Gezimizin en güney noktasına geldik. Etna yanardağı uzakta da olsa önümüzde duruyor. Dağdan bu akşam iki defa duman yükseldi. Birisini resme alabildim.Yükselen duman rüzgarla deniz istikametine doğru yöneldi. Hava haberleri yarın için ömit verici. Yoksa dağın üst kısmı devamlı bulutların içinde.
Ekli dosyayı görüntüle 502034
Ekli dosyayı görüntüle 502035
Çok güzel bir karavanparktayız.Her taraf üzüm bağları. Kendi yaptıkları şarapların tadına baktık ve bir şişe kendimize seçtik.https://www.campercontact.com/de/it...bilstellplatz-area-etna-wine-agriturismo.aspx
Karavanparktaki kirazlardan yeme izni var.
Ekli dosyayı görüntüle 502036
Etna Wine Azienda Agrituristica (!).. Güzel bir konaklama mekânı olarak da dikkat çekiyor (Booking'den bugün için 2 kişi 227TL fiyat aldım....Dolar'ın 'ANLIK'(!) değerine göre tabii bu fiyat)
Verdiğiniz LiNK'ten haritayı açtığıma da ilginç bir jeolojik özellik dikkatimi çekti .
Belki de bu özellik , bu bölgede bağcılık yapılması açısından elverişli bir toprak türü(?) sağlıyor .
Çevrede birçok Winery görülüyor haritada çünkü .Ekli dosyayı görüntüle 502042 Ekli dosyayı görüntüle 502044
Ekli dosyayı görüntüle 502043
Hüseyin bey , paylaşımlarınız için teşekkürler. Size iyi gezmeler dilerim.
.......
Büyücek bir kutuya da 10 kilo kadar lava taşı doldurdum. Etna'nın binlerce metre derinlerinden gelen bu taşları torunlara ve komşu çocuklara dağıtacağım ...........
Öncelikle Cihazınız hayırlı olsun.herkeze slm arkadaslar ben bu körükleri aldim hepinize cokcok tesekür ederim buforma werdiniz bilgilerden dolayi
usatzluftfeder Z8 für Fait x250 mit Kompressor und Mannometerblende Fiat X250
bunu aldim
kusura bakma ben hepinize verdiginiz bilgilerden dolayi tesekür etmek istemistim saygilarÖncelikle Cihazınız hayırlı olsun.
Bu tip konuları ,gezi anlatımında bulunanların konu içlerinde değilde,ayrı bir konu olarak açarsanız yada daha önce sizin tarafınızdan açılmış olan karavanınızla ilgili olan konu içinde paylaşımda bulunursanız daha iyi olur.
En azında ne bu konu dağılmış olur,nede sizin sorupta bilgilenmek istediğiniz hususlar farklı başlıklar veya konular içinde dağılmamış olur.
Sadece size ait konu içinde olursa faydasını daha çok görürsünüz.
aman dikkat....
her lav akıntısından geride kalanların hepsinin masum taşlaşmalar olmayabilir...
Hüseyin abi yazınızı şimdi okuma fırsatı yakaladım, çünkü hafta sonu küçük bir kaçamakla bir hayalimi daha gerçekleştirdik. Cuma sabah uçağı ile Oslo'ya gidip, pazartesi öğle uçağıyla dönerek sadece Oslo'yu kapsayan 3 gecelik küçük bir hafta sonu kaçamağı yapmış olduk. Orada da sizlerin kulaklarınızı bolca çınlattıkHaşmet Bey eşim ve ben 10 binin üzerinde nüfusu olan şehirlere yaklaşmaz olduk. Her şeyden önce bana Italya’da biraz büyücek şehirlerin trafiği stres yapıyor. Italya’da küçük ama kültür bakımından zengin, dinlenmeye çok elverişli yerleri ararken bazı güzel yerlere ve neşeli insanlara da rastlıyoruz. Bu sabah Tropea şehrindeki karavanparktan zor ayrıldık. Sahibi ve eşi çok sempatik ve güler yüzlü insanlar. Ama Haziran-Eylül arası buralar çok dolu olurlar.
Teşekkürler ve size de güzel geziler dilerim.
Hüseyin abi yazınızı şimdi okuma fırsatı yakaladım, çünkü hafta sonu küçük bir kaçamakla bir hayalimi daha gerçekleştirdik. Cuma sabah uçağı ile Oslo'ya gidip, pazartesi öğle uçağıyla dönerek sadece Oslo'yu kapsayan 3 gecelik küçük bir hafta sonu kaçamağı yapmış olduk. Orada da sizlerin kulaklarınızı bolca çınlattık
Hüseyin Bey,
Yazınızı yeni gördüm ve bir solukta okudum. Bu güzel geziui bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Biz daha yollara çıkamadık. Temmuz'u beklerken Karavanparkta vakit geçiriyoruz.
Selamlar...
SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi