97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,928
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

Daha ilginç olan sen az kalsın en sonki iki geziden birine katılacaktın...arabanın o haliyle.... Vayyy beee...!

Etiketler

ergun resimleri koyabilirmiyim ama bilmiyorumda bi sorarım servise ellerindemi parça düşünsene yunanistandan erken geldim bide gezi için ama direksiyon kutusundan korkup gelmedim gezilere iyikide öyle yapmışım hepimize zehir olucaktı gezi..
sadece bugün sordum servise direksiyom kutu değiştikten sonra biraz sertleşti direksiyon. benimki daha önce varla yok arasıydı benim bir B 150 mercedesim var onun direksiyonu kadar yumuşaktı neredeyse ağrıza öncesi, böyle bir uyarı yaptı sanki diyolar şu an aslında normal haliymiş örnek vermek gerekirse nasıl motoru biten araba daha hızlı giderse aynı o misal yoksa ses zorlanma vs gibi hiç bir uyarı vermedi..

Direksiyon sistemi ile ilgili ben de yaşadığım arızayı anlatayım, diğer arkadaşlarımızın işine yarayabilir. Aracım 96 model 5.2. Bayramda Ankara _ İstanbul yolunda, İstanbul'a yaklaşık 300 km kala direksiyon pompasının kasnağı yerinden çıktı.

Daha öncesinde herhangi bir arıza belirtisi yoktu. Ne bir ses, ne zorlanma vb. Otobanda 120 km'ye ayarladım ve güle eğlene geliyoruz, benzincide mola verdik. Depoyu doldurduktan sonra araca dönerken, eski alışkanlık arabanın altına göz gezdirdim, yağ vb akıntı var mı diye. O sırada sırada yağ kaçağını fark ettim. Aracı çalıştırdım ve 10m ileriye aldım. Bu sırada rolantide dahi duyulabilen garip bir ses gelmeye başladı. Kaputu açtığımda direksiyon pompasının kasnağının arkasından yağ damladığını gördüm. Yağ seviyesini kontrol etmek için yağ deposunun kapağını açtığımda içinde yağ vardı yani daha yeni kaçırmaya başlamıştı ve kapağı açmamla beraber yağ daha hızlı akmaya başladı.

En kötü ihtimalle tamamlaya tamamlaya İstanbul'a kadar giderim, bakalım çalışırken ne kadar kaçırıyor diye tekrar marşa bastım ve beş saniya kadar sonra iç parçalayan bir ses duyuldu ve kontağı kapadım. Pompanın kasnağı bilyalarını dağıtarak olduğu gibi yerinden çıkmış ve radyatör pervanesine kadar dayanmıştı. Bu arıza otobanda 120 ile giderken olsaydı ne yapardım açıkçası bilmiyorum. Çünkü pompa çalışmadığında direksiyon çok fazla ağırlaşıyor.

Konunun bundan sonrası çok sinir bozucu. Çekici ara, arabadaki diğer 4 kişiye bayram günü akşamın bir saatinde otobüs bul İstanbul'a gönder. Çekiciyle beraber gecenin bir saatinde İstanbul'a gel...

Sonuç olarak araya 700 YTL parça + 100 YTL işçilik sıkışmış. Bu arada aklınızda olsun kasnak ve yağ pompası ayrı ayrı satılıyor.

Konunun daha önceki bölümlerinde yağ pompası arızasından bahsedilmiş ancak orada bahsi geçen konu pompanın özelliğini kaybetmesi ve gün geçtikçe daha az yağ pompalaması sonucunda direksiyonun ağırlaşması durumu. Bu arıza önceden tespit edilebildiğinden problem yaşanmadan müdahale imkanı var. Fakat benim başıma gelen ve bir çoğumuzun başına gelebilecek bu sorun önceden tepit edilemiyor ve o bilyalar dağılıp da kasnak yerinden çıktığında aracınız yolda kalıyor. Bu nedenle servise gidildiğinde gerekirse radyatör kayışı sökülerek kontrol edilmesinde fayda var.

Bu arada yine bir başka tecrübe: çekiciye 700 ytl ödedim ve yaklaşık 10 kadar firma ile görüştüm. Hepsi aynı fiyatı verdiler. Sigorta şirketlerinin belirlediği bir değer var ve tüm firmalar o ücreti istiyorlar. Tanıdık filan çok da fark etmiyor.

Uzun yıllardır amerikan arabaları kullanıyorum. Babamın da arabası 49 model Chevrolet idi. Araçlarımız diğer normal araçlara göre daha ağır ve lastik genişlikleri daha fazla. Bu nedenle direksiyon sistemine (rot kolları ve başları, direksiyon kutusu, direksiyon pompası, direksiyon şaftı vs.) binen yükler çok fazla. Bu ve benzeri arızaları azaltmak için;

1) Araç hareket etmiyorken direksiyonu çevirmemek (tekerlek dönerken direksiyon çek daha rahat döner)
2) Tam sağ veya tam sol yaparken direksiyonu sona kadar dayamamak (sona kadar dayalı direksiyon, direksiyon pompasına normalden daha çok yük bindirir ve sistemi zorlar, direksiyon sona dayandıktan sonra 2 cm geriye alsanız bile tekerleğin açısı aynıdır ama sistem daha rahat çalışacaktır.)
3) Manevra yaparken lastiklerin etrafının boş ve temiz olduğundan emin olmak. Farkında olmadan lastiği kaldırıma dayayıp, lastiği janttan ayıranlar var.
4) Tam sağ veya tam sol yapılmışken ani gaz vermemek. (Bu sadece direksiyon sistemini değil ön takımın tamamını zorlayan bir durum. Aracın motor gücü çok fazla olduğundan zamanla bu zorlamalar büyük arızalara neden olabiliyor.)

