11. gün 28.nisan 2017 Napoli
Akşam 8 gibi aracımıza gelip dinlendik, gece yağmur yağmaya başladı, sabah yola yeniden metro ile Dante bölgesini gezmeye çıktık. Dünkü hayal kırıklığına tezat şekilde bu bölge oldukca güzel tarih, mimari, heykel, estetik, snant hepsi içiçe geçmiş halde. 16 - 17. yüzyıldan kalma binalar, muhteşem bazalikalar, meydanlar büyülenmemek elde değil. Günümüz dopdolu geçti. Finiküler ile yüksek bir bölgeye cıkıp yukarıdan Napoliyi ve Vezüv yanardağını izledik.
Birazda toplu ulaşım bilgisi vereyim. Metro bileti 1.20 euro otomatlardan bilet alıyorsun. bindiğin araçta bulunan bir cihaza okutuyorsun. Şoför senin bileti okutup okutmanla ilgilenmiyor, herhangi bir durakta bir kaç görevli tüm kapılardan inenlerin biletlerini sorup ellerindeki cihaza okutuyor. kaçak binenlere ağır cezalar var. Değişiklik olarak otobüsle geri dönüyoruz.
HAngi otobüse bineceğimize nasılmı karar veriyoruz, cok basit telefondaki harıtaları kullanarak bulunduğum noktadan arabayı park ettiğim yeri işaretleyip yol tarifi alıyorum seçenek olarakta toplu taşımayı işaretleyince hangi duraktan hangi ulaşım aracı kullanabileceğimi görüyorum. Bu uygulama bana çok yararlı oldu ama bunu kullanmak için internet şart. Daha önceden yazdığım gibi aylık 15 gb internet hattını İtalyaya girdiğim gün almıştım, cok faydasını gördüm.
Ekli dosyayı görüntüle 499383 Ekli dosyayı görüntüle 499384 Ekli dosyayı görüntüle 499385 Ekli dosyayı görüntüle 499386 Ekli dosyayı görüntüle 499387 Ekli dosyayı görüntüle 499388