Bir ara -İtalya'daydı?sanırım- ''mültecileri/göçmenleri davet eden kasaba'' diye bir haber çıkmıştı gazetelerde . Bizdeki 'köyden kente göç' benzeri terkedilmiş bir kasaba(yerleşik nüfus çok azalmış) , ve buranın yöneticisi(muhtar?)'nin beyanatı yer alıyordu : ''....Kasabamız yerleşimcilerini arıyor , yeni hemşehrilerimizi bekliyoruz.....'' vb vb ...
Resimleri görünce bu haberi hatırladım . Sanırım , İtalya GÜNEY'e gittikçe bu durumda(?)
Nüfus kaybeden İtalyan adasından mültecilere çağrı: Bize gelin
PS(Orsomarso Googlemaps resimleri LiNK'i güzel bir katkı olmuş)
Eskiden Avrupa ülkelerinde ülke içi göçler olurdu. Sınır kapıları açılınca tüm Avrupa birliğinde insanlar iş bulabilecekleri ülkelere gitmeye başladılar.
Göçmen sorunu ve ekonomik kriz belirtileri Italya’da artık gözden kaçmayan bir durum.
Denizden biraz uzaklastığımız iki yerleşim yerinde (dağ köyleri) Almanya’da çalışanların çokluğu hemen dikkatimizi çekti. Bir şey sorduğumuz insanlar aramızda Almanca konustuğumuzu duyunca hemen Almanya’da çalıstıklarını söylüyorlar.
Italya’da işsiz ve geliri olmayanlara verilen yardımlarla insanların kimseye muhtaç olmadan temel ihtiyaclarını karşılayabileceklerini düşünüyorum. Fakat göçmenlere yapılan yardımların bu seviyede olmadığı belli. Bir kaç defa kırmızı ışıkta durunca yanımıza gelerek veya süpermarketlerin kapılarında bekleyenler bizden yardım istediler.
25 yaslarındaki insanların bu duruma düşmesi Italya'da gelecek için bence cok düşündürücü bir durum.
Gezı notlarına ilgi ve desteğiniz için teşkkürler.