5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,584
Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

PrometheusTR' Alıntı:
Birkaç gün önce Lexus binmiştim o çok genişti. Sanırım onun etkisiyle böyle düşündüm. :-\ Disco mu baksam ki :D

iç hacim bu kadar önemliyse navigator derim onlara da bak ;) fiyatları bayağı düştü 2002 modellerinin :smiley: yayla gibi takılırsın

Etiketler

memorian' Alıntı:
iç hacim bu kadar önemliyse navigator derim onlara da bak ;) fiyatları bayağı düştü 2002 modellerinin :smiley: yayla gibi takılırsın

Ben o Lexus'a binmemeliydim... :D

Neyse konu dışına çıkmış olmayayım :smiley:

Bugün Jeep galerisine gittim (Ankara Akgün-Aydın), bir tane 5.2 full boyalı (güneş lekesindenmiş) 1995 modele 18.000 istiyorlarmış. Ben zaten 15.000 ile temiz bir ZJ bulamayacağım heralde... :(

Umarım benim de bu başlıktaki bazılarınınki gibi az yakan bir ZJ'm olur :D Çok yakanları kusura bakmazlarsa dileğimin dışında tutacağım :D

memorian' Alıntı:
yok ben sizin verdiğiniz değerlere istinaden yazmadım, serkann'ın şehirlerarası 25 kuruş, şehir içi 32 gibi bir değeri var ona şaşırdım, ya da imrendim diyelim :smiley: tabii dediğim gibi lpg litre fiyatları değişiyor sık sık, bu da hesaplama işini karıştırabilir, ben bi ara lpg yi ankara beşevlerde 1.24 liraya alıyodum, şu anda aynı yerde 1.55 olmuş mesela, istanbul ile ankara arası da fark edebilir tabii, tüm bunları dikkate almak lazım ölçerken, bu durumda ben de eskiden daha az yakıyodum..
tayfun bey bu arada aracı tüpsüz mü kullanıyorsunuz, gene imrendim :D bende bi hafta kadar denemiştim bi ara, ama baktım olucak gibi diil vazgeçmiştim
;D amman diyim dostum imrenme zira günlük kullanmıyorum yeeemmeeezzzz 8)

memorian' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D ;DO o modeli alan arkadaşda o yaylanın çimenlerinde yıllık 10.666.-TL MTV ile de otlanır heralde.... ;D ;D ;D

Aslında bende yakıt tecrübemi paylaşayım demiştim ama ihmal ettim

Aracım 1996 model ZJ gezenbilirden bir kaç arkadaşda gördü aracımı araç tamamen standart (her ne kadar ozanla alp ara sıra gaza getirmeye çalışsa da - buna ofisten de bir arkadaşım dahil oldu harika bir lift kit buldum hadi alalım deyip duruyor zira ;D ) ben bu konuda biraz çekimser davranıp stok halini korumayı planlıyorum en azından bir süre daha bu böyle olacak gibi zaten hard off- road yapmayı da düşünmediğim için bu durum gezilere katılmama engel değil en son katıldığım gezide zaten pug 207 ile aynı klasmana sahiptik ;D yakıt olayına gelince açıkcası aracı satınaldığımda üzerinde bulunan ekogaz marka lpg sistemine epey soğuk baktım hatta değiştireyim falan diye düşünüyordum makina çekmiyor gibi geldi bana servise uğradım bir ayar yaptırdım makina roket gibi oldu sanki ama tabiki doğrusunu dyno testi söyleyecektir.

Araç şehir içinde 30-35 krş aralığında yakıyor lpg yi opetten alıyorum yani 1,55 civarı oluyo litresi şehirler arası içinse geçen ay ankaradan didime gidip geldim yaklaşık 1500 km lik yolda test ettim yakıt 20-22 krş aralığına oturdu ancak ben çok agresif kullanmıyorum gerektiğinde basıyorum ama normalde zaten araç fazla da basmanıza gerek bırakmıyor kendi halinde bırakın her yere gidiyor sanki biraz daha eğitilse direksiyonu da bırakabileceğiz diye düşünüyorum. Diğer aracım Audi A4 1.8 onun yakıt tüketimi ise şehir içi 25 krş şehirler arası 160 km civarında seyretmek kaydıyla 15 krş civarında (Bu arada audim satılıktır konu açılmışken araya sıkıştırayım ;D ) tüketiyor 1,8 4 silindirli motorla 5,2 8 silindirli motor arasında göründüğü gibi uçurum bir fark yok çünki sonuçta yüksek güçlü motorlar hele ki devrini alıp çok sık dur kalk yapmazsanız mevcut hızı korumakta çok ciddi bir yakıt tüketmiyorlar.

Yukarıda bir arkadaşım ZJ almayı düşündüğünü yazmış ZJ kupon tabir edilen belli bir piyasası olmayan bir araç o yüzden epeyce ekonomiğini bulmanız zor olmaz ancak ekonomik olacak diye de bence ucuzuna kaçmayın çünki sonra çok ağır masraflarla karşılaşabiliyorsunuz tabiki bu sözüm tüm araçlar için geçerli. Akgün Aydın ın galerisi için söyleyecek çok fazla sözüm yok bir kez uğradım araç ararken cidden çok temiz araçlar bulunduruyorlar muhtemelen de önce serviste bakımını yaptıktan sonra satışa sunuyorlar bu nedenle fiyatları biraz daha yüksek görünüyor tabiki yükseklik göreceli bir kavram Emek Bahçeli Aydınlıkevler ya da Demetevlerde de ZJ lere rastlıyoruz fiyatlar biraz daha makul gibi görünse de bakım vs masraflarını da düşünmek gerek.

Dün benim ZJ yi aldığım galerinin komşusunda vardı 97 model bir JZ komple yeni boyanmış 17 ye verdiklerini söylediler belki 16 civarında da alınabilirdi. Ankara ve İstanbul arasında tüm araçlarda olduğu gibi ZJ lerde de ciddi bir fiyat farkı var tavsiyem İstanbuldan düzgün bir makine bakmanızdır.

Aslında eski bir forumcu olarak bilirim uzun yazılar okunmaz ama kendimi durduramadım biri beni durdursuuuunnnnn ;D ;D ;D

Eğer uzun yazılar ilgilendiğiniz bir konu ile ilgiliyse 3 4 defa okunuyor merak etmeyin :D

İstanbul'u neden önerdiniz anlamadım? Ankara'da yaşıyorum ve Ankara'dakilere bakıyorum. İstanbul'da hep dolandırılacakmışım gibi hissediyorum :smiley:

tayfun61' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D ;DO o modeli alan arkadaşda o yaylanın çimenlerinde yıllık 10.666.-TL MTV ile de otlanır heralde.... ;D ;D ;D

ahahaha dur abi o işin süprizi olucaktı naptın ;D ;D

PrometheusTR' Alıntı:
Eğer uzun yazılar ilgilendiğiniz bir konu ile ilgiliyse 3 4 defa okunuyor merak etmeyin :D

İstanbul'u neden önerdiniz anlamadım? Ankara'da yaşıyorum ve Ankara'dakilere bakıyorum. İstanbul'da hep dolandırılacakmışım gibi hissediyorum :smiley:

Aslında bende öyle hissediyorum ve bende Ankarada yaşıyorum ancak şöyle bir gerçek var Ankara galerileri hep İstanbuldan çalışıyorlar hatta benim kullandığım araç da İstanbuldan gelmişti ve aldığımda İstanbul plakalıydı. Hiç bir galerici en az 5 bin lira kazanmayacağı bir araç için İstanbula gidip gelmez bir de internet ilanlarını sıkı takip edin ve istenen fiyatın 4 ya da 5 bin altında bir fiyat önerin (satılık ZJ leri olan arkadaşlar umarım bana kızmazlar ;D )

Dilerseniz tanıdık bir kaç esnaf var onlara sipariş verelim ya da tanıştırayım benim ZJ yi aldığım yerle size de bir tane getirsinler İstanbuldan bildiğim kadarıyla onlara çok sık ve hesaplı düşüyor bu aralar

.com' Alıntı:
Aslında bende öyle hissediyorum ve bende Ankarada yaşıyorum ancak şöyle bir gerçek var Ankara galerileri hep İstanbuldan çalışıyorlar hatta benim kullandığım araç da İstanbuldan gelmişti ve aldığımda İstanbul plakalıydı. Hiç bir galerici en az 5 bin lira kazanmayacağı bir araç için İstanbula gidip gelmez bir de internet ilanlarını sıkı takip edin ve istenen fiyatın 4 ya da 5 bin altında bir fiyat önerin (satılık ZJ leri olan arkadaşlar umarım bana kızmazlar ;D )

Dilerseniz tanıdık bir kaç esnaf var onlara sipariş verelim ya da tanıştırayım benim ZJ yi aldığım yerle size de bir tane getirsinler İstanbuldan bildiğim kadarıyla onlara çok sık ve hesaplı düşüyor bu aralar

Çok sevinirim, zaten almama yakın gezilere katılacağım. Orada tanışır daha detaylı konuşuruz. Teşekkürler.

.com' Alıntı:

katılıyorum zira bende aracımı İstanbuldan gidip almıştım, ama tavsiyem araca iyi baktırın öyle arazısi çalışır yazıyor notlarına da hiiiç bakma bence ve deee en önemlisi sayın Beatrix ve Alfonse' un araç alırken nelere dikkat etmek gerekir diye bir linkleri var sakın okumadan almaya da kalkma yeminle hatim etmiştim orayı ben ahanda linki aşağıdadır, kesinlikle muhteşem bir bilgi
93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim? http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.0
93-98 arasi ZJ tip Grand Cherokee satin alirken nelere dikkat etmeliyim? http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29672.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.