mavi_superisi
Yeni Üye
gezinizi severek okuyorum. Merakla devamını bekliyorum
İlginç görünüyor.. bize uyarlarsak nasıl bir benzerlik var..5.gün devam 3 Altamura
Alberobello dan yola çıkıp 65 km sonra Altamura da gecelemeye karar verdik. Merkeze yakın bir park kenarında uygun alan bulup parkettikten sonra merkezi dolaşmaya çıktık. Kale surlarıyla çevrili klasik ortaçağ kasabası, merkeze kale kapılarından giriş yapıp trafiğe kapalı uzun ve görkemli yapılarıyla çevrelenmiş geniş bir yol, tam ortasında gösterişli bir katedral, yogun turist gurupları , yöre insanları olduğu belli olan orta yaş ve üzeri kasketli erkekler, şık bayanlar ve düzenli, temiz bakımlı bir şehir.
Yogun ve farklı bir günün ardından karavanımıza dönüp güzel bir uyku çektik.
Ekli dosyayı görüntüle 499330
Ekli dosyayı görüntüle 499329
Bu yörede üretilen peynir çeşitleri ve tadına bakmak için aldığımız Burrata tipi peynir. Ve aynı akşam rakı sofrasında meze olarak yerini aldı.
Ekli dosyayı görüntüle 499328
Ekli dosyayı görüntüle 499331
Gerçekten gezide en çok endişe edilen durum hırsızlık konusu.. keyifle okumaya devam ediyoruz kaleminize sağlık..2016 yılının nisan ayın yaptığımız italya gezisine bizde amalfi-pompei ve Napoli tarafından başlamıştık tesadüf bu ya salernoda aynı park yerinde kalmışız.Amalfi kıyılarını iki taraftanda görelim diye tekne ile gidip otobüsle salerno'ya geri dönmüştük.pompeinin hemen yakınında hesaplı karavan parkında kalıp trenle napoliye gittik.gezi sırasında hırsızlık olayı gerçekten insanın keyfini kaçırıyor.italyada bizde hırsızlardan çekinmiştik fakat bir çok şehirde sokaklarda gecelememize rağmen hiç bir şey olmadı çok güvenli dediğimiz İsveçte gün ortasında avm parkında karavanımıza hırsız girdi.
Fotoğraf Amalfi kıyıları
Ekli dosyayı görüntüle 499422
İlginç görünüyor.. bize uyarlarsak nasıl bir benzerlik var..
Soyulmanın sonuçları hakkında biraz bilgi vereyim.
Olay anında sigortacımı arayıp bilgi vermiştim, tutanak tuttur ve fotografla geldiğinde bize ilet demişlerdi. Aynen yaptım, birkaç yazışma expertiz falan derken ortaya çıkan sonuç Bilgisayar, Tablet, fotograf makinası, 2 valiz giysi, data store ler kaskoda kapsam dışı. Çalınan TV kaskoya ilaveli olduğu için ödeniyor, Navigasyon ve araç içi kamera kasko içeriğinde yok ama aracımın karavan yapılma toplu paketi içerisinde olduğunu yazısı Dolphin karavandan alınan yazıyla dahil edilmiş oldu. Televizyonu sökerken verilen hasar ile birlikte 6750 tl sigorta firması tarafından hasarım karşılanmış oldu.
Bir diğer öğrendiğimiz şey ise seyahatimizin başında 2 valiz giysilerimiz çalınmasına rağmen kalan eşyalarla 80 günlük seyahatimizi tamamladık. Demekki daha az eşya ile seyahat edebiliyoruz.
Hemen kasko zeyilnamesi yaptırarak aracımda bulunan her kalem malzemeyi değerleriyle birlikte liste olarak ilave ettirdim.
Aracımda önlem olarakta her kapıya çam kırılsa dahi aracı açamayacakları şekilde kilit sistemi taktım. Domestik dışa açılır pencereleri çıkartırıp minübüs tarzı yana kayarlı siyah cam taktırdım, ve her pencereye parmaklık taktım.Ekli dosyayı görüntüle 499415 Ekli dosyayı görüntüle 499416 Ekli dosyayı görüntüle 499417 Ekli dosyayı görüntüle 499418 Ekli dosyayı görüntüle 499419 Ekli dosyayı görüntüle 499420
Giyecek eşyaları almış olmaları biraz tuhaf. Campercontact sayfasında o yere biraz baktım. 2014-2015 ve 2017 yıllarında orada kalmış üç karavancı da araçlarının soyulduğunu yazıyorlar.
2015 yılında aracı soyulan çevrede yaşlı insanlar vardı diye yazıyor. Hırsızlar galiba o çevreden.
https://www.campercontact.com/de/it...42/wohnmobilstellplatz-parking.aspx?fromsso=1
Olanlara rağmen geziye devam etmeniz takdire değer.
Geçmiş olsun.
Ali Yılmaz bey 2017 temmuz veya ağustosda Ören sahilinde tanışmışmıydık?Tünay bey çok duru ve aydınlatıcı bir yazı bir çırpıda okudum. Devamını dört gözle bekliyorum.
Beyazsaray, Balıkesir.