97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 96,927
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

arkadaşlar bugün çok büyük bir kaza atlattım allah bana acıdı !!!! size direksiyon kutusundan bahsetmiştim arızayı bostancıdaki jeep perfonmance servisi söyledi ağrızada denmez tamir görmüş dendi, ben normalde jeep garage gidiyorum zaten ama bayramda bir ateşleme sorunu yaşamıştım bujiler, distibütör kapağı ve bujı kabloları değişti. benim servis jeep garagede cuma günü bayram tatili bitimi olduğu halde servisi açmamıştı kapalıydı bende hoplaya zıplaya 7 silindir başka servise gittimn oda jeep performance idi . bende direksiyon kutusu konusunu burada açtım ama enteresandır bende hiç bir sorun ve belirti yoktu konuyla alakalı ve bi bakıym neler olur belirtileri nelerdir öğreniym dedim ama bugün akşam saat 9.30 gibi köprüden etilere geçiyodum ve köprüde boştu ortalama 80 -100 km süratle köprüden çıktım
etiler girişinde direksiyon normal duruşundan ,sola doğru düz giderken olan şekli değişti ve direksiyon yamuldu bende hayırdır diyip bi sağ sol yaptım baktım bi tuhaf oldu direksiyon ama tepkileri normaldi devam ettim ve gideceğim yere vardım .tam arabayı park etmek için geri geri alıcakken korkunç bir taaakkkkkkk sesi geldi etraftan insanlar çıktı ve ben kesin motor düştü dedim ve şok oldum dondum kaldım araba normal çalışıyo ve ileri geride gidiyodu kendime gelip arabadan inip altına baktım, hiç bişey yok gözüken heralde başka birilerinden geldi dedik, yolda biranda tıkanınca sağa alıp daha detaylı bakalım dedim ve şok oldum aracın direksiyonu sağa dönüyo tekerlekleri çeviriyo ama tekerlekler sola dönmüyo aracın burnu toplamıyodu direksiyon boş olarak sola dönüyodu tek bir yönde kitlendi kaldı tekerlekler . şu an hala orada yol ortasında duruyo zor bela kenara alıdık jeep garageyi arayıp sorunu anlattım rot kolu başı kesmiş galiba dediler yanlış hatırlamıyorsam ve allah korumuş sizi dediler böyle birşeyin nasıl olabileceğine şaşırdılar aracın altını vurup vurmadığımı araziye çıkıp çıkmadığımı sordular bende öyle bişey olmadı dedim,eğer yolda giderken kitlese yada kırılsa sağımda olan herkesi biçmiş ve muhtemelen çok citti bir kaza yapmıştım ,düşüncesi bile bir kabus bakalım sabah muhtemelen servise çekilicek orada sorun neyse hallolucak işallah.bunu anlatmamın sebebi arkadaşlar ben yaşadım siz yaşamayın bence bi araçları kontrol ettirin çünkü bayram öncesi rot balans yapıldı bişey yoktu ,jeep performence baktı yine bişey yoktu öntakımda , siz yinede kendinizi garantiye alın ve bi kontrol ettirin ..

Etiketler

Geçmiş olsun Ateş bey,rot balans yapılırken arızalı parçanın gözden kaçmış olması ilginç gerçekten.. Bununla geçmiş olsun.

Çok büyük geçmiş olsun.
Büyük bir olay atlatmışsınız.
Araziye çıkan araçlar özel bir kontrol istiyor.

Çok büyük geçmiş olsun . Açıkçası bende bir ZJ kullanıcısı olarak tırstım . Şimdiye kadar kuş serisi dışında böyle bir sorun duymadım heleki cherokee gibi bir arzi aracında hiç duymamıştım . Bişey bilmiyoruz konyyla ilgili ama daha öce kullanılmış kalitesiz bir yan sanayi parça yada bir şekilde kontrol eksikliği yada montaj hatası vardır gibi geliyor . Bizim araçların rot kolu yolda giderken nasıl keser anlamadım ...

Sorunun ne olduğunu ve neden kaynaklandığını öğrendiğinizde yazarsanız kullanıcı arkaşlarda kontrollerini ona göre yaptırır , bu önemli bir konu çünkü ...

Hocam can sıkıcı bir durum ama boşverşn cana gelmemiş mal birşekil halledilir .... Yalnız araç yapılırken bence başında durum ve duruma kendinizde bakın , servisinizin bir eksikliği sözkonusu olabilir .

cok ama cok geçmiş olsun bende aynı sekil bi kaza yaptım land seri 3 bursaya boya yaptırmaya gidiyordum(burda 1500ytl orda 500 ytl )aracın bakımlarını yaptırdım cıktım yola bursaya gelmeden dik bi dag var kar yagıyordu polis aracları bırakmıyor bende dedim 4x4 bırakacaksın poliste bıraktı ben cıkıyorum herkes zincir mincir ugrasıyor neyse dag bitti düzlüge geldim biranda arac sol seride geçti ve bariyerlere bindirdim ben saga ceviriyorum direksiyonu arac sola gidiyor sag bariyerde vurmanın şiddetiyle direk sag bariyerlere neyse yavasladım durdum indim bide nolsun rot bası cıkmıs sol teker kendi kafasına gidiyormus neyse orda bir benzinceden takım aldım 1 saate yakın ugrastık babamla yaptık sıktık iyice kopil yerinede çiviyi yamulttuk öylece vardık varacagımız yere ve ne gariptir aracta sadece ufak cizikler vardı aliminyum kasaydı onu için herhalde tabi ustaya lan sen harbiden ustaymıssın dedim böyle zamanlarda aracta takım bulundurmanın degerini anlıyoruz benim örnek 73 modelde ates cherokeede yasamıs aracın modeli önemli degil aracta takım bulundurulmalı ;D

Erol bey çok geçmiş olsun,allah korumuş , neyseki yazdığınız gibi yolda giderken olmamış... onarım veya bakım yapılırken aracın yanında olmak önemli. Ne yapıldığı ya da nasıl yapıldığına dikkat etmek gerekiyor , en azından kullandığımız aracı tanımak adına.... ben servisimden çok memnunum , ustam ricamı kırmaz benim ne kadar huylu olduğumu bildiği için sağolsun aracın motoru , yürüyeni derken bakılmadık yerini bırakmaz , benim bitmek bilmez bütün sorularıma sabırla cevap verir , yol testinide kendisi yapar o yüzden içim rahat... bakım zamanı gelmese bile arada bir uğrayıp en azından kabaca sağına soluna bakılmasını rica etmek bile süreçte bizi daha büyük sıkıntılardan kurtarır.... tekrar geçmiş olsun....

yaşasın benim servisimmmmmmmmmm :D :D :D :D :D
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim nezaketiniz için,aracımı sabah çekiciyle bostancı da bulunan jeep garage ye götürdüm zaten gece uğur ve davut ustalarla telefonla görüşmüştük bekliyolardı ve ben gelir gelmez arabama 3 usta birden girişti ;) ilk konturolün ardından tek söyledikleri abi allah korumuş dediler ,araç sökülünce işin boyutu dahada detaylı çıktı ortaya :mad: benden önceki aracın muterem sahibi kendince çok akıllı davranmış :mad: :mad: direksiyon kutusuna zamanında bir şekilde hasar vermiş , kutuyuda tamir ettirip kaynaklarla düzelttirmiş ; anlaşılmasın diyede üstünü yağlarla falan komple simsiyah kapatmış. düşününki direksiyon kutusunda bulunan baya kalın bir L kolu var onu bile kırıp ,kaynak yaptırıp siyaha boyatmış tekrar monte ettirmiş . ve dün gece yolda direksiyon kutusu yerinden kopmuş :eek: ilk defa böyle bişey yaşadıklarını ve bu tip ağrızalanan parçaların değişmekten başka her türlü yolun çok hata olduğunu insan hayatına maal olucağından bahsettiler. gerçi ben bugün bi hayli hayır duası ettim aracın eski sahibine :mad: kendince uyanıklık yaptı ama neredeyse birçok insanın canına ve malına kastetti. direksiyon kutusu ve diğer parçalar bugün değişti akşama arabam servisten çıktı ;) bu işinde bana maliyeti 1560 ytl ye mal oldu neyseki kazasız belasız atlattık :D
ayrıca size başka bir haberim daha var bizler için çok iyi bence ;D ;D ;D bizim gezenbilir ailesinden bahsettim birkaç müşterilerinin daha olduğundan söz ettiler ve bende bizim kaç kişi jeep kullanıcısıyız başlığından bahsedip sayımızın çok olduğunu ve gurup olarak araçlarımızı size getirsek sizde bu guruptan olan insanlara bir kart gibi bişey verseniz ve bize servis ihtiyaçlarımızda bir indirim sağlarmısınız dedim kabul edip seveseve dediler ;) sizler nedersiniz bu konuda? böyle bir teklife sıcak baktılar hem bizim içinde çok daha avantajlı olmuş olur bence herşey herşey ;) ;)

öncelikle allah korumuş ve büyük geçmiş olsun,aracı alırken sıkı bir kontrolden geçirmek,aynı marka ve modelin daha ucuzu var diye hemen heycanlanmamak önemli diye düşünüyorum.

ayrıca merak ettim bu araç daha önce hangi servise gidiyordu acaba.bahsedilen modifiyeyi araç sahibi kendi başına yapmış olamaz diye düşünüyorum mutlaka galerinin ve galerinin anlaşmalı olduğu ustanın parmağı vardır.siz daha yeni aldınız aracı mutlaka eski sahibini ve götürdüğü servisi öğrenip başka 3 kağıt var mı diye sormak lazım.sonuçta canımızı pazarda bulmadık....

cüneyt o işide bi hayli araştırdım bi üçkaat varmı diye ,ama aracın daha önce nereye gittiğini bilmiyorum yada kim o şarlatanlar onuda bilmiyorum !!! benle beraber jeep garage ye gitmeye başladı daha önce plaka kaydı yoktu serviste arabamın . araçımı alırken kontrolüde 3 ayrı serviste yapıldı ,işin enteresan tarafı benim direksiyonlan alakalı hiç bir sıkıntım yoktu nebir sertlik nebir zorlanma gibi , direksiyon kutusu denen parça yer olarakta ters bir yerde hava filitre kutusunun altında yani öyle bir bakmayla gözün görebileceği bir yer değil ve zaten direksiyonda bir sorun olmadıkça bu parçada olan hasarlarda anlaşılmıyomuş onun için ben sizlere sormuştum ki ne gibi bi sorun çıkarsa bozulduğunu anlarım diye ama tecrübesi çok çabuk oldu bende :D

Ateş, Vayyy beee....!!! tanrı korumuş seni.... Keşke serviste başında dursaydında daha detaylı bilgi edinebilseydik. Mesela eğer Serviste henüz çıkarttığı kutu duruyorsa onun detaylı resimlerini çekip siteye koyarsan hepimize ve yenilere iyi örnek olur. Bunu yapabilirmisin? En azından kendi araçlarımızdaki kutularla kıyaslarız, veya yeni araç alanlar için bir ön bilgi olur. Sonradan hayat kurtaran bir ön bilgi. Tekrar geçmiş olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri