safariyi dubai'de aldık...3 araç kiraladık...çok agresif kullanmıyorlar genelde...bizim şöförü çok gazladık o da dayanamadı grubun ritmne uymadı ve güzel hareketler yaptı...yoksa uyuyabilirdik...kemer takmadık tutunmadan denedik çok daha keyifli oldu...
ama tepeler abu dhabi'de çok daha yüksekmiş...şubat'ta tekrar gittiğimizde safariyi abu dhabi'de alacağız bu sefer...
gece kulubü denince...önerdikleri yer crystal, buddha, (zinc tek kelime ile berbat), armani ve cavalli (tek kelime ile mükemmel)...
zinc'e gittik kaldığımız otele en yakın yer diye...girdikten 3 dakika sonra çıktık...ne içkisi güzel ne içerisi...ordan cavalli'ye gittik...efsaneydi diyebilirim...fiyatları normalin 2 katı ama tarzı bambaşka...gittiğimiz akşam roberto cavalli de oradaydı kısa bir konuşma yaptı herkes daha da bir coştu..ben de bu adamı bir yerden tanıyorum diyordum adam cavalli'nin kendisi çıktı...
girerken kaldığınız oteldeki conciergeden rez. yaptırın...giyim çok önemli...harcama garantisi istiyorlarmış bizden almadılar nedense...2 kişi için 1000 lira filan dediler...1 içki 50 lira diye hesaplarsak kişibaşı 10 içki içmek gerekir ki kolay değil...toplam 10 tane grey goose vodka ile red bull içtik, bahşişle birlikte 600 lira ödedik...ikramları da çok güzeldi...gece 3'de kapanıyor...içeride lokal yok gibiydi...fazla gitmezlermiş cavalli'ye...3'de kapanınca partilere evde devam ediyorlamış...lik gidşimizde kısmet olmadı görmek...
dönüşte taksici çakallık yapıp yolu uzatmaya çalıştı...alkollüyüz, pahalı kulüpten çıkmışız keriz zannetti bizi herhalde normal yolan gitmeyince dedim ki nerelisin...pakistanlıyım dedi...polisi çağırayım mı otele dedim...bu yaptığın hiç hoş değil diye biraz paraladım 50 dirhem tuttmuştu para istemem dedi normali 20 civarı tutacağından 20 bıraktım çıktım...kurallar çok net...anında sınırdışı edildiklerinden kimse kuralları bozmuyor...
arabalara gelince...auto show'da yeni m6 görmüştüm...dubai'de hemen canlısını gördüm...otelin kapısında 2 yeni rolls royce ile aston martin vardı...şehirde ferrari, lambo ve amg motor çok mercedes görmeme rağmen beklediğim araba cennetinden biraz uzak görüntü vardı...benzin 70 kuruş civarıydı...burada km'de 1 lira yakan bu arabalar orada 15 kuruş yakıyordu...vergi de yok denecek kadar az...o zaman bu arabaların çok daha fazla olması lazımdı...hoş gece kulubüne gelen tek normal araba bizdik...o ds lexus özel taksi...diğerlerinin hepsi çok tarzdı...yine de şehirde normal araba sayısı oldukça fazla...suv ağırlıklı...toyota özellikle...
otel bugüne kadar kaldığım en etkileyeci otel desem abartmış olmam...jumeirah emirates towers...şehrin tam göbeğinde...gece kuluplerine, burj khalifa'ya ve dubai mall'a çok yakın...taksi ile 5 lira filan...jumeirah bölgesindeki oteline doğal olarak plajına ve wild water su parkına ücretsiz giriş veriyor ki inanılmaz bir avantaj...oda 37. kattaydı yatak dik bir şekilde gökdelenlere ve burj khalifa'ya bakacak şekilde konumlandırılmıştı...içindeki herşey çok güzeldi...kesinlikle tavsiye dderim herkese...