5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,590
Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

5.2 v 8 motor şehir dışında 0.25 şehir içinde 0.32 yakıyorsa diyecek bir şey bulamıyorum.
1 lt LPG = 1580 ytl
250 ykr x100 KM = 25 ytl
25 ytl / 1.580 = 15.8 lt lpg 100 km de
320 x 100 km = 32 YTL
32 ytl / 1.580 = 20 lt lpg
Bu rakamları yakıyorsa ne mutlu :smiley:
1.5 crdi hyundai 110 bg dizel motora şehir içinde 6-7 lt dizel yakıttan daha aşağı yakmıyor.
2000 cc turbo benzinli 202 bg outlander şehir içinde 12 lt den aşağı yakmıyor
110 land 2500 cc lpg de şehir içinde 300 ytl den aşağı yakmıyor.

Etiketler

vosdost bu rakamları ben aracı almadan önce arkadaşlar söylemişti ama inanmamıştım..hatta bir arkadaş uzun yolda 0.22 ykr demişti hadi canım demiştim..ama ne mutluki doğruymuş..büyük motor araç her zaman uzun yolda daha avantajlıdır..ama bu kadarınıda beklemiyodum açıkcası...

serkann' Alıntı:
vosdost bu rakamları ben aracı almadan önce arkadaşlar söylemişti ama inanmamıştım..hatta bir arkadaş uzun yolda 0.22 ykr demişti hadi canım demiştim..ama ne mutluki doğruymuş..büyük motor araç her zaman uzun yolda daha avantajlıdır..ama bu kadarınıda beklemiyodum açıkcası...

herkes baştan inanamıyor ama doğrusu budur....

tabii kullanmayada bağlı. şehiriçinde atraksiyon yaparsan, ışıklarda spor arabları ekersen yakıtta artar. ;)

Büyük motorun uzun yolda avantaj şehir içinde dez avantaj olduğu kesin. 2000 cc turbo benzinli 202 bg outlander şehir içinde 12 lt den aşağı yakmıyorken uzun yolda 7-8 lt ye kadar düşüyor. Fakat uzun yolda 90 km/h hızı aşmamak ve gazın altındaki yumurtayı düşünmek gerekiyor. Şehir içine gelince ne yapsan yap 12 lt den aşağı düşmüyor. Tabi hyundai ve 110 land içinde aynı şekildedir. Bu araçlar için şehir içinde yakıtı aşağı çekmek imkansızdır.

dronder' Alıntı:
herkes baştan inanamıyor ama doğrusu budur....

tabii kullanmayada bağlı. şehiriçinde atraksiyon yaparsan, ışıklarda spor arabları ekersen yakıtta artar. ;)
tühbe bilseydim böyle az yaktıklarını boşyere ekonomik olsun diye 30 bin verip dizel bi araç almazdım 3-5 bine alırdım bi xj sadece işe gidiş gelişlerde kullanırdım ;D ;D ;D ;D

Bu birlik oto dediğiniz yetkili servismi aracı bilgisayara filan bağlıyorlarmı yani aracı daha yeni aldım o yüzden soruyorum bide araçla hız yaptığımda sanki arka taraf sağa sola sallanıyor gibi geliyor.Direk yol tutuşu yokmuş gibi geldi bana bu durum normalmi benim aldığım araçta 19' çelik jant var.Rot balans ayarı yeni yapıldı burç lastikleri yeni değiştirildi.
1995 model 5,2 abd versyonu ilginize tekrar tşkler

19' çelik jantı ne yapıcan yav mehmet...bir büyük derki orjinalliğini kaybeden kendini kaybeder...bu araçlar sürekli 4 çeker..19' jantta 16 dan baya geniş problem yapması çok doğal..göstermek lazım bilmiyorum..sen nerdesin..?

Ya valla sorma ben alırken üzerindeydi alan çocukta baya bi para verip almış araçta orjinalliğini bozmamak benimde sevmediğim bi durum ama bunları sök diyemedimki çocuğa :smiley: şimdi üstündeki lastik 255/60/18 birincisi orjinallerini almayı istesem nerden bulabilirim keza lastiklerde değişecek ozaman heralde ufak olmayan bi masraf açıcak ozaman bana :smiley: 2ncisi aldım diyelim ne kadar tutar bilginiz varmı bu arada ben avcılarda oturuyorum yakın sayılırız sanırsam

sitenin ilan bölümünde var birşeyler fiyat olarak az kullanılmış lastik ve orjinal jantlarını 1200 ytl civarına alabilirsin sanırım...

üsküdar selamsızda olan emniyet müdürlüğünün orada bir lastikçi var ,orada orjınal 4 jant lastik var çıkma biri bırakmış 700 lira istiyodu 4 tanesine pasaport işlemlerimi yaparken şansa görüp sormuştum.

saol ateş dün aydından daha önce tanıştığım bir abimizle görüştüm keyfi 4 lastiği ve jantı değiştirmiş kargo bedeli dahil 600 e anlaştım göndericek herşeyin orjinalini güzel bozmamak gerek diye düşünüyorum Bu arada dün serkanla beraberdik beraber onun tavsiye ettiği servise gittik aracı gösterdik daha önce burçları değiştirmiştim takan kişi iyi takamamış araba çok sallanıyordu baya bir kontrolden sonra bütün eksiklerini listeledik ve önce aksaraya gittik serkanın direksyon kutusu lazımmış aksaraydan almış ama revizyonlu çıkmış o ayrınıtsını daha sonra siteden anlatacaktır.Onu iyade ettikten sonra Bostancıya Tar otomotive gittik gerçekten çok kaliteli ve herşeyi orjinal getiren bi yer insanın herşeyi alması geliyor içinden :smiley: Oradan bana lazım olan gerkli herşeyi aldık yağından tutunda koruyuculara kadar katkılara kadar bütün eksiği gediği ne varsa aldık hamama giden terler misali :smiley: orjinal jantlarda gelince bi eksiğim gediğim kalmıcak heralde ilk fırsatta sizlede tanışmak temennisiyle dün yaptıklarımızı burda noktalıyorum

bugün tar otodaydım fren balatalarımı ,merkezleri değiştirdim parçaları oradan aldım araç yükseltme falan konuştuk hatta ,tanıdık herkese selamı var arkadaşlar..
alper sizlerede yardımcı olacaktır kargoyla falan parçaları yollayabilir sanırım çok keyifli bir insan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.