Herkese kazasız - sorunsuz günler dilerim.

çıkan parça çoktan hurdalığı boylamış bile arkadaşlar ama kendi servisinize özellikle direksiyon kutusuna baktırıp durumunu öğrenebilirmişsiniz tamir görmüşmü yada benimki gibi conta yerlerinde kaynak falan varmı diye.
deniz senin yazdığın bişeyi anlamdım neemek istediğini biraz daha açarsan sevinirim
1) Araç hareket etmiyorken direksiyonu çevirmemek (tekerlek dönerken direksiyon çek daha rahat döner) bu cümleni

Hidrolik direksiyon olan araçlarda daha belirgindir ateş hocam . Durduğu yerde direksiyon hayli zor döner ama hareket edilince hafifler daha kolay döner . Bizim araçlarmızda ağır ve geniş lastikli araçlar . Dolayısıyla durduğu yerde direksiyonu çevirmek direksiyon ile ilgili organlara daha çok yük bindirir ve ömürlerini kısaltır .Ben böyle anladım yanlış değildir umarım .

Sevgili Dakaltan;
700 YTL cekici icin sokaga atilan bir para, Arabanin kaskosu yokmuydu? Neden soruyorum, mesela benim araba yillardir Ak sigorta`dan kskolu ve cok memnunum, Eger ben senin kaldigin yerde kendi aracimla kalmis olsaydim hem benim aracimi ücretsiz Istanbulà istedigim adrese ( Veya Türkiye sinirlari icersinde nereye istersen...) cekerlerdi (veya tasirlardi..), hemde iki günlük iki kisi icin otel masrafimi karsilar ve en yakin havaalanindanda eve dönüs ucak yol parami karsilardi.... Bu nedenle sordum, kaskon yokmuydu diye...

Evet bende KoçAlliaz kullanıyorum ve ücretsiz çekme , ikamete dönüş yada konaklama kiralık araç gibi hizmetleri sağlıyorlar ...

Kasko güzel birşey kafan kulağın rahat ediyor açıkçası ...

beatrix' Alıntı:
Sevgili Dakaltan;
700 YTL cekici icin sokaga atilan bir para, Arabanin kaskosu yokmuydu? Neden soruyorum, mesela benim araba yillardir Ak sigorta`dan kskolu ve cok memnunum, Eger ben senin kaldigin yerde kendi aracimla kalmis olsaydim hem benim aracimi ücretsiz Istanbulà istedigim adrese ( Veya Türkiye sinirlari icersinde nereye istersen...) cekerlerdi (veya tasirlardi..), hemde iki günlük iki kisi icin otel masrafimi karsilar ve en yakin havaalanindanda eve dönüs ucak yol parami karsilardi.... Bu nedenle sordum, kaskon yokmuydu diye...

Aracımı daha yeni aldığımdan evet, maalesef kaskom yoktu. Konu ile ilgili araştırma yapıyordum ve bir kaç yerden teklif almıştım. Teklifler 2000-2500 YTL arasında değişiyordu. Bu sırada Barış'ın 1000 YTL'ye kasko yaptırdığını yazdığı mesajını okudum. Birazdan Barış'a özel mesaj atıp iletişim bilgilerini rica edeceğim.

Kaskosu olmayan arkadaşlarımız için de bu yaşadıklarımın tecrübe olmasını dilerim.

2000-2500 YTL kasko bana çok geldi maksimum en full olanı 1,500 ytl. geçmemesi lazım .

arslan bende kasko araştırması yaptım araçlar 10 yaşından büyükse fiyat çok artıyo benim amcamın Honda CRV si var 2008 model axa oyok benim aracıma 2600 onunkine 1700 fiyat verdi kasko için büyük olmayan firmaların fiyat politikaları düşük ama hemen hemen hiç bir servisle anlaşmaları yok bişey oldumu cebinden parayı verip yaptırıyosun sonrada 3-5 ay parayı almak için sigorta şirketinle gırtlak gırtlağa geliyosun

Denize bilgilerini verdim acentamın .

Şirket KoçAllianz , Koç malum zaten Allianaz zaten düünyanın en büyük finans şirketlerinden . Ufak ve yaptığı işler sorunlu sigorta şirketlerinden kesinlikle uzak durulmalı bence de ...

Ben 94 Model Aracımı 1000 yada 1050 ytl ye(tam hatırlayamadım) yaptırdım . Tabi daha önce de araçlarım olduğu ve ve aynı firmayla çalıştığım için hasarsızlık gibi bazı indirimler oldu .

Hasarsızlık indirimi hiç yoksa mesela fiyat yükselebilir ama ne olur ne kadar yükselir bilmiyorum .

Özellikle devamlı çalıştığın bir acente ise fiyat uygun olabilir tanıdık olmayınca zaten belli modelden sonrakilere kasko yapmıyorlar.

ateşin başına gelen direksiyon kutusu şuan benim başımda..araç bazen sola dönmüyor..direksiyonu bir tur dönderiyorum inip tekerlere bakıyorum tekerler düz duruyor...malesef direksiyon kutusu dağılmış..1000 ytl fiyat aldık..bazen normalleşiyor bazen sola dönmüyor...ses veya sertlik yok arkadaşlar...

serkannnnnnn!!!!!!! aman diyim sakın ihmal etme şakası yokkk !!!!!!!!!!!
serkandada hiç bir sertleşme ses hiç bişey yok uyarı olark farkındaysanız !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,707
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri