5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,435
Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

tayfun61' Alıntı:
aaaha navigasyon varmı ki Shell' in hediyelerinde sevgili Alfonse bu arada ben maili akşam atamadım inşallah şimdi atacam akşam işim çıktı zira kusura bakma bu arada nicki unuttum ayrıca
Yok Alpaslan başka istasyona abone :smiley: Opet galiba...

Etiketler

Selamlar bende de 5.2 G.C var. Sıralı sistem lpg var ve son verilerle ve son günlerde iki depoda denedim. 52 litre lpg ile 240 km. Yani 100 km de 21.6 litre. İstanbul içi beylikdüzü havaalanı arası sürekli trafikte ve kullanma seklide hiç de yumuşak değil.
2006 honda civic vardı aynı şekilde geçen yaz değerleriyle aynı yolda aynı kullanım şekliyle 360 krş'u gördüğümü hatırlıyorum:smiley:

Ynt: 5.2'nin Yak?t Miktar? Konusunda Yard?m

Honda civic sinifinin en az takan araclarindandir.
2004 120 bg lik civic uzun yolda 6 litreye kadar dusurmustum.
Fakat bu motorlarda akilli sibob olayi vardir.
Aracin gazina basma durumuna gore degisken sibob hareketleri vardir.
Yuklenme durumunda normal kullanima gore cok yakardi.fakat yaktiginin hakkini verirdi. :smiley:

5.2 uzun yolda 250 şehir içi 320 civarında yakıyor lpg de 60mil hız civarında
dogalgazda kullanan varmı bilimyorum varsa yazarsa teş. :smiley:

aviator310' Alıntı:
Selamlar bende de 5.2 G.C var. Sıralı sistem lpg var ve son verilerle ve son günlerde iki depoda denedim. 52 litre lpg ile 240 km. Yani 100 km de 21.6 litre. İstanbul içi beylikdüzü havaalanı arası sürekli trafikte ve kullanma seklide hiç de yumuşak değil.
2006 honda civic vardı aynı şekilde geçen yaz değerleriyle aynı yolda aynı kullanım şekliyle 360 krş'u gördüğümü hatırlıyorum:smiley:
Normal, benimki de, yalançı :smiley: olmayan herkeşin ki de böyle. Şehir içi dediğimiz kullanım şartlarında 21 22 lt 100 km' de....
Uzun yolda, pedal to metal :smiley: yapmazsanız 20 lt. altında....

Alfonse' Alıntı:
Normal, benimki de, yalançı :smiley: olmayan herkeşin ki de böyle. Şehir içi dediğimiz kullanım şartlarında 21 22 lt 100 km' de....
Uzun yolda, pedal to metal :smiley: yapmazsanız 20 lt. altında....

ii ama sevgili alfonse o da yapılmadan olmuyo yaav 8) 8) ::smiley:, eeeyle mıyıl mıyıl da gidilmiyoki dostum, ayrıca rockslider resimlerini konu başlığı ile çok oldu göndereli haberin olsun...

soyu sopu belli bir arap atı düşünün..hani şaha kalktığında nasıl olur..yada salına salına yürüdüğünde nasıl asil görünür :smiley: ben yavaş giderken daha çok keyif alıyorum açıkcası..

ah bulamadık şöyle temizinden bir zj :mad: serkan arkadaşımın anlatığı gibi binmek istiyorum bende keyfini çıkarta çıkarta...

bir sene önce yine bu forumda bir arkadaş demiştiki..iş yerinde yorulunca arabama binip bir tur atıyorum dinleniyorum demişti..gülmüştüm kendi kendime olurmu öyle şey diyerek..şimdi ben bu araçtan düşünen arkadaşlara aynısını söylüyorum onlarda bana gülüyor..:smiley:

serkann' Alıntı:
bir sene önce yine bu forumda bir arkadaş demiştiki..iş yerinde yorulunca arabama binip bir tur atıyorum dinleniyorum demişti..gülmüştüm kendi kendime olurmu öyle şey diyerek..şimdi ben bu araçtan düşünen arkadaşlara aynısını söylüyorum onlarda bana gülüyor..:smiley:

İşte buna katılıyorum . Benzer şeyleri bende yazmıştım . Zj mi alırken göstermeye gittiğimde serviste direk bıraktım , aracı almaya karar verince (huyumdur araç alır almaz servise sokarım zaten sıfırdan beri bakıldığı yerdi ) . Neyse ertesi gün almaya gittim baya da yorgundum birazda sanayide oyalandım derken haşatım çıktı resmen ... Bindim araca sürdüm geldim . Evin parkına koydum aracı . O da ne , inince farkettim ki acayip dinlenmişim . Yav dedim araba kullanarak dinlenme olur mu ? Oluyormuş ;D Ki bu yaz hayli uzun yol yaptım 4 kişi+bagajla . Araçtaki herkes bir memnun bir memnun anlatamam .Nazar değmesin :D

Herkes araba kullanmaktan yorulur , biz ZJ kullanarak dinleniyoruz ;D

3 gün içinde 1690 km yol yaptım...
İlk km' lerde salına salına gidip lak lak edecek kadar rahat... ;D
1000. km' de, Çeşme otobanında biri buz beyazı, biri safir siyahı, cillop gibi Q7' lere tampon yapıştırıp, sellektörle yol isteyecek kadar, neşeli ve dinç ;)
1500. km' de, Polatlı otobanında Rover 200 Turbo ile saatlerce kafa kafaya gidecek kadar kendimden ve makinemden emindim..... ;) ;D

ZJ' mi çok seviyorum...

O kadar bastım, bastım, bastım...... Şehir içinde de gezdim, ortalama lpg yakışım 19 lt 100 km.' de....

ZJ' mi çok seviyorum...

Bu arada, hep Shell lpg kullanıyordum, Afyon' da ilk kez PO aldım... Performansı süper PO Lpg' nin. Benim lpg servisimde tavsiye ediyor.... Bilginize....

Cesme otobaninda ve polatli civarinda radara yakalanmamaniz sevindirici.:smiley:

vosdost' Alıntı:
Cesme otobaninda ve polatli civarinda radara yakalanmamaniz sevindirici.:smiley:

:smiley: Aramızda kalsın ;) radar dedektörü var, gezide toplam dört kere yırttım ;D

Mesala biriyle kapışıyoruz, ben öndeyim, sürat 180 felan, makine bi ötüyor, hemen asılıyorum frene, kapıştığım adamıda uyarmaya çalışıyorum, nafile, o pes ettiğimi zannedip basıyor, geçiyor beni. Bi kaç km ileride bi bakıyorum onu ve başkalarını durdurmuşlar, ceza kesiyorlar, hem üzülüyorum, hem gülüyorum ;D

Bide navigasyon aletine hız kameralarını yükledim, o da uyardı beni 10 15 kere... Yanlız Uşak girişinde mi ne arka arkaya 2 kamera vardı galiba. Yavaşlayamadım. Gerçekten kamera varsa ve otomatik ceza işlemi gerçekleştiyse yandım. 60 gereken kamera altına 160 felan daldım... ;D

Siz siz olun, önünüzde veya arkanızda anlamsızca, aniden yavaşlayan veya anlamsızca sabit 90 giden biri varsa ona uyun. Çok kişi bu radar dedektörlerinden kullanıyor ve açığa çıkmamak için kimseyi benim gibi uyarmıyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR