5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,433

Etiketler

Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

Alfonse araya giriyorum ama GC ile maksimim ne kadar hız yaptınız ? Yolda kapıştıgınız araçlarda yabana atılacak araçlar degil yani.Kaputun altında safkan arap atı çiftliği mi var?

Alfonsun bilmiyorum ama 5.2 v8 Zj de ibrenin sona gelip sonda da ileri doğru devam ettiğini gördüm . Ama ne adrenalin ... Tabi kimseye tavsiye etmem , zira bunlar yüksek arazi araçları ve sürat felakettir . ;)

ali çelik' Alıntı:
Alfonse araya giriyorum ama GC ile maksimim ne kadar hız yaptınız ? Yolda kapıştıgınız araçlarda yabana atılacak araçlar degil yani.Kaputun altında safkan arap atı çiftliği mi var?

Tabiki ben mübalağa ediyorum :smiley: Neşe yapıyorum biraz. Q7' nin teknik değerlerini bilmiyorum, ama eminin kapatsa, hatta dizeli bile rahat 210 220 görür. Ben iki tanesiyle oynadım Çeşme otobanında, yanlış hatırlamıyorsam birinden 180 in biraz üstünde yol istedim, o 170 gibi gidiyordu. Diğerindende heralde 175 180 gibi tamponuna yapışıp ;) yol istedim....

Rover 200 Turbo' yu ise herkes biliyor zaten, efsane bi makinedir. 0 100' ü 7 7.5 saniye gibi. Maximum süratide heralde rahat 230 vardır.
Ben 185 gibiyken geçiyordu zaten, sanki duruyor gibiydim ;D geçince yavaşlıyordu, ben 180 190' la, bide ukala ukala sellektör atıp geçiyordum onu, gıcık oluyordu ama eğleniyorduk, kornayla selamlaştık felan sonra... :smiley:
Işıklarda bi kalkıyor o makine, arkadan setyretmek müthiş zevkli, bide blow-off valfe taktırmış, vites değiştirirken cufff cuffff ediyordu....

Şimdi;
Benim makine 95 model, Q7' ler sıfır.
Bende AT var. Onlarda, ince yanak, cavuş desenli felan sürat lastiği.
Bizim araçlar std haliyle zaten onlardan yüksek, bide bende ext. yükseltme var. Onlar alçak. Ben yola yapışamıyorum ki bi türlü, hep altıma hava alıyorum... :smiley: Dolayısı ile aerodinami avantajı ciddi farkla onlarda.

Rover ise cadde için üretilmiş, turbo' lu ciddi bi makine.

Bu koşullarda, heralde cesaretimden ve ZJ' nin yüksek maço yapısından korktular heralde ;D Hepsini geçtim işte, özellikle Q7' ler biraz takip edip, ilk virajda gaz kestiler, onların gaz kestiği virajlara ben sağlam girdim ama, bide bana sorun. Viraj biraz daha uzasa heralde ya okuduğum dualarla hacı olurdum :D yada mevtaaa :(

Fakat bu yaşta bi makinenin, içinde bi sürü yaşlı hanım varken, onlardan ciddi süratlerde yol istemesine ve kapatıp gitmesine çok çok gıcık oldular, eminim, hissettim ;D ;D

.... Haaa.... Bide, Bunları yaparken hem LPG ile gidiyordum, hemde klima full açıktı ;D 4 kişiydik, eşyalar doluydu, ben 100 kg' nin üstündeyim. Annemi ve akrabalarımı' da varın siz hesap edin :smiley: Lastiklerimin havasıda olması gerekenden 4 5 psi inikti, konfor açısından böyle tercih etmiştim. Biraz fazla olsa hava, lastiğin bastığı alan incelecek, en az 2 3 km oynayacaktı max hız.

Aracımı torpido gözünde std lastik ebadı 225 75 15 yazıyor. Benim ebatla hemen hemen hiç fark yok. Navigasyon aletiyle bi kaç kere karşılaştırdım ibreyi. Tam tutuyor ibredeki sürat. Sapma yok yani.

Ben yükseltme ile, 235 75 15 Bridgestone AT lastikle, Prins sistem Lpg' de 193 gördüm düzde en son. Birazda rüzgar vardı. Heralde benzine çeksem, rüzgar olmasa 195 200' ün biraz üstünü görürdüm. Benzine çekip ciddi zorladıktan sonra sistem LPG' ye dönüşte biraz naz yapıyor, benzine çekip felan uğraşmadım, denemedim, bide düğme çok uzakta, bayağı eğilmem gerekiyor, koca göbeğim sıkışıyor ;D

Ateş' in, galiba 97 ZJ' si var. 200 210 gittiği videoyu izlemiştim. Heralde asfalt lastiği ile çekmişti o videoyu. Bide direk filtre olması lazım onda, makinesi çok daha rahat hava alıyor.
Ergun abi ve Alpaslan sürat ibresini en alta dik olarak devirdiklerini söylemişlerdi. Ama onların son hız rakamı 160 yazıyor kadranda. Çeşit çeşit saat var ZJ' lerde. Gösterdikleri son ibre yeride hemen hemen 190 195' e denk geliyor.

Bu anlarda anlık yakışıma bakmayı unuttum, aslında yanımdaki kuzenimede söyleyebilirdim, bak şuraya diye ama, o da örgü örüyordu, dikkatini dağıtmak istemedim ;D

Sohbet güzel ;D ;D Bende de çene çok.... Sakın Alaçatı' da gördüğüm kızları sormayın.... ;) İki sayfa yazarım valla... ;D

Sağlıcakla.... :smiley:

ssbman' Alıntı:
Alfonsun bilmiyorum ama 5.2 v8 Zj de ibrenin sona gelip sonda da ileri doğru devam ettiğini gördüm . Ama ne adrenalin ... Tabi kimseye tavsiye etmem , zira bunlar yüksek arazi araçları ve sürat felakettir . ;)

Senin hız saati hangisinden, en sonda kaç yazıyor?

Numaranı yanlış vermişsin galiba, yeniden gönderiri misin? Pm' de attım sana...
Bu hafta Ankara' da mısın, yemek var büyük ihtimal....

Sağlıcakla....

Yahu yazıyorum çiziyorum ama,

Barış ne güzel hatırlatmış....

" Sürat Felakettir !!! "

Ne yemeği abi nerdedir ? Konusu açıldı mı ?

Ben öyle kapalı yerde pek rahat edemiyorum açık alan olacak , çadır olacak , ateş olacak , yada sanayi olacak ;D Hep kaçırıyorum şu gezileri ama benim hatam aslında hem okul hem işi bie araya getirmek pekte iyi bir fikir değildi sanırım ... Neyse uzun hikaye ... :-\

Bu arada Zerrin Hanım bir şanzsılık yaşamış çok üzüldüm . Umarım yakın zamanda ayağa kalkar .

ssbman' Alıntı:
Ne yemeği abi nerdedir ? Konusu açıldı mı ?

Ben öyle kapalı yerde pek rahat edemiyorum açık alan olacak , çadır olacak , ateş olacak , yada sanayi olacak ;D Hep kaçırıyorum şu gezileri ama benim hatam aslında hem okul hem işi bie araya getirmek pekte iyi bir fikir değildi sanırım ... Neyse uzun hikaye ... :-\

Bu arada Zerrin Hanım bir şanzsılık yaşamış çok üzüldüm . Umarım yakın zamanda ayağa kalkar .

Konu felan yok daha.... Detaylar belli olunca ilk sana haber vereceğim.....
İstediğin koşullar sağlanır evellAllah.... :smiley:

ooo abi ben uyumlu adamım , genele uyarım . Genel bana uyarsa çok utanırım sıkılrım ;).

Kafiyeli de oldu valla :D . Netleştirince abi haberleşiriz .

Görüşmek üzere ...

zerrin hanıma geçmiş olsun dilekerimi iletiyorum, eğer gelemezsem. şayet gelebilirsem bizzat iletirim zaten. teşekkürler alfonse.. görüşmek üzere selamlar.

nertural' Alıntı:
zerrin hanıma geçmiş olsun dilekerimi iletiyorum, eğer gelemezsem. şayet gelebilirsem bizzat iletirim zaten. teşekkürler alfonse.. görüşmek üzere selamlar.

Sen sağol Numan Hocam, Antrenörüm, Müdürüm :smiley:
Sen hızlı hızlı yüzdür o Ankara Kolej' lileri :smiley: rekorlar yaptır, bütün geceler, gündüzler, festivaller yemekler sana feda olsun ;D

efendim başüstüne hiç merak etmeyin vargücümüzle çalışıyoruz. selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR