5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,438

Etiketler

Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

serkann' Alıntı:
yakıt olarak söyleyebileceğim.bayramda uzun yolda 0.25 şehir içinde 0.32 ykr yaktı..katalitözürü söküp yerine normal susturucu takmıştım bayram önce çok faydası oldu...

ates' Alıntı:
arkadaşım araban hayırlı olsun 5.9 araç için söylediğin yakıt değerleri normal benim aracım 5.2 şehir içi 420 lira falan yakıyor km de , uzun yolda ise baya düşüyor değerler ama yinede çok sağlıklı randıman almak istiyorsan ateşleme sisitemini kontrol ettir!

bu iki şehir içinin farkı nedir? bu ölçümlerde bu kadar fark olması doğal mıdır?

PrometheusTR' Alıntı:
bu iki şehir içinin farkı nedir? bu ölçümlerde bu kadar fark olması doğal mıdır?
biraz kullanıma bağlı..birazda gazın ve ateşleme sisteminin bakımına..düşük devirlerde kullanım çok etkliler yakıtı..gazın 15000 km bakımınıda geçirmemek lazım..filtre değişimi program ayarları vb...

PrometheusTR' Alıntı:
o zaman 4.0 diye diretmeyeyim ben, 5.2 de güzelmiş ::smiley:
ikiside aynı fabrikadan çıkıyor yok birbirlerinden farkı gaz pedalına basınca ikisede yırtarım giderim diyor temiz olanını bulun o yeter ;)

ayhanbursa' Alıntı:
ikiside aynı fabrikadan çıkıyor yok birbirlerinden farkı gaz pedalına basınca ikisede yırtarım giderim diyor temiz olanını bulun o yeter ;)

4.0 istiyordum ben daha az yakıt tüketiyor diye ama bulması çok zordu çünkü çok az miktarda vardı. Hatta sırf o yüzden başka araçlara da bakıyordum (Disco, Vitara vs.). Şimdi 5.2 de eklenince listeye güzel oldu. :smiley: Bir aksilik olmadıkça Jeepci olacağız 2010 gelmeden :smiley:

PrometheusTR' Alıntı:
4.0 istiyordum ben daha az yakıt tüketiyor diye ama bulması çok zordu çünkü çok az miktarda vardı. Hatta sırf o yüzden başka araçlara da bakıyordum (Disco, Vitara vs.). Şimdi 5.2 de eklenince listeye güzel oldu. :smiley: Bir aksilik olmadıkça Jeepci olacağız 2010 gelmeden :smiley:
şöyle söyliyeyim bende 4000 cc xj var zaman zaman bilirim 5.2 nin benimle aynı hatta bazen daha az yakıt tükettiğini ki doğrudur birde onlar sürekli 4 çeker çalıştığı halde büyük motor kendini hareket ettirirken biraz yakar sonra motorun rolantide gitmesi bile yeter aracın hareketine ..dediğim gibi yakıt hemen hemen aynı .sizn tek yapmanız gereken içinizi sinen ve beğendiğiniz bir araç bulmanız ikiside çok keyifli araçlardır ;)

4.0 zj sahibiyim . kesinlikle tavsiye etmem araç gitmiyor v8 e göre . yakıt konusunda çok başarılı :smiley:

PrometheusTR' Alıntı:
Bu iki yorumdan sonra bana temiz bir 5.2 bulmak kalıyor. :smiley: Çok teşekkür ederim.
aynen öyle zaten jeep binip bir ayrıcalık yaşayacaksınız onun yakıtı aklınıza gelmeyecek ;)

Motosikletimin olduğu zamanlardan kalan haftasonları bir yerlerde kamp yapma isteği var bende. Yol yapmayı seviyorum, o yüzden yakıt önemli. Ancak duyduğum rakamlar 25-35 krş çok da uçuk rakamlar değil benim için. Ben 5.2 olunca 45-50 civarı yakar diye düşünmüştüm. Yazdıklarınızı okuyunca keyiflendim :smiley:

PrometheusTR' Alıntı:
Motosikletimin olduğu zamanlardan kalan haftasonları bir yerlerde kamp yapma isteği var bende. Yol yapmayı seviyorum, o yüzden yakıt önemli. Ancak duyduğum rakamlar 25-35 krş çok da uçuk rakamlar değil benim için. Ben 5.2 olunca 45-50 civarı yakar diye düşünmüştüm. Yazdıklarınızı okuyunca keyiflendim :smiley:

Keyiflenmeniz güzel ama ben bir zj nin 25-35 kurusun yanından bile gececeğine inanmıyorum. Suana kadar gördüğüm zj lerin hiç biri 40-45 kurusun altnda yakmadı. Ama bu sayfada ki yorumları okuyunca insan kuşkuya düşüyor tabi ya bi yanlışlık war ya da biz yanlıs hesaplıyoruz yakıtı ???

berkay07' Alıntı:
Keyiflenmeniz güzel ama ben bir zj nin 25-35 kurusun yanından bile gececeğine inanmıyorum. Suana kadar gördüğüm zj lerin hiç biri 40-45 kurusun altnda yakmadı. Ama bu sayfada ki yorumları okuyunca insan kuşkuya düşüyor tabi ya bi yanlışlık war ya da biz yanlıs hesaplıyoruz yakıtı ???

O kadar karamsar değil bence ben şehir içinde en agrasif kullanımda bile 40 kurusu görmedim. Uzun yolda ise 25 krs ideal hatta daha sabırlıysan 22-23 krs a kadar inebiliyor. 25-35 aralığı çok iyi bir genelleme bence. Artı verdiği keyif ve sürüş rahatlığı paha biçilemez :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR