serkann
Zirve
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım
yarın halledicez artık inşallah...
yarın halledicez artık inşallah...
dakaltan' Alıntı:Fakat benim başıma gelen ve bir çoğumuzun başına gelebilecek bu sorun önceden tepit edilemiyor ve o bilyalar dağılıp da kasnak yerinden çıktığında aracınız yolda kalıyor. Bu nedenle servise gidildiğinde gerekirse radyatör kayışı sökülerek kontrol edilmesinde fayda var.
Yok kutu değil, kutunun üstünde motor bloğu yanında hidrolik yağını koyduğumuz depoya bağlı bir pompa var. Aynı zamanda kasnağı da var ve kayıştan hareket alıyor.ates' Alıntı:direksiyon pompasından kastınız direksiyon kutusumu???
BuldumPhotomania' Alıntı:eğer bulabilirseniz sadece kasnağı değiştirerek probleminizi çözebilirsiniz...
MK51' Alıntı:Bu yaşlarda ve ikinci el olarak alınan tüm araçların daha önceki bakım ve servisleri ne ya da nasıl olursa olsun, gönül rahatlığı ile binebilmek için kontrol ettirmek gerekir. Benim önerim; araç önce bir rot-balansçıya götürülür ve ön/alt takımla ilgili rapor ve gerekiyorsa liste çıkarması istenir. Rot-balasçının listesi ve raporu referans alınarak bir servis ya da tamirhane de tüm yürüyen aksam, mekanik sistem, yağlar, hortumlar, kayışlar, vb. kontrol edilir. Ayrıca, otomatik şanzıman ve arazi şanzımanı, bu işin ustasına kontrol ettirilir...
Doğal olarak bu kontroller sonunda, tedaviye gereksinimi olan yerlere müdahele edilir.
ates' Alıntı:arkadaşlar ZJ lerde yada daha genel bi soru olsun; arazi araçlarında direksiyon kutusu neden genelde ağrıza yapar ve bunun tamir gördüğü nasıl anlaşılır ( şaseye kaynak ,açılıp kapanma vs.) gibi ve eğer tamir imkanı varsa ve yapılmışsa bu ne gibi sorunlar yaşatır, ağrızalı olduğunada ne gibi sorunlar sonrasında karar verilir :-\
bir kaç yazıdada okudum direksiyon kutusu sorununu, parça arızası olarakta yaklaşık 1700 ytl lik maliyetle çözüle bilen bir ağrıza bu sorunu yazşayan yada tecrübesi olan varmı aramızda :![]()
Şimdi ben bu mesajda önce "Katlizör takmayın, lambda sensörünü sökerseniz şöyle olur böyle olur bla bla bla..." yazacaktım, vazgeçtim...Alfonse' Alıntı:Katlizör takmayın, lambda sensörünü bozarsınız....