97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,922
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

artık 5,2 ciler kaç kişiyiz diye bir başlık açmanın zamanı geldi diye düşünüyorum...elinde kitabı olan :D kitabına uygun bir başlık açsın peşinden geliyoruz :D

Etiketler

ergun yürüüüüü pe kardeşim namın yürüsün peşindeyiz sen koşmana bak arkanda biz varızzzzzzzzzzz :D aç abi bi gurup land cılar daha beter çatlasın :smiley:))))
bu arada resim süper olmuş haberin ola karizma tamam 8) 8)

ergun senin cj 5 muhteşem güle güle kullan aşık olur insan valla ::smiley: ve fena gazlıyolar seni haberin ola çamur konusunda ;D bayram sonu izmitede galiba cj le gidicen okuduklarımdan sonra anladığım kadarıyla ,işim gereği şu an yunanistandayım erken dönebilmek için uğraşlar içindeyim :'( :'( :'( kısmet eğer orada olabilirsem toplanıp hep beraber gideriz sende o muhteşem nar çiçeği rengini koyu kahveye çevirirsin doya doya 8) 8)
bide biz ZJ ciler kaç kişiyiz başlığıyla konuyu aç kitlen bekliyo bu sana yakışır abicim :p

black' Alıntı:
Selam,
Uzun süredir bir Grand Cherokee almak istiyordum ve en sonunda, 5 gün önce 97 model, 163.000 km'de bir Grand Cherokee 5.2 aldım.
Arabamı gerçekten çok beğendim (benzin sarfiyatı hariç :smiley:). Motorun sesini duymak bile zevk veriyor insana.
Takip ettiğim kadarıyla bu forumda Cherokee hakkında oldukça deneyimli ve bilgili arkadaşlar var. Eğer ilgilenirseniz birkaç soru sormak istiyorum.
Öncelikle arabayla sağa-sola dönerken tekerleklerden "cıyırtı" tabir edebileceğim bir ses geliyor. Sebebi nedir sizce?
Bir de direksiyonu sağa çevirirken bazen bir noktada bir "kıtırtı" duyuyorum. Bu nedendir?
Genel olarak arabayı kullanırken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
Bir de LPG taktırmayı düşünüyorum, herkes farklı bir markadan-ustadan bahsediyor, sizin fikirleriniz neler?
Not: Arkadaşlar, motor vs. konusunda çok fazla bilgim olmadığı için sorularım çok basit ve gülünç görünebilir. Kusura bakmayın, derdimi ancak böyle anlatabiliyorum :smiley:
Şimdiden teşekkürler...

93-98 arasi kullanim el kitabinin tamamini (Türkce) taradim ve gönderdim.
Bilgilerinize.

Ana sayfaya gir, jeep ve konu başlıklarında > "93-98 ZJ Grand Cherokee kullanım el kitabı"

arkadaşlar ZJ lerde yada daha genel bi soru olsun; arazi araçlarında direksiyon kutusu neden genelde ağrıza yapar ve bunun tamir gördüğü nasıl anlaşılır ( şaseye kaynak ,açılıp kapanma vs.) gibi ve eğer tamir imkanı varsa ve yapılmışsa bu ne gibi sorunlar yaşatır, ağrızalı olduğunada ne gibi sorunlar sonrasında karar verilir :-\
bir kaç yazıdada okudum direksiyon kutusu sorununu, parça arızası olarakta yaklaşık 1700 ytl lik maliyetle çözüle bilen bir ağrıza bu sorunu yazşayan yada tecrübesi olan varmı aramızda ::smiley:

Direksiyon kutusu değilde benim bildiğim eğer kastettiğiniz direksiyon pompasıysa zj lerin bir süre sonra değişmesi gereken hastalıklı parçalarından biridir... tamir görebilir bu biraz daha götürür... çok da mühim değil açıkçası yani şöyleki ben henüz 5-6 yaşını doldurmamış yeni modellerinde de bu problemi yaptığını gördüm dolayısıyla sizin aracınızda da önceki sahibi yada sahipleri muhakkak böyle bir işlem yaptırmışdır... yenisi takılsa bile süreçte tabi sizin kullanımınıza bağlı olarak birazda, yine problem çıkartması muhtemeldir... Direksiyon pompasının arıza yaptığını şurdan anlarız ; tabir yerindeyse direksiyon kütük gibi olur , sertleşir bi müddet sonrada nerdeyse çok zor döner... yapılması gereken iyi bir ustanın açıp bakması , tamirle kurtarılırsa ne ala yok eğer olmuyorsa mecburen yenisini alacaksınız...

aykut bana söylenen direksiyon kutusu dendi .ve bir ton araba değiştirdim ilk defa böyle bir ağrıza çıktı karşıma, bostancı sanayide 1200 ile 1050 arasında sırf parçacılardan parça fiyaatı aldım direksiyon kutusu olarak ,servis parça ve işçilik dahil 1700 istedi!!anlattığın direksiyon ağırlaşması ve diğer belirtiler bende yok .ama direksiyon kutusuyla ,direksiyon pompası aynı şeylermidir bilmiyorum açıkçası.

Ateş,bostancı sanayii de jeep garage'a gitmediysen arıza tespit için gitmeni öneririm.arıza ortaya çıkınca da farklı alternatifleri konuşuruz.gitmişken onlardan da bir fiyat almakta yarar var.parça satan bazı servisler sitemize üye zaten özelden mesaj atıp fiyat ister işçilik için uygun bir yer buluruz geçmiş olsun...

Hocam geçmiş olsun . Nedir sendeki belirtiler ? Nasıl teşhis koydular ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR