5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,587

Etiketler

Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

Çokk hemde çookk olması lazım nede olsa 5200 cc v8 otomatik vites :smiley:

Araçlardaki yakıt tüketimini önemini aracın a sından anlamayan şöförler bile bilir. Cepten çıkacak para ise gerisi teffaruattır. :smiley:

ssbman' Alıntı:
Hehehehehe Abi ödülüm ne şimdi ? ;

saygılarımla ...

Salçalı ekmek, katığıda Sevgi olacak canım kardeşim....

Saygılarımla....

Bu arada benim prince sistemle 30 kuruş felan yakmam gerekiyormuş, 35 - 40 ölçmüştüm önceden, yanlış teknıikle ölmüşüm, yeniden yapcem....

Eski dökümanları aradım, buldum yakıt miktarını:

" Avarage Consumption : S O M U C H B U T D O N' T M I N D " yazıyor. Chrysler' in verdiği resmi bilgi bu.....

;D ;D ;D ;D

Alfonse' Alıntı:
Salçalı ekmek, katığıda Sevgi olacak canım kardeşim....

Abi bundan güzel ödül mü olur :smiley:

5.2 nin 35 kuruş yakması normal abi bildiğim kadarıyla ...

Saygılarımla, görüşmek üzere ...
Barış

ssbman' Alıntı:
Abi bundan güzel ödül mü olur :smiley:

5.2 nin 35 kuruş yakması normal abi bildiğim kadarıyla ...

Saygılarımla, görüşmek üzere ...
Barış

Bugün ölçmeye başlıcam, bildiririm. Motorun sağlığını belirtmesi açısından yakışta, kaçış kadar önemli benim için. Yoksa " terlemekten korksaydık hamama girmezdik ". Bu arada; az yakan her makine sağlıklıdır manasına gelmez, klasik lpg' lerde gazı sıkıyolar, dengesiz ve sorunlu oluyor, gitmiyor, ama az yakıyor. Squential sistemlerde de ayarlanıyor programla galiba ama, gene sorunlu oluyor, basınç yetmeyince benzine geçiyo felan, adam az yakıyorum diye seviniyor, lpg' cide övünüyo yaptığı ayarla işle. Yanlış! Bi Makine hem lpg' de hem benzinde/motorinde standart değerleri yakalıyorsa sağlıklıdır. Biz; standartları bilemediğimiz için diğer kullanıcılarla kıyaslıcaz tabiii. Ama, bu bilgileri dürüstçe paylaşalımki faydamız olsun... Ne adamlara rastladım araç ararken, yok 225 lira yakıyomuş felan, ama arabayı ustaya götürüp, göstereyim diyince, gaz koy diyor, hani az yakıyodu. Yalancı, terb.....siz.... ???

iyi günler yeni bir 5.9 aldim.arabam son derece temiz ve 90 bin km de üstünde sirali sistem lpg var bakimlari yeni yapildi gaza basarsan gidiyor pusma filanda yapmiyor canavar gibi nedense 0.50 bin in altina indiremiyorum yakisini. sizin arabalariniz baya az yakiyormus.ögrenciyim istanbulda eskiden dizel arabam vardi cok rahattim bununla baya ugrasiyorum 350bin 400 bin yakmiyor acaba biryerindemi sorun var

İstanbul trafiğinden 500 çok anormal rakam değil aslında 5.9 için ... Hava filtresi bujiler ve buji kablolarının durumu nasıl ? Yakış ölçümünü nasıl yapıyorsun ?

bende 500 bin icin normal diye düsünüyordum fakat 350 bin duyunca biraz sasirdim yani 5.2 ile 5.9 arasinda bukadar bir yakis farki olmamasi lazim

can yalcin' Alıntı:
iyi günler yeni bir 5.9 aldim.arabam son derece temiz ve 90 bin km de üstünde sirali sistem lpg var bakimlari yeni yapildi gaza basarsan gidiyor pusma filanda yapmiyor canavar gibi nedense 0.50 bin in altina indiremiyorum yakisini. sizin arabalariniz baya az yakiyormus.ögrenciyim istanbulda eskiden dizel arabam vardi cok rahattim bununla baya ugrasiyorum 350bin 400 bin yakmiyor acaba biryerindemi sorun var

arkadaşım araban hayırlı olsun 5.9 araç için söylediğin yakıt değerleri normal benim aracım 5.2 şehir içi 420 lira falan yakıyor km de , uzun yolda ise baya düşüyor değerler ama yinede çok sağlıklı randıman almak istiyorsan ateşleme sisitemini kontrol ettir! benim aracımında yakıt değerleri yüksekti bujı ,bujı kablosu,distiribütör kapağı falan değiştirdim şu an gayet makul ve LPG sistemin ne markaysa onun servisinde bi ayar yaptır farkedecektir.
ama ne olursa olsun dizelden sonra 5.9 yakıt olarak fazla gelicektir sana :D herkes ilk aracını aldığı anda bu yakıt konusunu irdeler aradan 1 ay geçince, biri ne kadar yakıyor diye sorunca bilmem valla olur cevabı :D :D

bilgilendirdiginiz icin tesekkurederim ates bey insallah dediginiz gibi olur 1 ay gecsin görecez artik

esas 1 ay sonunda görücez başka bir arabaya bindiğinizde hatta gaflete düşüp kullandığınızda neler hissedeceksiniz :D :D bakalım gözünüz yakıt görüyormu benim ZJ cilerde en sevdiğim kelime şu benzincilerde FUULLLEE HOCAM :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.