3 Adet 4x4 Mercedes Sprinter Camper Yaptık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bilbo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 138
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 89,037
Ynt: 3 Adet 4x4 Mercedes Sprinter Camper Yaptık

Bilbo,
regülatörünüz Fangpusun 2020, maalesef Steca'nın AB'de satışı yasak, kötü hatta tehlikeli, Çin yapımı bir kopyası olmalı !
http://goo.gl/uPgx7Q
http://goo.gl/XR3MJ9

Etiketler

Regülatörleri alırken satıcı bana iki markanın aynı fabrikada üretildiğini, markaları dışında hiçbir fark olmadığını hatta bir seferinde fangpusun regülatörün içinden Steca'nın kullanma kılavuzunun çıktığına şahit olduğunu söylemişti. Her iki ürünü de satıyordu ve karşıma ikisini de koyup

'Bak hataları bile aynı ' diyerek ikisine de elektrik verdi . Daha sonra voltaj değerlerini hızlı bir şekilde değiştirdi. Her iki cihazda da voltaj göstergesi değişikliğe anında tepki verdi ve doğru şekilde gösterdiler. Fakat bu voltaj değişikliğine göre akü doluluk yüzdesinin de değişmesi gerekiyordu ancak hemen değişiklik olmadı. Adam kendince bu olayı söylediğini doğrulamak için gösterdi.

' bak görüyormusun ikisinin de voltaj değeri değişiyor ama akü doluluk yüzdesi değişmiyor 'dedi.

Bende ikna oldum ve bu cihazları aldım, daha sonra kullanma kılavuzunu okuduğumda 'soc modu' yüzünden anında akü doluluk değerinin değişmediğini , değişikliklerin ortalamasını aldığı için anında değişiklik göstermediğini anladım.

Neyse, Almanca bilmiyorum ancak google çevirisi ile fangpusun'un steca'nın Çin taklidi olduğunu anladım. Onun dışında yazılanları anlayamadım. Şu ana kadar hiçbir sorun yok , her şeyi olması gerektiği yapıyor, hatta babamın eski hymer'ında orjinal steca ve orjinal japon malı kyoto panellerle karşılaştırma şansımızda oluyor, çin ürünlerinin hiç onlardan aşağı kalır yanı yok şimdilik. Bir problem çıkarsa değiştiririz çok önemli değil.

Bugün Hüseyin Bey'in yazdıklarından sonra gidip gereken ölçümleri regülatör üzerinde yaptım, aynı Hüseyin Bey'in bahsettiği şartlarda buzdolabı çalıştığında fark 0.1 volt oldu. Belki Çinliler hatayı biraz olsun düzeltmişlerdir. ;D

Şaka bir yana, bu konuyu bir de bilir kişiden öğreneyim diyerek yukarıdaki mesajlarımda bahsettiğim arkadaşım Kağan'ı aradım ve durumu anlattım, bahsi geçen ürün ve markayı tanımadığını ancak asıl önemli olanın aküleri şarj ederken ki voltaj değerinin düşük olmaması gerektiğini aksi takdirde akü tembelliği tabir edilen olayın gerçekleştiğini söyledi.

Yük çıkışında 0.3 voltluk bir düşüşün çok önemsenmemesi gerektiğini, zaten her ek, kablo vs. de kayıplar olduğunu, ancak hassas voltaj aralıklarında çalışan hassas cihazlar varsa bunlarda dalgalanma olabileceğini (navigasyon cihazları, sonar, radar vs.) söyledi. Bizim de hassas cihazlarımız olmadığından bir sorun oluşması söz konusu değil. Regülatörün bağlanması gerektiği gibi bağlanmasını, bu küçük kayba göre diğer avantajların oldukça faydalı olduğunu söyledi, ben de aynı fikirdeyim. Ben ölçümü yapmadan önce telefonla konuşmuştum , ölçtüğüm voltaj farkı 0.1 volt olunca bu konu benim için tamamen sonlanmış oldu.

Bilbo,
Amacım sadece tesbitdi, umarım yanlış anlaşılmadım ?
Zaten taşkın dolgu olasılığı yoksa ve arada bir regülatörün fazla ısınmadığını kontrol ederseniz, önemli diğer bir sorunla karşılaşmazsınız diye düşünüyorum.

Demek babanızın bizleri seçkin yazılarından mahrum etmesinin 3 seçkin sebebi varmış. Bende son zamanlarda moda, "gereksiz küskünler" klübüne üye oldu sanmışdım. Bence, cılız karavancılık dünyamız için her yazısı bir kazanç.
Selamımı iletün, rüşvet deyüldür. ;)

Sevgili Bilbo,
Açtığınız konuyu gerçekten ilgiyle takip ettim.
Yapım aşamalarını tek tek detaylı birşekilde açıklamanız müthiş faydalı olmuş, bi çok konuda faydalı oldu kendi adıma.

Uzun süredir karavan yapmak için bu tarz bir araç düşünüyordum esasen.

Eğer mümkünse müsait olduğunuz en kısa sürede gelip aracınızı yerinde görmek isterdim.

Ve eğer satmayı düşünüyorsanız ciddi anlamda aracınızla ilgileniyorum.

En kısa sürede haberleşmek dileğiyle...

Açıkçası bir de fikrinizi almak isterim,

Bu telekom araçlarının dışında bir de haber ajanslarının 4x4 sprinter ları var, uzun şase olan.
Bu araçların karavan yapımı konusunda ne düşünüyorsunuz ?
Diğerleriyle aynı donanıma mı sahipler acaba ?

atilla bey merhabalar

bu bahsettiğim haber ajansı araçları CDI değil mi acaba ? yalnızca C olarak mı geçiyor bi bilginiz var mı ?
ve acaba orjinal boyutları mıdır ? sonradan kesilip ekleme gibi bi durum söz konusu olabilir mi ?

168011971kum.jpg

168011971l6x.jpg

açıkçası şu ilandaki araçla ilgili karavan yapılabilir mi aşamasındayım.
fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-ozhuzur-otomotiv-den-2-adet-canli-yayin-araci-4x4-sprinter-413-168011971/detay/

Süleyman Bey ;

Aracı dikkatli inceleyin. Bu tip araclarda ruhsatında kamyon yazanlar var. Bu araçları normal B sınıfı ehliyetle kullanamazsınız.

Aracta takagraf var ondan şüphelendim.

Hasan

Süleyman Bey merhaba,
Telefonda yüz yüze konuştuğumuz için ayrıca burada tekrar cevap yazmıyorum ancak diğer konularla ilgili olarak, Eğer bahsettiğiniz araçlar sonradan uzatılmamış orjinal uzun şase ise tabii ki camper yapılır. Ancak sonradan uzatıldıysa ben pek sıcak bakmam. Bunun dışında uzun şase olması yaşam alanı bakımından rahatlık sağlayacakken arazi kullanımı bakımından zorluk çıkartacak hatta hiç imkan vermeyecek, bu durumda da aracın 4x4 olmasının çok bir önemi kalmayacak sadece karlı buzlu yollarda ve ufak çamur birikintilerinde avantaj sağlayacaktır. Fakat kısa şase olanlar neredeyse bir jeep performansı gösteriyor.

Tabii ki bu araçları off-road yollarına vurmak olmaz , yazık olur ancak gerektiği zaman marifetlerini gösteriyorlar.
Biz bu araçları satın almadan önce, satan arkadaşla birlikte Riva'ya götürüp arazi şartlarında denemeler yaptık ve arazi kabiliyetlerini, 4x4 ve kilitli diferansiyel özelliklerini test ederek satın almaya karar verdik.

İşte denemelerimizle ilgili birkaç video:

http://www.youtube.com/watch?v=8QKSiBMicrY

http://www.youtube.com/watch?v=UYsVNMCqE3I

http://www.youtube.com/watch?v=-8cltrCtVLw

http://www.youtube.com/watch?v=pOqWN6RxfB0

Denemeler eskimiş standart asfalt lastikleri ile yapıldı ve videolardaki rampalar görüntülerden en az 1.5 kat daha yüksek ve dik, nedense hiçbir çekimde engeller olduğu gibi gözükmemiş, iyi çekmeyi beceremedim demek ki.

Takagraf bizim araçlarda da var , ruhsat hususi ye çevrilince hiçbir önemi kalmıyor, ruhsatta bizim araçlarda da kamyon yazıyordu sanırım çünkü arkada çift teker olduğundan taşıma kapasiteleri 4600 kg fakat önemli olan karavan ruhsatının nasıl çıktığı, ruhsat M1- SA olarak çıktıktan sonra sorun yok. Diğer 3500 kg taşıma kapasiteli karavanlarla aynı sınıfa girmiş oluyor. Biz projeleri onaylatırken bu şekilde onaylattık ve ruhsata bu şekilde işlendi.

İlk resimde 130 litrelik İndelB marka 12 volt kompresörlü karavan buzdolabı

2. resim ise büyük alt dolap , raflarını kumaş kapladım, istenirse raflar çıkarılıp gardırop olarak kullanılabiliyor ve diğer bütün dolaplar gibi açıldığında içinde aydınlatma ışıkları yanıyor. Karavanda dolap içi aydınlatmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü genelde araç içindeki ışıklar dolaplar için yetersiz kalıyor özellikle, mecburen tıklım tıklım doldurulmuş dolaplar içinde istediğinizi bulmak eziyete dönüşebiliyor. Bu eziyetten kurtulmak için bütün dolaplara aydınlatma koydum, son yaptığım araçta işi biraz ilerlettim ve çekmecelere de koydum.

2013-08-12-1468.jpg

2013-08-12-1469.jpg

İlk resimde tuvaletin sol tarafında üstte gardırop ve altta bagaj bölümünü görüyorsunuz, bagaj bölümü 3 sandalye ve bir masa alabiliyor, resimde belli olmayan ama bagaj bölümünün üstünden aracın içine doğru ilerleyen bir bölme daha var, arası baya eşya alıyor, ufak mangal, takım çantası vs. alacak kadar yer var.

Bu resimde görülenler ilk araçtan, zaten ilk 2 aracın tuvaletleri aynı, ölçüleri 70 x 110 cm , böyle küçük bir araç için oldukça büyük bir tuvalet oldu. Hele babamın büyük tuvalet takıntısı yüzünden son aracın tuvaleti 80 x 110 cm oldu :smiley:

Tuvaletin arkada olmasının büyük avantajı var o yüzden projeyi özellikle bu şekilde geliştirdik.
1. Arkadan direk olarak tuvalete girebiliyorsunuz ve kumlu ayaklarınızı aracın içine girmeden yıkayabiliyorsunuz, özellikle yaz aylarında denizden çıkıp geldiğiniz de büyük avantaj sağlıyor.

2.Porto potti tuvaletin pis su kasetini karavanın içinden geçirmeden hijyenik bir şekilde dışarı alabiliyorsunuz.

3. yukarıda saydığım özellikten dolayı sabit tuvalet koyma gereği kalmıyor ve sırf bu sebeple gereksiz verilen 650-700 eurodan kurtuluyorsunuz.

4. Duş dışarı uzayabiliyor ve dışarıda duş imkanı sağlanıyor ama konumu arkada olmayan tuvaletli karavanlarda olduğu gibi dışarı duş çıkartmak için aracı kesip biçmeye gerek kalmıyor.

İşte bütün bu avantajlarından dolayı tuvaleti en arkada konumlandırdık, ancak hiçbir avantajı olmasa bile benim tercihim yine bu şekilde olurdu çünkü karavanlarda en nefret ettiğim şey oturma grubunda koltuk arkasından çıkan dimdik bir duvar. Karşıda oturan dümdüz bir duvara bakıyor, koltuk sırtı dümdüz duvara dayandığı için genelde tam 90 derecelik rahatsız ve hiç hoş durmayan bir minder duruşu oluyor, aracın içinde ferahlık ve derinlik oluşamıyor, bu yüzden koltuk arkası tuvaletlerden nefret ediyorum.

2013-08-12-1443.jpg

2013-08-12-1444.jpg

2013-08-12-1445.jpg

2013-08-12-1446.jpg

Bunlar da 2. aracın tuvalet resimleri, kapası açık ve kapalı olarak.

Bu arada nasıl olacağıyla ilgili olarak en çok tuvaletlerden endişe duyarken , bittiğinde karavanın en çok tuvalet bölümü hoşuma gitti.

2014-01-21-011.jpg

2014-01-21-013.jpg

IMG_6794.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR