97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,923
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

ates' Alıntı:
YERİ GELMİŞKEN ARKADAŞLAR BİZ HANGİ LASTİĞİ ALICAZ :D
MT-AT seçimini bence nekadar asfalt ne kadar arazi yapacağınız belli ise ona göre alın derim.
Örneğin benim gibi %80 asfalt-%20 arazi yapıyorsanız AT alabilirsiniz.

Etiketler

katılıyorum yani asfaltta ne kadar kullanacaksan ona göre al yanlıs secimle asfaltta hem araca zarar verirsin hemde kendi rahatından olursun (sesten dolayı) offroad ta ikiside iş görür yani sen adfalta göre al ;D

arkadaşlar genel bilgi amaçlı bişey sorucam bi terslik yaşarsam bilgim olsun diye bizim zj lerin bujıleri ne tarz bir bujı tek ateşlememi benim bi ara spor bir aracımda 3 tırnak bujı kullanılıyodu bundada o tarz bi bujımı kullanılıyo yoksa belli bir standart bujısımı var ıst dışında bi yerde yolda sorun yaşarsam ne almalıyım yada yedeklimi gezmem lazım?
birde anladımki AT lastik alıcam tecrübeyle sabitlenmiş memnun kalınmış bir marka varmı kullandıklarınız içinden bir sürü marka ve model var 225/70/16 lastiği en fazla nekadar büyütmeliyim standart bir araçta sakıncaları nedir???

buji olarak tek tırnaktır orjinali yine orjinali kullamalısın.ben yeni değiştim ve söylenen buydu..buji kablolalarını değişmen gerekirse onlarıda orjinal almalısın yoksa gazda sıkıntı yaşarsın..lastik olarak burda gördüğüm kadarıyla 245 e kadar sıkıntı yaşamazsın...

ates' Alıntı:
arkadaşlar genel bilgi amaçlı bişey sorucam bi terslik yaşarsam bilgim olsun diye bizim zj lerin bujıleri ne tarz bir bujı tek ateşlememi benim bi ara spor bir aracımda 3 tırnak bujı kullanılıyodu bundada o tarz bi bujımı kullanılıyo yoksa belli bir standart bujısımı var ıst dışında bi yerde yolda sorun yaşarsam ne almalıyım yada yedeklimi gezmem lazım?
birde anladımki AT lastik alıcam tecrübeyle sabitlenmiş memnun kalınmış bir marka varmı kullandıklarınız içinden bir sürü marka ve model var 225/70/16 lastiği en fazla nekadar büyütmeliyim standart bir araçta sakıncaları nedir???

at bfgoodrich en iyisidir.
lastikte yükseltme yoksa 29 veya 30 inch takılabilir. büyük lastik çamurluklara ve tam turda iç tarafa sürtebilir.

Bujinin tipi ve modeli ile ilgili bilgi, kaputun altında, radyatörün üzerindeki etiketlerde yazıyor. Benden önceki sahibi farklı buji kullandığı için sorun yaşamış. Fabrika tarafından önerilen bujiyi kullanmak gerekiyor.

COOLAND SENSOR BAD nedemek arkadaşlar boyna o uyarı çıkıyo ekranda ??
birde koltuk elektrik ayar düğmeleri yanında altta yan bir düğme var tek cam otomatik düğmelerine benziyor ben ne işe yaradığını anlamadım o nedir :smiley:)

Soğutma suyu sensörü bad olmuş :smiley: Bozulmuş olabilir . Su kalmayınca sanırım farklı bir uyarı verir emin değilim . Su varsa sensör gitti demektir .

Şöyle çözülebilir : sensör alınır eve getirilir . Su kaynatılır ve üzerine dökülür o şekilde bırakalrı 2-3 saat . Sonra çıkar ve alkol yada kolonyaya daldır ve o şekilde de 4-5 saat belki daha fazla kalsın . Bu işlemi 2 defada tekrarlayabilirsin . Sonra kurutman gerekir . Kaloriferin üzerinde 24-48 saat beklemeli .

Bu yöntemi ben denedim sensör düzeldi . Sonuçta çok teferruatı olan bir malzeme değil sanırım bir soğuk lehim yada lehim çatlağı durumu oluşuyor belki de korozyon ... Tabi bu yazdıklarımdan dolayı oluşabilecek sorun ve arızalardan sorumluluk kabul edilmez :smiley:

ates' Alıntı:
COOLAND SENSOR BAD nedemek arkadaşlar boyna o uyarı çıkıyo ekranda ??
birde koltuk elektrik ayar düğmeleri yanında altta yan bir düğme var tek cam otomatik düğmelerine benziyor ben ne işe yaradığını anlamadım o nedir :smiley:)

"COOLAND SENSOR BAD" >>>> "kafana takma" demek...!! ;D ;D

Radyatör rezerv su kabinin üstünde bir sensör var, Senelerdir ilgi cekmeye calisiyor..:smiley:))
Yüz verme ...!! :D
Yerinden biraz oynadigi zaman; "radyatörde su eksik" gibi abuk subuk laflarla dikkat cekmeye calisiyor...:smiley:))
Sen radyatör su seviyesine dikkat et yeter.... ;D ;D ;D

Nasil tecrübe ama... ;) :D ;D

ergun fena bi adamsın sen yaaaaaaaa ;) sendeki o el kitabınıda bizden şiştiğin için, alın yeterrrrrrrrrrr diye çoğaltıyosundur eminim kendi başınızın çağresine bakın dercesine :p
ama sanmaki kurtulucan bizden veya en azından benden,nedenmi TECRÜBE dünyadaki en büyük birikimdir oda sende bolcaaaaaa işte böyleböyle al takke ver külah geçinip gidicez :D :D :D
en iyisi ben bi el atıym şu sensöre artık yavaş yavaş kurcalamanın vakti geldi sağı solu dimi ergun abiiiiiiiiiiii :D tecrübe etmek lazım hafiften 8)

Ateş,
Eeeevvveeetttt, ::smiley:
bakalım benim ünlü kitabım ne diyo??? (biraz hava atayım.... ;D ;D ;D)

Hımmmm buldum, ::smiley: okuyun bakalım... ;D

[attachment=1]
[attachment=2]

Resim.jpg

Resim1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR