtınası olmayan havanın açık olduğu bir gün seçin.Yoksa fazla bir yer göremezsiniz.
Edebiyat başarınızı da kutlarım.Bir ara sınav yaparım bakalım unutmuş musunuz. :smiley: :smiley:
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

100 dirhemlik khalifa'ya çıkışa göre 140 dirhemlik safari bedava kalıyor :smiley: yine de dünyanın en yüksek yapısına çıkmanın ayrı bir havası olur...sonra ta dubai ye gittin de tepeden bakmadan geldim demeyeyim millete :smiley:

atlantis oteline girişte yayalardan para alınıyor mu...palmiye adasını tramvayla gezdiriyorlarmış,otel atlantise de ona göre gidelim,elimiz boş dönmeyelim bir de :smiley:

sizce otel olarak deira da mı kalmak uygun,bur dubai'de mi...yani zaman kazanmak açısından...bütün güzellikler bur dubai'de ama deira'dan daha ucuz diyorlar...

ben her zaman hazırım hocam..daha geçen gün aöf sınavında türk dilini fulledim :smiley: anlam soruları tam bana göre :smiley:
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Atlantis otele yayaları almıyorlar. Biz arabayı dışarı parkedip girmek istedik ama almadılar.Tekrar çıkıp arabayla girdik.Araç park ücreti oldukça pahalıydı ama içeride bir şeyler içerseniz fişinize damga vurdurduktan sonra park parası vermiyorsunuz.Yani bir şekilde mutlaka para harcıyorsunuz.Ama içerisi pahalı değil.Normal fiyatlar. Yaya grişi için belki bir formül vardır.Araştırmak lazım.
Deira bölgesi uzak bir bölge değil.Zaten şehir çok büyük değil.Ama paranız varsa tabiki şehir merkezine yakın kalmak her zaman daha iyidir. Biz Green denilen bir bölgede kalmıştık.Otel işi biraz çabalama ister. erken rezervasyonla çok güzel bir otelde ucuza da kalınabilir.İyi araştırmak lazım.
 



Ynt: Abu Dhabi - Dubai

o zaman ben palm island gezisine katılayım, atlantis'e de bi şansımı denerim ama görmesem de zaten niy görmedin demez kimse :smiley:

şu anda sitelerde gecelik 35 tl'ye kadar otel buldum ama benim haala gidip araştırınca daha ucuz otel bulma umudum var :smiley: artık bundan ucuzunu da nereden bulacaksam :smiley::smiley::smiley:

dönerken elim boş dönmek istemiyorum..o yüzden yanıma bavul vs. almalımıyım extradan yoksa orada ucuza bi valiz bulurum diye giderken kendime eziyet etmesem mi diyorum ne ne dersiniz...
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Aynı ikilemde biz de kaldık. Valiz götürsek mi yoksa oradan mı alsak diye.Valize de ihtiyacımız vardı. Sonuçta götürmedik.Ama alacak pek bir şey bulamayınca valiz ihtiyacı da kalmadı. Bence ihtiyacınızdan büyük bir valizle gidin.Yarısı boş olsun.Zaten yazlık kıyafet götüreceğiniz için fazla yer tutmaz.O valizden daha fazla alışveriş yaparsanız ek valiz düşünürsünüz.Biz öyle yaptık.
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

fikrinize katılıyorum gerçekten en mantıklısı bu galiba..şöyle orta boy bi seyahat çantasıyla gideyim ben..suriye ye giderken bi sırt çantasıyla yola çıkmıştım ama onda karayoluydu bütün maceralar :smiley: elinde çantayla istanbul'da geçireceğim koca bir günü nasıl değerlendiririm şimdi bu soruna odaklanmak gerek :smiley::smiley::smiley:
 


Ynt: Abu Dhabi - Dubai

herkese hayırlı akşamlar...

bu geceden itibaren türk hava yolları dubai resmi yolcusuyum...Allah hakkımıza hayırlı olan neyse onu versin..

Artık yeni gezi notlarını 18-25 haziran arası yapacağım yolculuktan sonra eklerim inşaAllah...

Haziran'a kadar tavsiyelerinizi,önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...Hocam siz de aklınıza gelen uyarmak veya önermek istediğiniz yeni şeyler oldukça yazarsanız sevinirim,ben her gün buralarda olurum ;)
 



Ynt: Abu Dhabi - Dubai

nasri27' Alıntı:
herkese hayırlı akşamlar...

bu geceden itibaren türk hava yolları dubai resmi yolcusuyum...Allah hakkımıza hayırlı olan neyse onu versin..

Artık yeni gezi notlarını 18-25 haziran arası yapacağım yolculuktan sonra eklerim inşaAllah...

Haziran'a kadar tavsiyelerinizi,önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...Hocam siz de aklınıza gelen uyarmak veya önermek istediğiniz yeni şeyler oldukça yazarsanız sevinirim,ben her gün buralarda olurum ;)



Biletiniz hayırlı olsun.Ne güzel bir heyecandır bileti aldıktan sonra gün saymak.Ben de iznim bitmeden gidecek bir yer arıyorum. Yakın ülkeleri gezmişiz çok şükür. Uzak ülkelerin uçak biletleri de çok pahalı.Her gün internet başında bilet kovalıyorum. Bakalım nasipte ne var. Gezi notlarınızı ve fotoğraflarınızı merakla bekliyorum. Benim için birer bardak taze sıkılmış mango suyu ve hurmalı süt için. :smiley: :D :D
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

haklısınız biletler çok pahalı...mil puanlar olmasa zaten dubai falan sadece hayal olarak kalırdı belki de :smiley:

arap ülkelerini gezmesi güzel oluyor ama şu sıralar yanıbaşımdaki halep'e suriye'ye bile gitmeye korkuyoruz...yoksa hedefimde aslında ürdün-suriye-lübnan üçlüsü de vardı...belki başka bir bahara :smiley: mısır da listede beklesin bakalım...

Allah bizim gibi gezmeyi öğrenmeyi seven kullarına devamlı imkan versin inşallah...

hurma sütünü deneyeceğim...bu arada safari için rezervasyon gerekli mi yoksa dolmuş usülü mü...safari hakkında biraz detaylı aydınlatırsanız mutlu olurum...
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Safari için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.Şirketi arayıp adres veriyorsunuz onlar gelip sizi alıyor. Biz bir gün önce aramıştık. ONE WORLD diye bir şirketti sanırım.Fotoğraflarımızdan rezervasyon için arabanın üzerindeki telefon numaralarını gördüm.Sizin için yazıyorum 04-262 8889 -----050-8512054 Biz birkaç şirketi arayıp fiyat almıştık.Bu şirket oldukça uygun gelmişti. Memnun da kaldık.Hoş diğerlerinde fazladan ne yapıyorlar bilmiyorum.
Dubai biletini ne kadara aldınız ?
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

bilgileriniz için teşekkür ederim hocam ekledim notlarım arasına...

bilete para ödemedim..babam wings kart kullanıyor mil puanları birikmişti,kendisine dedim senkullanmıyorsan ben kullanayım,ses çıkarmadı..
rezervasyonu yaptırdıktan sonra haberi oldu ama ben dubai'ye gideceğimi söylemedim :smiley:
18 haziran gelirse görecez bakalım neler olacak bizim evde :smiley:

rezervasyondan sonra e-bilet gönderiyorlar mail adresinize..orada baktım fiyatı 965 tl...ama normal gidecek olsam heralde thy sıfır ihtimal olurdu...çünkü fly dubai ve air arabia 400 tl civarında götürüyorlar...ayrıca ben suriye-halep'e yakın olduğumuz için suriye'den de gitmeyi düşünüyordum...
 

Ynt: Abu Dhabi - Dubai

http://www.markapon.com/deals/tatil-bahcesi-dubai-turu-konaklamali

Bu sitede güzel bir Dubai turu var.Fiyatlar gerçekten ucuz. Bir bakın derim. Ek olarak 280 tl gibi bir fiyata tekne turu,safari ve Abu Dhabi turu da aradan çıkıyor.
 



Ynt: Abu Dhabi - Dubai

fiyatın aşırı derecede ucuzluğu ile ilgili kafama takılan birşey vardıonu yazmıştım aam geri sildim..çünkü altta fiyata dahil olmayan hizmetleri okuyunca hiçbirşeyin dahil olmadığını gördüm :smiley::smiley::smiley:

yine de fiyat uygun...uçak biletim var ama mayıs ta gidiyorlarmış ben haziran a ayarlamıştım herşeyi...belki daha uyguna da gelebilir benimkisi :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst