5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,439
Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

berkay07' Alıntı:
Keyiflenmeniz güzel ama ben bir zj nin 25-35 kurusun yanından bile gececeğine inanmıyorum. Suana kadar gördüğüm zj lerin hiç biri 40-45 kurusun altnda yakmadı. Ama bu sayfada ki yorumları okuyunca insan kuşkuya düşüyor tabi ya bi yanlışlık war ya da biz yanlıs hesaplıyoruz yakıtı ???

yok dostum doğru hesaplıyorsun ben tüpsüz kullanıyorum ancak günlük olarak değil zira altından zor kalkılır. şehir içi 30-32 lt lere çıkan bir canavarın üstündeyiz ancak standart kullanımda 90-100 km lerde şehir dışı bu rakam 48 krş civarlarına iniyor ancak dediğim gibi normal kullanımda ve kalkarken bile kendi torkuna bıraktığınız durumlarda yani gaza hafif dokunuşla zira acemi elde gaza basma bile farkettiriyor

Etiketler

eğer bir 5.2 zj şehir içi kullanımda 30 kuruş yakıyorsa ya yanlış bir hesaplama var ya da benim aracımda bir hata var ???
ankarada şu an lpg litre fiyatı 1.56 tl, bu fiyatla ben şehir içi elimden geldiği kadar sakin kullanımda 40 kuruş yakıyorum, eğer biraz basarsam 45 kuruş civarı, yok eğer çok basacaksam zaten kafamı başka şeylere veriyorum göstergeye falan bakmıyorum..
yine sakin kullanımda şehirler arası tüketimde 30 kuruş civarı oluyor, 1.5 senedir yakıtı düşünerek kullanmama rağmen tüketim böyle.

yalnız benim lpg sistemim sıralı değil, ne kadar fark ettirir bilmiyorum, ama bir 5.2 nin şehir içi 30 kuruş yakmasına ben şaşırdım

En son depoyu fulleyip denediğimde (1.5 ay kadar önce) şehir içinde basdığım halde 38 krs olarak hesapladım 40 krs diyelim. Şehir içi 30 kuruş imkansız tabi yanlış anlaşılma oldu galiba. Ama 45 krs da bana fazla geldi açıkçası.

Demek ki bizim hesaplamamız yanlış... Biz gaza gereksiz hiç bir durumda yüklenmeden hızlı kullanmadan tamamen sakin olarak kullanıp hesapladıgımız da 45-50 kuruş arası bir deger buluyoruz. Sıralı sistem lpg takılı araçta. Gazla ilgili tüm kontrollerini de yaptırdık ancak bundan aşagı düşmüyor.

Karauzum' Alıntı:
En son depoyu fulleyip denediğimde (1.5 ay kadar önce) şehir içinde basdığım halde 38 krs olarak hesapladım 40 krs diyelim. Şehir içi 30 kuruş imkansız tabi yanlış anlaşılma oldu galiba. Ama 45 krs da bana fazla geldi açıkçası.

yok yukarıda 30 muydu 32 miydi o miktarlarda yakıt tüketen arkadaşlar var ben o nedenle yazdım benim hiç başaramadığım birşey çünkü, dediğim gibi sıralı sistem o derece fark ettiriyo mu acaba, yani ben kendi lpg sistemimi sıralıya çevirsem, işte km de 10 kuruş fark ediyosa maliyeti kurtarırmı falan onları hesaplamaya başlicam. tabii aracın kondisyonu kullanım bunlarda önemli kriterler..
siz şehir içi 38 kuruşu bassamda geçmiyo demişsiniz aldığınız lpg nin litre fiyatı nedir acaba? ankarada mı oturuyorsunuz

Arkadaşlar 97 ZJ kullanıyorum. Sıralı LPG var. Lastikler, vs. diğer herşeyi orjinal. LPG'yi taktırdığımdan beri şehirler arası 20-25 kuruş, şehir içi ve offroad 30- 38 kuruş yaktı bugüne kadar. Bunun üzerine ve altına hiç çıkmadım bugüne kadar (yaklaşık 3-4 aydır). Her gaz/benzin alışımı kaydediyorum, bunlar en üst ve en alt değerleri. Hatta hanım kullandığında bile bu değerlerde yakıyor. Hesaplama şeklinizi tekrar gözden geçirin. Eğer hala 40-50 kuruş yakıyorsa benim önerim arabayı bir bilene gösterin! (sizin ustanızdan daha iyi bilen birisine! ;) ;D)

flying surfer' Alıntı:
Ben her zaman depoyu fullerim, km'yi yazarım (veya sıfırlarım). Sonra bitmesine yakın tekrar fullerim, km'yi yazarım.

son km - ilk km = gitiğin km

(Son benzincide aldığın litre / gittiğin km) x 100 = 100 km'de kaç "litre" yaktığı

veya

Ödenen TL / gidilen km = 1 km'de kaç "kuruş" yaktığı...

çok çelişkili ölçümler var ama ben yine de moralimi yükselten sonuçları dikkate almak istiyorum :smiley:

bende yeni bir zj adayı olarak ölçümleri minumum seviyede ölçen arkadaşları dkkate alıcam ;D

bende lpg yi taktırdıktan sonra 1000 km yaptım vee servise götürdüm çok yaktığını düşünüyorum kesin hesap tutmadım ama ortalamam 40 45 kr bu gün ayarları yaptırdım depoyu fulledim km sıfırladım benzine geçene kadar kullanacam ve tekrar aynı işlemi yapacam her halde 3 depodan sonra oran belli olur diye düşünmekteyim.

memorian' Alıntı:
eğer bir 5.2 zj şehir içi kullanımda 30 kuruş yakıyorsa ya yanlış bir hesaplama var ya da benim aracımda bir hata var ???
ankarada şu an lpg litre fiyatı 1.56 tl, bu fiyatla ben şehir içi elimden geldiği kadar sakin kullanımda 40 kuruş yakıyorum, eğer biraz basarsam 45 kuruş civarı, yok eğer çok basacaksam zaten kafamı başka şeylere veriyorum göstergeye falan bakmıyorum..
yine sakin kullanımda şehirler arası tüketimde 30 kuruş civarı oluyor, 1.5 senedir yakıtı düşünerek kullanmama rağmen tüketim böyle.

yalnız benim lpg sistemim sıralı değil, ne kadar fark ettirir bilmiyorum, ama bir 5.2 nin şehir içi 30 kuruş yakmasına ben şaşırdım
sevgili dostum evet sanırım yanlış anlaşıldı zira benim aracım tüpsüz ben LPG den bahsetmedim zaten

tayfun61' Alıntı:
sevgili dostum evet sanırım yanlış anlaşıldı zira benim aracım tüpsüz ben LPG den bahsetmedim zaten

yok ben sizin verdiğiniz değerlere istinaden yazmadım, serkann'ın şehirlerarası 25 kuruş, şehir içi 32 gibi bir değeri var ona şaşırdım, ya da imrendim diyelim :smiley: tabii dediğim gibi lpg litre fiyatları değişiyor sık sık, bu da hesaplama işini karıştırabilir, ben bi ara lpg yi ankara beşevlerde 1.24 liraya alıyodum, şu anda aynı yerde 1.55 olmuş mesela, istanbul ile ankara arası da fark edebilir tabii, tüm bunları dikkate almak lazım ölçerken, bu durumda ben de eskiden daha az yakıyodum..
tayfun bey bu arada aracı tüpsüz mü kullanıyorsunuz, gene imrendim :D bende bi hafta kadar denemiştim bi ara, ama baktım olucak gibi diil vazgeçmiştim

Yau ben yakıt falan diyordum da bugün bir ZJ ye bindim 5.2. Tavanı ne kadar alçakmış ??? 1.90 olan birisi nasıl biniyor anlamadım :smiley:

PrometheusTR' Alıntı:
Yau ben yakıt falan diyordum da bugün bir ZJ ye bindim 5.2. Tavanı ne kadar alçakmış ??? 1.90 olan birisi nasıl biniyor anlamadım :smiley:

koltuğu indirseydiniz :smiley: 1.94 lük arkadaşım çok rahat buluyor grand cherokeeyi hatta almayı düşünüyor bu yüzden .

PrometheusTR' Alıntı:

tavan alçak değilde koltuk muhtemelen en yüksek konumdadır, bayağı bi yükseltip alçaltılabiliyo çok fark eder. gerçi benim boyum 1.82 ben hep en yüksek konumda kullanıyorum rahatsız etmiyo ama çok uzun bi insanın biraz indirmesi lazım tabii

Birkaç gün önce Lexus binmiştim o çok genişti. Sanırım onun etkisiyle böyle düşündüm. :-\ Disco mu baksam ki :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri