Abu Dhabi - Dubai

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,390

Etiketler
Ynt: Abu Dhabi - Dubai

Bugün 26 derece, kum fırtınası var :smiley: Cumartesi günü arabayı yıkatmıştım, bugün bir geldim bir parmak kum. Kısmet işte... ;D

Bu ne güzel bir fikir böyle.Siz gönderin ben size kitap bile yazarım. :smiley: Öğretmen hastalığı işte her şeyi ayrıntılı bir şekilde anlatmazsam rahat edemiyorum. Bir de yazıyı okuyanlara bakalım anlamış mısınız diye sınav yapabilsem tam olacak.

Heheh ben de gidiyorum Dubai ve Abu Dhabi'ye biletler alındı, Dubai gibi bir yere öncelik verecegimi düsünmezdim hic ama kısmet işte. Sizin anlatımın da etkisi olmadı değil Edebiyatçı Hanım:smiley: Bir iki sorum olacak size ve Myoluker beye, orada yasadıgı icin daha farklı bir perspektif sunabilir kendisi

1- Ben acemi bi soförüm daha dogrusu ehliyeti aldıktan sonra trafige sadece bir kac kere cıktım o da ıssız sakin yerlerde. Siz de acemiymişsiniz ya ondan sorayım dedim:smiley: Evet sart degil hem siz öyle dediniz hem diger arastırmalarım da aynı sonucu verdi ama ben keyiften araba kiralasam( tabi ki otomatik manuel kulllanmam imkansız zaten su an) cok mu tehlikeli olur? Yani kendinizi benim yerime koyun, siz olsanız surebilir miydiniz, sürer miydiniz, rahat gorundu mu trafigi size? Cevremde benim surucu derecemi bilen ve Dubai'ye gitmiş bulunan insanlar surersin dediler ama emin olamıyorum.

2- Bu kısmı özellikle Myoluker beye de soruyorum: trafik, yollar ve sürücüler nasıl, yavas ve sagdan gitsem olur mu yoksa hic kalkışmayayım mı bu ise?

3- Vize işi kolay biliyorum ama 250 TL cok para istiyor. Otel aracılıgıyla vizeyi 40 dolara alabilirmisiz öyle dediler. Siz nasıl yaptınız veya bu konuda bir bilginiz var mı? Daha az ödesem daha iyi olur tabi:smiley:

4- Myoluker Bey, Dubai'de altın ucuzmus buradan ne kadar ucuz bilginiz var mı acaba? Almaya degecek derecede ucuz mu cidden ona göre kaynak arayısına giricem bi miktar alabilmek icin ? Gitmişken cantaya iki bilezik atayım da gelip satar kar yapar, baska gezi parası cıkarırım belki dedim:smiley: Genclik girisimciligi işte, sanki dogruysa bile kac tane alabileceksem:smiley:)

Simdiden herkese tesekkurler

Gezginler için detay önemlidir. Yazılarda buna yer verilse daha iyi olur. Örneğin ben ayrıntılı bir fotoğraf makinası fiyatları karşılaştırması bekledim. Kimse yazmamış. Ben fotoğraf makinası almak için Dubai ye gitmeyi düşünüyorum. Fiyatlar konusunda bilgisi olanlar lütfen yazsın. Teşekkürler..

mitsouko' Alıntı:
Heheh ben de gidiyorum Dubai ve Abu Dhabi'ye biletler alındı, Dubai gibi bir yere öncelik verecegimi düsünmezdim hic ama kısmet işte. Sizin anlatımın da etkisi olmadı değil Edebiyatçı Hanım:smiley: Bir iki sorum olacak size ve Myoluker beye, orada yasadıgı icin daha farklı bir perspektif sunabilir kendisi

1- Ben acemi bi soförüm daha dogrusu ehliyeti aldıktan sonra trafige sadece bir kac kere cıktım o da ıssız sakin yerlerde. Siz de acemiymişsiniz ya ondan sorayım dedim:smiley: Evet sart degil hem siz öyle dediniz hem diger arastırmalarım da aynı sonucu verdi ama ben keyiften araba kiralasam( tabi ki otomatik manuel kulllanmam imkansız zaten su an) cok mu tehlikeli olur? Yani kendinizi benim yerime koyun, siz olsanız surebilir miydiniz, sürer miydiniz, rahat gorundu mu trafigi size? Cevremde benim surucu derecemi bilen ve Dubai'ye gitmiş bulunan insanlar surersin dediler ama emin olamıyorum.

2- Bu kısmı özellikle Myoluker beye de soruyorum: trafik, yollar ve sürücüler nasıl, yavas ve sagdan gitsem olur mu yoksa hic kalkışmayayım mı bu ise?

3- Vize işi kolay biliyorum ama 250 TL cok para istiyor. Otel aracılıgıyla vizeyi 40 dolara alabilirmisiz öyle dediler. Siz nasıl yaptınız veya bu konuda bir bilginiz var mı? Daha az ödesem daha iyi olur tabi:smiley:

4- Myoluker Bey, Dubai'de altın ucuzmus buradan ne kadar ucuz bilginiz var mı acaba? Almaya degecek derecede ucuz mu cidden ona göre kaynak arayısına giricem bi miktar alabilmek icin ? Gitmişken cantaya iki bilezik atayım da gelip satar kar yapar, baska gezi parası cıkarırım belki dedim:smiley: Genclik girisimciligi işte, sanki dogruysa bile kac tane alabileceksem:smiley:)

Simdiden herkese tesekkurler

1-2- Genel olarak tüm Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurallara uyma ve kontrol, Türkiye'ye göre daha sıkı olmasına rağmen eğer acemiyseniz araç kullanmamanızı tavsiye ederim. Çünkü buradaki yollar Türkiye'deki gibi değil, yani bir döner kavşakta beş şeridin beşinin birden dönmesi ve sağa, sola ayrılmaları biraz garip oluyor :smiley: Bu ve benzeri yoldan kaynaklanan hususlar nedeniyle kolayca panik olup dikkatinizi dağıtabilirsiniz. Dubai'de metro gezip görebileceğiniz tüm turistik yerlere gidiyor, gidemediği yerlerde de taksiyi kullanabilirsiniz, oldukça ucuz.

3- Geldiğiniz hava yolları vizeyi ayarlamıyor mu acaba? Emirates, THY ve flydubai'nin bunu yaptıklarını biliyorum?

4- Altının Türkiye'ye göre ucuz ve pahalı olduğu dönemler oluyor. Fakat bunlar ons başına çok düşük tutarlarda farklar, sizin kar etmenizi sağlayacak kadar değil :smiley: Bu işin ticaretini yapan çeşitli kuruluşlar var ama onlar kilolarca altın alıp sattığı için onlara iyi kar bırakıyor :smiley:

melquiades' Alıntı:
Gezginler için detay önemlidir. Yazılarda buna yer verilse daha iyi olur. Örneğin ben ayrıntılı bir fotoğraf makinası fiyatları karşılaştırması bekledim. Kimse yazmamış. Ben fotoğraf makinası almak için Dubai ye gitmeyi düşünüyorum. Fiyatlar konusunda bilgisi olanlar lütfen yazsın. Teşekkürler..

Maalesef Türkiye ile arasında pek fark yok. Fark olan yerler ise grey market dediğimiz garantisiz ürünler satan yerler. Al Fahidi Street bu konuda epey popülerdir, yalnız Hintli birinin "bunun garantisi benim" demesine inanıp alır mısınız bilemem :smiley:

Gezi planınızda biraz da olsa etkim varsa ne mutlu bana. Gerçekten görülmesi gereken bir yer. Özellikle paranın gücü ile insanın neler yapabileceğini görmek beni çok etkiledi.Öğrencilerime de en çok anlattığım ülke Dubai.İnsanın ufku gördüğü yaşantılar kadar genişliyor. Burası da bana farklı bakışaçıları kazandırdı.Umarım siz de çok memnun kalırsınız.
Araba konusunda Murat Bey'e katılıyorum.Acemiyken farklı bir ülkede araba kullanmak çok riskli. Biz yirmiden fazla ülkede araba ile gezdik. Eşim usta bir sürücü olmasına rağmen her ülkede farklı kurallar yüzünden tedirginlik yaşıyoruz.Dubai de ciddi trafiğin olduğu bir yer. Hiç riske girmeyin.Zaten büyük bir yer değil.Biz kullanmadık ama metro ile ulaşım çok rahatmış.
Vize konusunda pek bilgim yok. Bizim pasaport yeşil olunca vizeye ihtiyaç olmadı. Ama hava yolu şirketlerinin vizeyi ayarladığını biliyorum.
Döndüğünüzde anılarınızı ve fotoğraflarınızı umarım bizimle de paylaşırsınız.

Murat Bey tesekkurler bilgiler icin. Ben arac kiralamayayım en iyisi ne gerek var risk almaya. Altın da güya %40 daha ucuzmuş diye o kadar okudum ama dediginiz gibiyse hic anlamı yok zaten öylesine bir fikirdi:smiley:

THY ile gidiyoruz. Ayarlıyorlar da vizeyi yine aynen 250 TL diye biliyorum bi sorayım ama yine de.

Edebiyatcı Hanım tesekkurler:smiley:

Sayın Edebiyatçı,
Bir haftalık Dubai gezimden 06.05 tarihinde döndüm. Gezimde sizin notlarınızdan çok faydalandım. Bu yüzden notlarımı sizin başlığınız altında paylaşmanın konu bütünlüğü açısından daha doğru olacağını düşünüyorum ama konuyu fazla şişermemek için ayrı bir başlıkta açabilirim. Bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim.

sayinvali' Alıntı:
Sayın Edebiyatçı,
Bir haftalık Dubai gezimden 06.05 tarihinde döndüm. Gezimde sizin notlarınızdan çok faydalandım. Bu yüzden notlarımı sizin başlığınız altında paylaşmanın konu bütünlüğü açısından daha doğru olacağını düşünüyorum ama konuyu fazla şişermemek için ayrı bir başlıkta açabilirim. Bu konu hakkında görüşlerinizi almak isterim.

Size ufak bir yardımım olduysa ne mutlu bana.Umarım siz de beğenmişsinizdir Dubai'yi. Yazıklarınızı bu başlık altında okumaktan çok keyif alacağım. Benim için de anılarımı tazeleme fırsatı olacak. Merakla ve heyecenla paylaşımınızı bekliyorum.

İyi günler
Sy Edebiyetcı (İsminizi bilmediğim için hitap şeklimi affedin)
Gezinizin güzel , özel resimlerini ve aydınlatıcı açıklamalarınızı bizimle paylaşma nezaketde bulunduğunuz için teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,851
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.